HABERLER>GÜNCEL
8 Temmuz 2022 Cuma - 15:47

Mahkeme yürütmeyi durdurmuştu... Nemport'un yeni planları askıda!

Ege Gübre Şirketi'nin Nemport Limanı genişleme projesinin imar planlarına açtığı davada yerel mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı almasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni koruma amaçlı imar planları yayımladı.

Mahkeme yürütmeyi durdurmuştu... Nemport un yeni planları askıda!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ- Kyme Antik Kenti’nin bulunduğu Aliağa Nemrut Körfezi’nde limanı bulunan Ege Gübre Sanayi Anonim Şirketi, Nemport Liman İşletmeleri ve Özel Antrepo Nakliye Ticaret Anonim Şirketlerinin liman genişletme projesinin 1/5000 ölçekli Liman Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Liman Amaçlı İlave Uygulama İmar Planı’na karşı dava açmış açılan davada İzmir 6. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Mahkeme kararında “Mahkememizce dava dosyasında bulunan bilgi ve belgeler, bilirkişi raporu, planlama sürecine kadar yapılan işlemler, bu işlemlere karşı açılan davalarda alınan bilirkişi raporları, ilgili Mahkeme kararları ve Danıştay 6.Dava Dairesi kararı bir bütün halinde değerlendirildiğinde; plan hiyerarşisi bakımından üst ölçekli planlar ile herhangi bir aykırılık taşımayan dava konusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 07.07.2020 tarihinde onaylanan İzmir İli, Aliağa İlçesi, Nemrut Körfezi, 1/5000 ölçekli Liman Amaçlı Nazım İmar Planı (3. Derece Arkeolojik Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı) ile 1/1000 ölçekli Liman Amaçlı İlave Uygulama İmar Planının (3. Derece Arkeolojik Sit Alanı Koruma Amaçlı İlave Uygulama İmar Planı) Koruma Bölge Kurulu kararının plan notlarına aynen aktarılmadığı (1. Derece Arkeolojik Sit Alanına olası etkilerini azaltmaya ilişkin olan kıyı çizgisinin deniz tarafında, mer’i mevzuat hükümlerinin izin vermesi durumunda en az 50 m çekme mesafesi), etkileşim geçiş sahası belirlenmemesinin bir eksiklik olduğu, plan belgeleri ve açıklama raporunda “Liman Tevsii” projesi ile yapılması planlanan dolgu alanının ve liman alanı için getirilen E:0,40 yapılaşma oranının gerekçesine yönelik bir değerlendirme ve açıklamanın yer almadığı, proje alanına bitişik konumdaki 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı üzerinde arkeolojik olarak olumsuz etkiler yaratabilecek olduğu anlaşıldığından koruma yaklaşımları, ilke kararları, imar mevzuatı, şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararı açısından uygun olmadığı sonucuna varılmıştır.” ifadeleri yer almıştı.

YENİ PLANLAR HAZIRLANDI
Mahkemenin iptal kararı ardından bölgeye dair Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından koruma amaçlı yeni imar planları hazırlandı. 1/5000 ölçekli “Liman” Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli “Liman” Amaçlı İlave Uygulama İmar Planı; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldı. Liman alanı Kyme Antik Kenti 3’üncü Derece Arkeolojik SİT alanı içerisinde, Kyme Antik Kenti 1’inci Derece Arkeolojik SİT alanının ise yanı başında yer alıyor.

 
En çok mikroplastik kirlilik nerede görüldü?
 
AK Partili Sürekli'den Kurban Bayramı mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En çok mikroplastik kirlilik nerede görüldü?
Marmara Denizi'nde İstanbul'u çevreleyen 48 noktada denizdeki mikroplastik ...
İzmir'de yüz milyonluk operasyon!
İzmir'de, son 2 haftada polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda, piyasa ...
4'üncü kattan düşen kız kurtarılamadı
Trabzon’da, 4'üncü kattaki evlerinin balkonundan zemine düşen Bahar Berber, ...
 
Ülke genelinde aranan 1707 kişi yakalandı
Ülke genelinde eş zamanlı olarak "Aranan Şahıslar ve Aranan Araçlar Uygulaması" ...
İsrail ile hava ulaştırma anlaşması yenilendi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye İsrail arasındaki görüşmeler sonrasında ...
Tayin başvuruları 25 Temmuz'da başlıyor
Öğretmenlerin iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı ...
 
İzmir'de çağrı merkezi şüphelileri tutuklandı!
İzmir'de dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 9 şüpheliden 7'si tutuklandı.
Yangın ve selden kurtarılan canlara İzmir çatı oldu!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı'nda, ...
İzmir Valiliği'nde bayramlaşma töreni
İzmir Valiliği'nde Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşma töreni yapıldı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva