HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mart 2022 Salı - 12:05

Maratonİzmir için geri sayım başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “spor kenti İzmir” hedefine doğru önemli bir adım olan Maratonİzmir’in üçüncüsü için geri sayım başladı. Maratonİzmir 17 Nisan’da koşulacak ve spor festivali havasında geçecek.

Maratonİzmir için geri sayım başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir spor kentine çevirme hedefi doğrultusunda organize edilen Maratonİzmir’in üçüncüsü 17 Nisan’da koşulacak. Türkiye’nin dört bir yanından sporcular ve sporseverler, Maratonİzmir için etkinlik alanı olarak belirlenen Kültürpark’ta 14-17 Nisan tarihleri arasında konserler, etkinlikler ve söyleşiler eşliğinde ağırlanacak. Etkinlikler dizisi boyunca Kültürpark’ta ayrıca isteyen sporseverler istedikleri spor branşlarını da deneyimleyebilecek. Etiyopyalı Tsegaye Getachew’in geçen yıl elde ettiği 2 saat 9 dakika 35 saniyelik dereceyle Türkiye’nin en hızlı parkuru haline gelen Maratonİzmir’in startı, Şair Eşref Bulvarı’ndaki eski İZFAŞ Genel Müdürlüğü binasının önünden verilecek.

Soyer: Maratonİzmir en önemli spor markalarından biri olacak
Başkan Tunç Soyer, Maratonİzmir’in kentin uluslararası platformda tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “İzmir, plajları ve koşu parkurlarıyla Avrupa’nın en avantajlı konumuna sahip. 629 kilometrelik sahil şeridi ve 100 kilometreyi bulan doğal plajlarımız, su ve plaj sporları için ideal. Ev sahipliğini yaptığımız CEV Continental Cup, U20 Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası ve Duatlonİzmir ile hem ulusal ve hem de uluslararası organizasyon gücümüzü gösterdik. Maratonİzmir’i ise ağır pandemi şartlarına rağmen iki kez düzenledik, üçüncüyü düzenliyoruz. Maratonİzmir, güzel İzmirimizin en önemli markalarından biri olma yolunda ilerliyor. 17 Nisan’da geniş katılımlı ve rekorların kırılacağı bir yarış olacağına inanıyorum” dedi.



Önce Karşıyaka sonra İnciraltı
42 kilometrelik Maratonİzmir’de atletler, Alsancak üzerinden Karşıyaka’ya ulaşacak ve Bostanlı İskelesi’ne gelmeden dönecek. Aynı parkurdan bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı’na varacak atletler, Marina İzmir’den dönerek başlangıç noktasında yarışı tamamlayacak.
Göğüs numaraları, çipler ve koşu tişörtleri 14-16 Nisan 10.00 - 19.00 saatleri arasında Kültürpark içerisindeki etkinlik alanından dağıtılacak. Yarışma günü göğüs numarası ve koşu kiti dağıtılmayacak.

10 kilometrelik koşu da var
Maratonİzmir kapsamında10 kilometrelik koşu da düzenlenecek. Bu yarışın startı da aynı gün ve aynı noktadan saat 07.20’de verilecek. 10 kilometrelik yarışta atletler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Köprü Tramvay durağından dönerek, Fuar Kültürpark İZFAŞ binası karşı şeridinde yarışı tamamlayacak.
Şimdiye dek 42 kilometrelik maraton için 500, 10 kilometrelik koşu için ise bin 500 kişi kayıt yaptırdı. Kayıtlar devam ediyor. Kayıt yaptırmak için lütfen tıklayınız.



“Adım adım” yardımseverlik koşusu
3. Maratonİzmir için Adım Adım ile sosyal sorumluluk işbirliği de yapılıyor. Sivil toplum kuruluşları, etkinlik alanında stant açarak sporseverler ile buluşabilecek. Ayrıca Adım Adım, bu yıl iyilik koşularının coşkusunu İzmir’e taşıyacak. Maratonİzmir’de iyilik peşinde koşmak isteyenler için buradan detaylı bilgi alabilir.

 
Denizli'de 8 firari FETÖ hükümlüsü yakalandı
 
Karşıyaka taraftarı önünde 3 puan peşinde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'karakış' dayanışması... Vatandaşlara 85 milyonluk destek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ağırlaşan yaşam koşulları ...
Karabağlar Metrosu için kritik viraj… İhale tarihi belli oldu!
Buca Metrosu'nun ardından kentte merakla beklenen ve 31,5 kilometre uzunluğa ...
Fuarizmir Mart'a hızlı başladı... 1 haftada 3 organizasyon!
Fuarcılığın başkenti İzmir, Mart ayına hızlı bir giriş yaptı. Türkiye’deki ...
 
Seferihisar'dan marketlere yağ denetimi!
Seferihisar'da denetim yapan zabıta ekipleri, yağ reyonlarını ve marketlerin depolarını denetledi.
Başkan Sandal’dan kadın çalışanlara karanfil
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ...
Başkan Kılıç emekçi kadınlarla buluştu
Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunu en öncelikli çalışma alanlarından ...
 
Kadınlar Selçuk'u gezdi
Efes Selçuklu kadınlar İlham Veren Kenti rehber eşliğinde gezdi. Efes ...
Cumhuriyetin kadınları İzmir'de söyledi, dünya dinledi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırladığı ...
Başkan Engin'den kadın çalışanlara karanfil
İlçedeki tüm park ve sokakların temizliğini kadınlara emanet eden İzmir’deki ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva