HABERLER>EGE
6 Ocak 2016 Çarşamba - 16:06

Marmaris’te kongre merkezi krizi!

GETOB Müdürü Sarıbey, Armutalan Mahallesi'nde, TÜRSAB tarafından yaptırılarak iki yıl önce hizmete açılan Kültür ve Kongre Merkezi'ni sosyal medyada ve basın kuruluşlarına gönderdiği 'Akıllı binada sandal keyfi' başlıklı yazı ile eleştirdi. Sarıbey'e yanıt Özbozdağ’dan geldi.

Marmaris’te kongre merkezi krizi!

TÜRSAB, Marmaris'in Armutalan Mahallesi'nde 970 metrekarelik alan üzerine 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip, çok amaçlı ve çevreye uyumlu 660 kişilik konferans salonu ile birlikte toplantı salonları, kütüphane, pasaj içinde 6 işyeri olan akıllı bina yaptırarak 3 Şubat 2014 tarihinde hizmete açtı. 19 yıl TÜRSAB tarafından işletildikten sonra Marmaris Belediyesine devredilecek olan kültür merkezinde sorunlar bitmedi. Binaya hala elektrik sayacı bağlanamadı. Su sayacı ise bir hafta önce ancak bağlandı. Giriş katında bulunan pasaj içindeki 6 işyerini aşırı yağmurlarda su basıyor. Binada ofisi olan Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Müdürü Cahit Sarıbey konuyu çeşitli kereler gündeme getirmelerine rağmen çözüm üretilmeyince 'Akıllı binada sandal keyfi' başlıklı bir yazıyı kaleme alıp, internette paylaştı. Sarıbey, aynı yazıyı basın açıklaması olarak basın kuruluşlarına da gönderdi.

Armutalan Kültür ve Kongre Merkezi'ni eleştirdiği yazısında Sarıbey, "Bina ile ilgili bir şey sormaya kalksanız TÜRSAB yetkililerinin ağzından çıkan ilk kelime 'Binanın akıllı bina' olarak inşa edildiği olur. Kaç liraya ihale edildi? Kaç liraya mal oldu? Hangi şartlarda, hangi kritere göre yapıldı? Ne kadar akıllıdır? Bunu elbette en iyi yetkililer bilir. Eh, devlet sırrı değilse açıklarlarsa halk da öğrenir o başka. 'Emeği geçenlerin ellerine sağlık' demek istiyor insan. Lakin uzaktan bakanlar iç geçirerek, 'Ne güzel bina' der durur da binayı gezen ve gören konusunda uzman olan bazı sanatçı dostlarımızla bir araya geldiğimizde 'Hadi canın sen de konferans salonundaki sahnede şu an bile ses sistemi yok. Işık sistemi de yetersiz' dediklerini, kulisinin amacına uygun yapılmadığını velhasıl binanın işlevsel olmadığını söylediklerini eminim pek çok kişi duymuştur. Doğru olsa gerek. Zira, koca bina atıl vaziyette durur da durur. Yetkililer incelerse binanın atıl vaziyette kaldığını, hiç konferans yapılmadığını, üç beş etkinlik dışında salonun kaderiyle baş başa kaldığını, dolayısıyla söylentilerin doğruluğunu zaten göreceklerdir" dedi.

Şimdi, "Sandal sefası da nerden çıktı?" diye soracaksınız diyerek yazısına devam eden Sarıbey, şu ifadelere yer verdi: "Muğla'nın ülkenin en çok yağış alan yörelerinden birisi olduğunu bilmeyen yoktur. Yağmur yağmaya başlayınca 'gök yarıldı' zanneder, denizlerin bütün suyu gökten buraya yağıyor diye düşünür insan. Benzer yağışlarda 15 dakika sonra cadde ve sokakların neredeyse tamamında bir avuç su kalmadığını görürsünüz de, 'TÜRSAB'ın akıllı binasında' dışarıdan aldığı yağmur sularıyla dolan kültür merkezinin giriş katında adeta sandal keyfi yaparsınız. 'Halep oradaysa arşın buradadır' demiş atalarımız. İnanmıyorsanız, yağmur yağarken gelin, görün vaziyeti. Sandalınızı getirmeyi de unutmayın tabii. TÜRSAB binayı gözden mi çıkardı yoksa binada dirhem akıl mı yok bilmem ama TÜRSAB'ın akıllı binası buysa bizim akılsız binalarımız çok daha iyidir bilmiş olun."

'UYARMAKTAN USANDIK'
Cahit Sarıbey DHA muhabirine yaptığı açıklada da her yağmurda ellerinde fırça ve paspaslarla beklemek zorunda kaldıklarını belirtip, "İçeriye dolan sular nedeniyle hem eşyalarımız ve hem de çalışma ortamımızı olumsuz etkiliyor. Yetkili arkadaşlara sıkıntılarımızı defalarca aktardık ama bu güne kadar herhangi bir sonuç alamadık. Dolayısıyla yetkilileri bir kez daha uyarmak amacıyla böyle bir yazıyı kaleme aldım. Umarım bundan sonraki dönemde bu yakınmamızı dikkate alarak çözüm üretirler" dedi.

'EKSİKLİKLER HIZLA GİDERİLİYOR'
Geçen yıl mayıs ayında göreve getirilen Armutalan Kültür ve Kongre Merkezi Koordinatörü Zafer Ergül "Binamız dışarıdan bitmiş görünmekle birlikte elektrik ve su bağlantıları gibi bazı alt yapı eksikliklerini gidermek zaman aldı. Bu nedenle de binanın tam olarak faaliyete geçmesinde istenilen tempo yakalanamadı. Fakat özellikle geçen haftadan itibaren bu eksiklikler süratle giderilerek gerek kongre turizmi ve gerekse de diğer etkinlikler için hizmet vermeye başlayacağını söylemek mümkün" diye konuştu.

'ATYAPIDAKİ SIKINTILAR BÜROKRATİK ENGELLERDEN KAYNAKLANIYOR'
TÜRSAB Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, altyapıyla ilgili sıkıntıların bürokratik engellerden kaynaklandığını belirterek, "TÜRSAB Türkiye'de ilk defa burayı yaptı, başka örneği yok. İnşaata başladığımızda Armutalan Belde Belediyesi hizmetteydi. Muğla Büyükşehir olup, belde belediyeleri kapanınca burası Marmaris Belediyesi'nin malı olurken bir sürü protokoller ve sözleşmeler değiştirildi. Yazışmalar zaman aldı. Bu kadar zaman oldu hala elektrik sayacımız bağlanmadı. Su sayacı ise geçen hafta bağlandı. Bu işler biraz yavaş gidiyor. Maliyet, arsa bedeli hariç 10 milyon lirayı geçti. 19 yıl işletecek ama bu binadan TÜRSAB'ın bu parayı çıkaracağına inanmıyorum, bu bir hediyedir. Bu nedenle de burayla ilgili konuşulurken biraz dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum" dedi. (dha)

 
İzmir’de Norveç filmleri haftası
 
Yürekleri sızlatan fotoğraf sonrası Ankara’dan talimat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3'üncü kattan düşen işçi kurtarılamadı...
Kütahya'da 48 yaşındaki Mustafa Bilgiç çalıştığı inşaatın 3'üncü katından ...
Afyonkarahisar’a şehit ateşi düştü
Şırnak’ın göreve gitmek üzere evinin önünde beklerken PKK'lı teröristlerin ...
Arabasında ölü bulundu
Denizli’nin Tavas İlçesi'nde, babasına ait gazinoda çalışan ve psikolojik ...
 
200 metrelik uçurumdan mucize kurtuluş!
Fethiye'de otomobille 200 metrelik uçuruma yuvarlanan 29 yaşındaki Ali ...
Mültecilere ücretsiz uydu haberleşme
Ülkelerinden kaçarak Yunanistan'ın Lesvos Adası'na ulaşan ve kamplara ...
Ege Denizi’nde 4.2 şiddetinde deprem
Yunanistan’ın Kos Adası açıklarında 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Özel kalem müdürüne restoranda saldırı!
Muğla’nın Marmaris İlçesi'nde, Belediye Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt, ...
CHP’li Meclis üyesinin feci sonu: Kendisine ait inşaatta...
Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediye ...
Edremit'te yavru köpekler için kurtarma operasyonu
Balıkesir'in Edremit Çayı'nda mahsur kalan üç yavru köpek, belediyenin ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva