HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mayıs 2010 Pazartesi - 00:00

Kuşadası’’na büyük tesis

Kuşadası, Türkiye’’nin en büyük ve en önemli katı atık düzenli depolama tesisine kavuşuyor. Tesisin açılışı Başbakan Erdoğan ve çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’’nun katılımıyla gerçekleştirilecek.’

Kuşadası’’na büyük tesis

Kuşadası, Türkiye’’nin en büyük ve en önemli katı atık düzenli depolama tesisine kavuşuyor. Tesisin açılışı Başbakan Erdoğan ve çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’’nun katılımıyla gerçekleştirilecek.’
 
Kuşadası, Söke, Davutlar ve Güzelçamlı Belediyelerinin içinde bulunduğu, 2004 yılında temelleri atılan KUŞATAK Belediyeler Birliği Projesi kapsamında yapılan katı atık düzenli depolama tesisinin resmi açılışı, 4 Haziran Cuma günü saat 14.00’’te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’’nun canlı yayınla katılacağı törenle gerçekleştirilecek. Bilindiği gibi, proje içinde yer alan 4 belediyenin katı atıkları 14 Aralık 2009 tarihinden itibaren yeni toplama merkezine getirilmeye başlanmıştı.
Ayrıştırma ve geri kazanım işlemlerini de bünyesinde barındıran bölgesel katı atık yönetim sistemi projesinin toplam proje bedelinin yüzde 68,1'i Avrupa Birliği'nden hibe olarak alındı. Kalan yüzde 31,9'luk kısmının ise KUŞATAK Belediyeler Birliği’’nin öz kaynaklarından karşılanan KUŞATAK Projesi; çevreye olduğu gibi bölgedeki katı atıkların ayrıştırılması, tekrar doğaya ve ekonomiye kazandırılması açısından da büyük önem taşıyor.
KUŞATAK kapsamında yeni toplama merkezinin 14 Aralık 2009 tarihinde faaliyete geçmesiyle birlikte; KUŞATAK içinde yer alan tüm Belediyelere hizmet veren Söke vahşi atık toplama ve depolama alanında başlayan rehabilitasyon çalışmaları daha önceden tamamlanmıştı.

Kuşadası’’na bağlı Kirazlı Köyü yolu üzerine kurulan KUŞATAK düzenli depolama alanı toplam 360 bin m’²’’lik bir alana kuruldu. Alanda 3 hücre halinde çöp toplayacak katı atık depolama sahasının ömrü yaklaşık 20 yıllık olarak planlandı. Depolama alanı yanında sahada sızıntı suyu depolama havuzu da oluşturuldu. Sızıntı suyu dengeleme havuzunun hacmi ise 5 bin m’³ olarak belirlendi. Sızıntı suyu, kurulan arıtma teknolojisi ise doğaya geri kazandırılacak.
4 Haziran tarihinde resmi açılışı gerçekleştirilecek KUŞATAK Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’’nin 4 belediyeye bölgeye hayırlı olmasını dileyen Kuşadası Belediye Başkanı ve KUŞATAK Belediyeler Birliği Başkanı M. Esat Altungün; ’“Çevre anlayışımız bu dev projeyi tamamlamamızı gerektiriyordu. KUŞATAK, beş yıldır üzerinde çok ciddi çalıştığımız, AB’’den kaynak alan bir proje. Yeni toplama merkezinde atıklar toplanmaya zaten başlamıştı. Şimdi sıra resmi açılışa geldi. 4 Haziran Cuma günü Türkiye’’nin en büyük katı atık düzenli depolama tesisinin açılışını yapacağımız için büyük mutluluk duyuyoruz. Projenin Kuşadası, Söke, Davutlar ve Güzelçamlı başta olmak üzere tüm bölgeye hayırlı olmasını diliyorum’” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özçalışkan adı Konak’’ta yaşayacak’…
Konak'ta şubat ayında vefat eden eski belediye başkanvekili ve encümen ...
Altındağ’’ın çehresi değişecek
Altındağ Zafer Mahallesi'ndeki Kültür Merkezi’’nin temeli atıldı. ...
’‘Göç çocukları’’ sertifikalı oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin göç çocuklarını sosyal yaşama kazandırmak ...
 
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
Urla şimdi bir başka mavi
Büyükşehir Belediyesi, biyolojik atıksu arıtma yatırımıyla birlikte ...
İzmir’’in trenleri İzmir’’e geldi
80 kilometrelik Aliağa-Menderes hattında kullanılacak İspanyol yapımı ...
 
Kent Konseyi 8 Haziran’’da yola çıkıyor
’‘Katılımcı demokrasinin’’ ilk adımı olan İEKK’’nın ardından Kent Konseyi’’ni ...
Metroda tango zamanı’…
İzmir Büyükşehir Belediyesi Metrosu’’nun işletime başlayışının 10. yılı, ...
İzmir’’e 28 km tramvay hattı
Metro ve Hızlı Tren Projeleri’’nden sonra sıra tramvaylarda. Büyükşehir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva