HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2014 Pazartesi - 09:22

İstanbul’da yeniden Topbaş yine elektrik krizi!

On milyon seçmenli İstanbul'da sandıklar açıldıkça başa baş bir yarış yaşandı. Ardından öne geçen Kadir Topbaş 645 bin oy farkla yarışı kazandı.

İstanbul’da yeniden Topbaş yine elektrik krizi!

İstanbul'da sandıklar açıldıkça başa baş bir yarış yaşandı. Ardından öne geçen Kadir Topbaş 645 bin oy farkla yarışı kazandı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve mevcut başkan Kadir Topbaş, kesin sonuçlar açıklanmadan bir konuşma yaptı.
Topbaş'ın konuşmasından satır başları şöyle:
"Bir demokrasi yarışını daha geride bıraktık. Kazanan demokrasi, kazanan İstanbul kazanan Türkiye, hayırlı olsun. gayretli çalışmalar ve eserlerimiz devam edecektir. Üçüncü kez İstanbul gibi bir kentte beni belediye başkanlığına layık gören İstanbullulara ve adaylığım konusunda genel başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu başarı bana büyük bir sorumluluk yükledi.
Hizmetlerimizi ardı arkası kesilmeden sürdüreceğiz. Katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Milletimiz, kendi iradesine ipotek konulmasını kabul etmedi. Başbakanımızın liderliğini haklılığını ortaya koydu. Milletimize güvenmiştik.
Bu seçim demokrasi için yeni bir hamle. Bu yarışta kazanan demokrasi, İstanbul ve Türkiye oldu. yarışta meydana gelen olumsuzlukları geride bırakmayı bilirsek, Türkiye'yi yerel yönetimlerle birlikte geleceğe taşıyabiliriz.
Zafer milletimizindir, demokrasi milletimizindir. Bizleri hizmete layık gördüler. Hizmet kalitemize destek verdiler. Bu seçim münasebetiyle tekrar göreve gelen belediye başkanı ve yeniden seçilenlere ve yeni seçilenlere başarılar diliyorum.
Bu ülkede oyunların nasıl bozulduğunu hep beraber görüyoruz. Neler yaptıysak fayda vermedi, bu millet ezber bozdu diyecekler. Bu milletin verdiği bu sonuçlar itibariyle diğer siyasi partiler de kendilerine çekidüzen vereceklerdir. Halk siyasi partilere büyük bir ders verdi. İnanıyorum ki yarınlar dünden ve bugünden çok farklı olacaktır.
AK Parti olarak yerel yönetimlerdeki başarılarımızı sürdürerek Türkiye'nin gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bize oy versin vermesin, tüm İstanbullulara hizmet vermeye çalışacağım. Bu mesuliyetin farkındayım. Projelerimizi hayata geçireceğiz, İstanbul takip edilen bir kent haline gelecektir. İstanbul takip ediliyor, İstanbul izleniyor. Bu başarı milletimizindir, İstanbul'a ve ülkemize hayırlı olsun."

İstanbul'da sandıkların yüzde 89,96'sı açıldı. Şu ana kadar AK Parti oyların yüzde 47,4'ünü, CHP ise 40,8'i almış durumda.
CHP’NİN İTİRAZI VAR
CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı düzenlediği basın toplantısında, İstanbul genelindeki seçim sonuçlarını açıkladı. Salıcı "Bakırköy'ün üç yerinde yarım saatten uzun elektrik kesintisi yaşandı. 12 bin 539 sandığın sonucu bize ulaştı. Bu da yüzde 39'a denk geliyor. O rakamlara göre Mustafa Sarıgül 39,2 Kadir Topbaş 37,72" dedi.

İşte Salıcı'nın açıklamaları: "Bugün maalesef Bakırköy’de yaşandı. Bakırköy’ün üç tane mahallesinde, Şenlikköy, Yeşilyurt, Yeşilköy’de uzun zamandır elektrik kesintisini unutmuş olan yurttaşlarımız yarım saatten uzun süre elektrik kesintisiyle karşılaştı. Sandıkta küçüklü büyüklü tartışmalar çıktı. Ben bütün CHP’lilerden, seçmenlerimizden kendi sandıklarında sandık güvenli olduğunu anlayana, sonuçları alana kadar ayrılmamalarını rica ediyorum. Sonuçları paylaşayım. Az önce bizim sosyal medya merkezimizden aldığımız son verilen sonuçlar.
 
12 bin 539 sandığın bilgisi bize ulaştı. Bu rakam yüzde 39’a denk geliyor. CHP’ye çıkan oylar, Mustafa Sarıgül’e 1 milyon 513 bin 147. AKP’li Kadir Topbaş’a 1 milyon 462 bin 795. MHP’li Rasim Acar 129 bin 118. Onun dışında diğer partilere ve kullanılmayan oyların toplamı 773 994. Burada ortaya çıkan durum şu. CHP 39,2 - AKP 37,72.  Bazı yayın organlarında çıkan, sandık sayısının düşük olmasından kaynaklı yada AA’dan giden manipülatif bilgilerden öte bizim elimizdeki son veriler bunlar. Önümüzdeki saatlerde anlamlı değişiklik olursa bilgi vermeye devam edeceğiz."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye seçimini yaptı: İşte sonuçlar
Ülke çapında il il ilçe ilçe sandık sandık sonuçlar...
İzmir’da sandık raporu: Kim kazandı/ kaybetti?
Kent gelecek 5 yıl için iradesini ortaya koydu. İşte sonuçlar, kazananlar ve kaybedenler…
Yarışın nefes kestiği il: Başkan 1 oy farkla belli oldu
Türkiye genelinde oy sayımı devam ederken, mücadele birçok ilde kıran ...
 
Ve Gökçek zaferini ilan etti: Gene mağlup oldular
Melih Gökçek, Ankara'da sonuçların büyük oranda belli olmasının ardından ...
Bahçeli: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!
MHP lideri Devlet Bahçeli, sandıkların büyük oranda açılmasının ardından ...
Flaş! Mansur Yavaş: Gökçek dönemi bitmiştir!
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 27 bin 507 oy ...
 
Flaş sonuç: 74 ilde belediye başkanları belli oldu
Genel seçim havasında geçen yerel seçimde bir çok ilde tasnif birkaç saat ...
Flaş! İl Seçim Kurulu karıştı: CHP-AK Parti gerginliği
Sonuçlara itiraz için gelen AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ile ...
Flaş! Kocaoğlu’ndan ilk zafer sözleri: Belediyecilik tarihinde…
Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasının ardından İzmir Büyükşehir ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva