HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Eylül 2024 Çarşamba - 10:18

Manisa'da sokak hayvanları için iş birliği!

Sokak Hayvanları Komisyonu, Eylül ayı toplantısını Salihli Belediyesi’nde gerçekleştirdi.Toplantının ardından Salihli BelediyesiSokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaret edildi. Komisyon,sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirecek projelerde işbirliği yapmak amacıyla Salihli Organize Sanayii Bölge Müdürlüğü’nde mama üreten firmaların temsilcileri ile toplantı düzenledi.

Manisa da sokak hayvanları için iş birliği!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Sokak Hayvanları Komisyonu, sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve sağlıklı ortamlarda hayatlarını sürdürmeleri için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Sokak Hayvanları Komisyonu, toplantı ve incelemelerde bulunmak amacıyla Salihli ilçesine gitti. İlçedeki tek hayvan hakları derneği olan Salihli Hayvanları Koruma Derneği (HAYKODER) temsilcisinin katılımıyla Salihli Belediyesi’nde komisyon toplantısı yapıldı. Toplantıya Sokak Hayvanları Komisyonu Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Uğur Doğan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in eşiNurcan Sarkın Zeyrek, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı ve Komisyon Üyesi Selim Akbıyıkoğlu ile birlikte Başkan Yardımcıları İsmail Hakkı Aslan ile Yavuz Özdem, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Koordinatörü Derya Hüner, Salihli Hayvanları Koruma Derneği (HAYKODER) Başkanı Funda Canseven’in yanı sıra komisyon üyeleri; Cafer Çeniz ve Akif Kılıçaslan katıldı.

Sokak Hayvanları Komisyon Toplantısı’nda ülkenin gündemindekisahipsiz sokak hayvanlarının geleceği konuşuldu. Sahipsiz sokak hayvanlarının sağlıklı yaşam şartlarına kavuşmasını sağlayacak uygun zeminin kamu kurumları, sanayiciler, sivil toplum örgütleri ve halkın el ele vermesiyle oluşabileceğinin altı çizildi.

Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkeziİncelendi
Komisyon, belediye binasındaki toplantı sonrasında Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Salihli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Yıldırım, komisyon üyelerine merkezde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yıldırım, merkeze getirilen onlarca kedi ve köpeğintesisteki hizmetlerden faydalandığını, tedavisi tamamlananların ise gelen talepler doğrultusunda sahiplendirildiğini söyledi.

Salihli OSB Ziyareti
Merkez ziyaretinin sonrasından Salihli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne gidildi. Müdürlük binasında Salihli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki mama üreten firmaların temsilcilerinin katılımıyla toplantı yapıldı. Toplantıda Sokak Hayvanları Komisyonu ile Salihli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İdari İşler Sorumlusu Özkan Özboyacı, Lider Petfood temsilcisi Cansu Çavuşoğlu Akar, PetkonKonservecilik temsilcisi Meltem Akın, HermosGıda temsilcisi Gizem Tuğrul ve Effefe Pet firmasının temsilcisi Hasan Ayna bir araya geldi. Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu’nun eşi İlkgün Şen Nurlu da katılımcılara toplantıda eşlik etti.

Mama Üreticileri ile İşbirliği Gündemde
Toplantıda Salihli ilçesinde ve Manisa’nın 17 ilçesinde sahipsiz sokak hayvanlarının güvenli bir şekilde yaşamalarına katkı sağlayacak projelere ilişkin detaylar konuşuldu. Bu projeler kapsamındasahipsiz sokak hayvanlarının yaşam şartlarının iyileştirilmesi için yapılabilecek işbirlikleri gündeme geldi.  

 
Spilkent Toplu Konut Projesi yükseliyor
 
İzmir'de beyaz sinek artışı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Duman'dan iktidar mesajı: Anahtar belediyelerin elinde!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından başlatılan “Kardeş ...
İzmir'de bir ilk... Engelsiz plaj!
Menderes’in Gümüldür sahili kırmızı bayrağa layık görülen ilk sahil oldu. ...
Selçuk'ta 'Mitoloji ve Kadın' sergisine tam not!
Selçuk Efes Kent Belleği, arkeolog ve ressam Bora Eşiz’in 5. Kez sergilediği ...
 
İzmir Valiliği'nden Gaziler Günü mesajı
İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban 19 Eylül Gaziler Günü'e özel mesaj yayımladı.
Konak'ta İlköğretim Haftası heyecanı
İlköğretim Haftası dolayısıyla Kıbrıs Şehitleri İlkokulu’nda düzenlenen ...
CHP Genel Merkez'den Başkan Eşki'ye övgü!
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Bornova Belediye Başkanı Ömer ...
 
Kordon esnafı ikna oldu: Berlin duvarı gibi değilmiş!
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, deniz suyu taşkınlarına ...
İzmir'de çöpün yolculuğu... İki günde dünya turu!
Kentlerde artan tüketimle birlikte evsel atıkların miktarı da günden güne ...
İzmir'de kış spor okulları zamanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin spor okullarında kış dönemi 23 Eylül’de ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva