HABERLER>GÜNCEL
1 Mart 2012 Perşembe - 16:14

Mehmet Rauf İnan İzmir'de anıldı

Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün ''Mehmet Rauf İnan'ı anma etkinliği, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası C Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Mehmet Rauf İnan İzmir de anıldı

İZMİR - Açılış konuşmasını Şube başkanı Osman Gazi Oktay'ın yaptığı söyleşide Oktay, ''Eğitime gönül vermiş, yaşamının bir parçası haline getirmiş ve halkın eğitimi için ömür boyu mücadele etmiş eğitim emekçilerini anacağız ve unutturmayacağız'' dedi.
 
Ulusal Eğitim Derneği Onursal Başkanı Zeki Sarıhan, şube başkanıyla yaptığı görüşmede '' 16 yıl önce 29 Şubat'ta kaybettiğimiz İnan'ın ölümü üzerine Mart sayımızın kapağı M.Rauf İnan Hakçı Eğitim Mücadelemizde Yaşayacak olarak çıktı. Öğretmen Dünyası Dergisi Yazı Kurulu Üyeliği süresince kendisiyle ikili görüşmeler yaptım. Bir eseri, ''bir Ömrün Öyküsü 1'' Öğretmen Yayınları'ndan yayımlandı. Kendisinden çok şey öğrendik''dedi
 
Öğretmenliğe 20 yaşında başlayan, meslek yaşamı boyunca gerçek bir öğretmen olan, eğitime halkın temel sorunu olarak bakan, eğitimin yoksuların, çalışan halkın hizmetinde olması gerektiğine inanan ve bu ülküsüne yaşamı boyunca bağlı kalan, İzmir'de Seferihisar Bölgesi'nde müfettişlik, daha sona Mili Eğitim Müdür Yardımcılığı, Manisa Mili Eğitim müdürlüğü, Çifteler ve Hasanoğlan Köy Enstitüleri müdürlüğü, Yüksek Köy Enstitüsü Müdürlüğü, öğretmen örgütlenmelerinde ve Halk Evlerinde yöneticilik, Unesco temsilciliği, öğretmenlik, 1980 yılında yayın hayatına başlayan, Ulusal Eğitim Derneği yayın organı ''Öğretmen Dünyası'' Dergisi Danışma Kurulu üyeliğini, yaşamının sonuna kadar sürdüren İnan, öğrencisi Huriye Saraç ve Ortaklar Köy Enstitüsü mezunu Halil Vural anılarını anlatarak andı.
 
Sunuculuğunu Namık Kemal Lisesi Öğrencileri Doğacan Pakel, Eylem Boğa, Ahmet Sarıdaş ve Melike Karadaş, yöneticiliğini, Eskişehir Çifteler doğumlu, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak yaptı.
 
Özgeçmişi okunarak, toplantıyı yönetmek üzere davet edilen Yunak, İnan'ın hala halk tarafından, efsaneleştirilerek saygı ve sevgi ile anıldığını, ''Çifteler, bugün yeşillikler içinde olmasını, o dönem dikilen ağaçlara borçludur'' dedi.
 
İzleyenlerden söz alan Eski İzmir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Boyacı, öğretmen olarak atandıği Çifteler Öğretmen Okulu'nu ziyret eden Mehmet Rauf İnan'ı bu ziyaretlerinden birinde tanıdığını, anılarını dinlediğini, okulun o duruma gelmesinde İnan'ın ve öğrencilerin alet, edavatsız güzellikleri nasıl yarattıklarını ve öğretmen ve idareci olmanın inceliklerini kendisinden öğrendiğini belirtti.
 
Söz alan Aşık Turabi, Köy enstitüleri üzerine yazdığı şiirini seslendirdi.
 
Ulusal eğitim Derneği İzmir Şubesi yönetm kurulu üyesi görme engelli Celil Urhan, 'Öğretmen olmamı köy enstitüsü mezunu bir öğretmene borçluyum''dedi.
 
Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi Danışma Kurulu üyesi Ahmet Güler, ''Köy enstitüsü mezunu büyüklerimizi konuşturarak, 1 saatlik görsel sunum hazırladım. 17 Nisan'da ilk kez burada, Ulusal eğitim derneği Nisan ayı etkinliği olarak sunacağız'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Barınağın kapılarını açıp köpekleri serbest bıraktılar
Dikili’de 200 köpeğin bulunduğu hayvan barınağına gece gelen kişilerin, ...
Ekmek çetesi operasyonunda 17 kişi adliyede
İzmir ve Manisa'da, polisin ekmek fiyatlarında tekelleşme, un fiyatlarında ...
TÜKODER'den, engelliler için proje
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) İzmir Şubesi, engelli tüketicilerin ...
 
Bakan'dan 'Alevilerin evi işaretlendi' açıklaması
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Adıyaman' da bazı evlerin işaretlendiği ...
Şifreli konuştuğu sevgilisi değil, ablasıymış
Eşrefpaşa’da, A.G.'nin 6 ay önce boşandığı ve barışmak istediği Sabahat ...
Şevket'e uymayan organları mezarına gömüldü
Çeşme’ye bağlı Alaçatı Beldesi'nde geçirdiği trafik kazası sonrası yüzü, ...
 
3 çocuk annesinin ölümü intihar çıktı
Torbalı’da, göğsünden tek kurşunla yaralı olarak getirildiği hastanede ...
Sosyal medyada yeni simge geyikleri
TL'nin yeni simgesi sosyal medyada da geniş yankı buldu. Kimi simgeyi ...
Bahattin Yücel ilk kez konuştu
Kanal A'da yayınlanan Bedrettin Uğur'un hazırlayıp sunduğu Siyaset Masası ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva