HABERLER>GÜNCEL
3 Ekim 2011 Pazartesi - 11:36

Medyatik subaylar giremez!

Yıllarca aydınların yaşadığı 'düşünce suçu'nun yeni kurbanları emekli subaylar. TSK, kitap yazan, gazete ve TV'lere görüşlerini açıklayan emekli askerler ile yakınlarını orduevlerine almıyor.

Medyatik subaylar giremez!

İSTANBUL - Emekli askerlere orduevine niye giremedikleri de söylenmiyor. Tek açıklama orduevi resepsiyonunda görevli asker tarafından yapılıyor: ”Giriş yasağınız var”. ‘Yasaklılar listesi’nin Genelkurmay Personel Daire Başkanlığı tarafından gönderildiği biliniyor. Radikal gazetesinin haberine göre, ‘kara liste’ye giren askerlerin isimleri ve sayısı ise açıklanmıyor.
 
Orduevlerine giriş yasağı 28 Şubat sürecinde yoğun bir şekilde uygulandı. YAŞ kararıyla ordudan atılanlar orduevlerine alınmadı. İlker Başbuğ’un Genelkurmay Başkanı olmasıyla birlikte kapsam genişledi. Ergenekon, Balyoz davalarıyla ilgili TSK’nın genel yaklaşımından farklı görüş açıklayan emekli askerlere yasak geldi.
 
‘Yasaklı’ listesinde bulunan isimlerden biri de Şemdin Sakık’ı yakalayan bordo berelilerin komutanı emekli Yarbay Mithat Işık. Birkaç yıldır sık sık ekran ve gazetelerde boy gösteren Işık, 4 yıldır orduevlerine giremiyor. Kitap yazdığı ve medyaya açıklama yaptığı için cezalandırıldığını söyleyen Işık, ”Düşüncelerimizden dolayı cezalandırıldık. 31 yıl bu orduda görev yaptım. 20 yıl dağlarda yattım. Doğruları söylüyoruz diye yasak koydular” dedi. Işık, yasakla karşılaşmasını da şöyle anlattı: ”İzmir’e düğüne gitmiştik. Kimliğimle geçiş yapamadım. Oradaki asker ‘yasaklı’ olduğumu söyledi. Komutanını çağırttım. ‘Niye’ diye sordum. Sadece kendilerine emir verildiğini, başka bir şey bilmediğini söyledi. Yanımda eşim de vardı. Çok rencide edici.” Dağlıca ve Aktütün saldırılarıyla ilgili TSK’yı eleştiren Işık, yasakta bunun etkili olduğu düşüncesinde.
 
 
Emekli Yarbay Şenol Özbek de bir başka yasaklı isim. Muhafazakâr medyada sık görülen Özbek hangi sebeple böyle bir cezalandırıldığının açıklanmadığını söyledi. TSK’nın ‘resmi’ görüşü dışında açıklamalarıyla tanınan Özbek de düşüncelerini açıkladığı için böylesi bir yasak konduğu görüşünde.
 
‘Mayın uzmanı’ olarak sık sık ekranlarda görülen emekli astsubay Ahmet Zengin ve ANAP’ı sarsan ‘Beyaz Enerji’, ‘Mavi Akım’ operasyonlarında düğmeye basan isim olan emekli Albay Aziz Ergen de ‘yasaklı’lar arasında.(ntv)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞİRİNYERLİ 4 Ekim 2011 Salı 10:59

Tarafsız biri olarak "ALLAH" için doğruyu söyleyelim,isim yazmıyalım ama "TÜRK MİLLETİ" isimlerini biliyor,TBMM meclisine şu an girenlerin kim olduğunu görünce,"TÜRK SUBAYI" kendi Sosyal tesisine giremiyor.zaman zaman bir "SLOGAN"Atılıyor,"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ TÜRK MİLLETİNİN BAĞRINDAN CIKMIŞTIR" o zaman apoyu getirince,şemdini yakalayınca,iyi şimdi içeri alma"ASKERCE" Bir karar değil"ALINGAN DAVRANILMIŞ"Kanaatındayım.Saygılar.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir koca dehşeti daha!
Bornova’da 5 yıllık evliliğin ardından 2 ay önce kendisinden boşanan ...
'Emir almadık, meraktan söktük'
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 4’ü muvazzaf asker, 3’ü Sivil Havacılık ...
MEV Kolejinin altın öğrencileri
MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okullarının 125 öğrencisi geniş veli katılımının ...
 
Okulöncesi eğitim öğretmenliğine büyük ilgi
Okulöncesi Eğitim öğretmen ihtiyacını gidermek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın ...
Çelik'ten emekliye ve taşerona müjde
Taşerondaki işçinin kıdem çilesi bitiyor, emekliler için 'kademeli intibak' yolda...
İhbar et; parayı al
İçişleri Bakanlığı, terör eylemlerine katılanları yakalatan ya da kimliklerini ...
 
Urla'da 2600 yıllık parfüm şisesi bulundu
Urla kıyılarında yapılan sualtı kazılarında 2 bin 600 yıllık parfüm şişesi ...
Uçuruma yuvarlanan tırın şöförü öldü
İzmir'de direksiyon başında uyukladığı sanılan Ramazan Atçeken yönetimindeki ...
Bayraklı'da film gibi aile dramı
Bayraklı’da üvey babasıyla geçinemeyip evi terkeden, üç yıldır kemik erimesi ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva