HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ağustos 2011 Pazar - 09:43

Meles'de kokuya havuzlu çözüm

İZSU, Meles Deresi’nin deniz kodundan yüksek bölümünde peş peşe 5 kum tutucu havuz birden inşa ederek, yağışlarla Meles’e gelen atık malzemelerin 3 kilometrelik kısmında kötü koku oluşumunun önüne geçilmiş olacak.

Meles de kokuya havuzlu çözüm

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki derelerde kışa hazırlık olarak temizlik çalışmalarını yürütürken, kötü koku oluşumuna neden olan Meles Deresi için ise ayrı bir proje yürütüyor. Yağışlarla Meles’e gelen atık malzemeler, proje kapsamında inşa edilmekte olan 5 adet kum tutucu havuzunda birikecek. Bu havuzların kolayca temizlenmesi sayesinde ise Meles’in denizden karaya doğru 3 kilometrelik kısmında kötü koku oluşumunun önüne geçilmiş olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, Meles Deresi’nin denize çıkış kısmını oluşturan 3 kilometrelik bölümünün, deniz kodundan aşağıda olduğuna dikkat çekerek, “Bu nedenle yağışlarda dereye gelen çeşitli atık malzemeler çökelerek birikiyor ve hem suyun akışını engelliyor hem de sıcak yaz aylarında kötü koku oluşumuna neden olabiliyor. Başlattığımız proje ile derenin deniz kodundan yüksek bölümünde peş peşe 5 adet havuz inşa ediyoruz. Yağışlarda gelen atık malzemeler bu havuzlarda birikecek. Her yağış sonrasında 2.500 tonu bulacağını tahmin ettiğimiz atık malzemeyi de periyodik olarak temizleyerek Meles’de kötü koku oluşumunun önüne geçmeyi hedefliyoruz” dedi.
 


Havuzlar 22 metre uzunluğunda
İZSU Genel Müdürlüğü tarafından devam eden çalışmalar kapsamında Meles Deresi’nin eski Sümerbank ile Mürselpaşa Kavşağı arasındaki bölümüne 50 metre mesafelerle 5 adet kum havuzu yapılıyor. Betonarme yapıdaki toplam 5 adet kum tutucu havuz 22 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde. Havuzlarda biriken malzemeler, yıl içinde ekipler tarafından temizlenerek Meles Deresi’nin deniz çıkışında malzeme birikimi minimum seviyeye inecek. Bu sayede deredeki su akışı da sağlıklı bir şekilde sürerken, dere yatağında biriken atıkların oluşturduğu koku da önlenmiş olacak.
 
2500 ton malzeme tutacak
Kış mevsimi gelmeden çalışmaları bitirmek isteyen ekipler, havuzların 2 adedini tamamladı. Geri kalan 3 adet havuz ise 1 ay içinde tamamlanacak. Kum havuzlarının her yağış sonrasında yaklaşık 500 ton malzeme tutmasını öngören ekipler, 5 havuzun toplamda 2.500 ton malzemeyi tutacağını bildirdiler. Bu sayede dere içerisinde suyun olmadığı yüksek kodlarda havuzların yapılması sayesinde, her yağış sonrası havuzlarda biriken 2500 ton miktarındaki malzeme anında temizlenerek Meles Deresi’nin deniz çıkışına malzeme gelmesi önlenecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEVLET BELGE 8 Ağustos 2011 Pazartesi 01:56

MELES DERESİNİN HALKAPINAR ESHOT OTOBÜS DURAKLARIYLA DDY.ARASINDA KALAN KESİTİ DOĞAL DERE KESİTİNİN BEŞTE BİRİNE İNDİRİLDİĞİ BU NEDENLE DEREDEKİ DOĞAL SU AKIŞININ ENGELLENDİĞİ SADE VATANDAŞIN BİLE HERGÜN GÖRDÜĞÜ BİR GERÇEK İKEN YETKİLİLERİN BUNU GÖREMEMESİNİ ANLAMAKTA GERÇEKTEN GÜÇLÜK ÇEKİYORUM.YETKİLİLERİN GÖREMEDİĞİ DİĞER BİR ACI GERÇEK İSE EGE MAHALLESİNDEN MELES DERESİNE AKITILAN KANALİZASYON SULARI..HİÇBİR DERE GERÇEK ENKESİTİNDEN DAHA KÜÇÜK ENKESİTLERE DERE İSLAHI YAPIYORUZ DİYE KÜÇÜLTÜLEREK TEMİZLENEMEZ.DERE YATAKLARININ KÜÇÜLTÜLEREK AÇIK KANALİZASYON GİBİ KULLANILMASI İZMİR BELEDİYECİLİK TARİHİNİN EN ACI GERÇEKLERİNDEN BİRİDİR.HİÇ BİR DERE BÜTÜNLÜĞÜ UNUTULUP LOKAL YANLIŞ UYGULAMALARLA TEMİZLENMEMİŞTİR.

Yorumu oyla      14      6  
tebrikler 7 Ağustos 2011 Pazar 23:12

tebrikler aziz kocaoğlu, harika bir fikir. tüm izmir arkanda.

Yorumu oyla      12      8  
Cengiz Nuri 7 Ağustos 2011 Pazar 19:01

Ramazan günü güldürmeyin insanı, İzmir Belediyesi ve kuruluşlarımı becerecek bu işleri, çok komik oluyorsunuz! Şakanında zamanı var!

Yorumu oyla      17      9  
çözemezler 7 Ağustos 2011 Pazar 18:24

çözemezler. çünkü koltuk kavgası yüzünden hizmet düşünen yok güzel izmirimde...

Yorumu oyla      17      8  
Hulusi Armağan 7 Ağustos 2011 Pazar 14:58

Yavaaaşş...Sayın İZSU Teknik elemanları, o yeni diye sunduğunuz projenin orijinali ve doğrusu 2008 yılında yayınladığımız "TATLI SUYUN ACI İNTİKAMI" isimli kitabımızda yazdık anlattık. Sayın Başkan'a da durumu arzedip görüşme yapmak için randevu istedik. Ama çok enteresandır,cevap alamadık. Yağmur sularını toplama kanalllarının saçma sapan bir proje ile uygulanışını okuduk ,izledik. Derelerin katledilişini görüyorum. Yazıklar olsun İZSU'ya bu deli saçması uygulamaları yaptıranlara...Sayın Kocaoğlu şayet İzmir'e hizmettte ve devletin parasını koruyup çarçur etttirmemekte samimi iseniz bu İZSU denilen uzaylı kuruluşun tüm beyin takımını hemen sorgu suale tutmalısınız. Yapılan projelerin saçmalığını bu işi bilenlerle yüzleştirince zaten kendiniz anlayacaksınız. Bir Belediye kuruluşu olan İZSU parasını aldığı halkına ve kendini orada oturtan partisine ancak bu kadar zarar verebilir.

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozyaka’da geri sayım başladı
Karabağlar Belediyesi’nin, yapımını sürdürdüğü Bozyaka semtindeki, uzay ...
Aliağa yeşil alan zengini
Aliağa Belediyesi, son 2 yılda kentin muhtelif yerlerinde yaptığı park, ...
İsyan hareketinin dayanışma ordusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yeterli hizmet alamamaktan şikayet eden ...
 
Huzurevi sakinlerinin deniz keyfi
Konak Belediyesi, İzmir Huzurevi Yaşlı ve Rehabilitasyon Merkezi’nin konuklarını ...
Mobilyaları yenileyenler için toplum hizmeti
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan evindeki mobilyaları yenileyen ...
Sındır, İzmir’in en başarılısı seçildi
Türkiye genelinde yapılan Kamuoyu araştırması kapsamında İzmir’de 2982 ...
 
Proje üretim merkezi açıldı
Hizmet üretmek için sınırlı maddi kaynakları zorlamaktan çekinmeyen Gaziemir ...
İZSU’dan Torbalı’ya yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı’nın merkez mahallelerine 105 kilometre ...
Kocaoğlu’ndan İnönü Caddesi’ne özel ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İnönü Caddesi’ni yepyeni ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva