HABERLER>EGE
11 Mart 2011 Cuma - 00:00

Kuşadası ’‘limanı’’ için yürüdü’…

CHP, DSP, DP, HEPAR, İP, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Balıkçılar Odası temsilcilerinin de bulunduğu topluluk belediye binası önünde toplandı’…’

Kuşadası ’‘limanı’’ için yürüdü’…


Limanda planlanan yapılaşmayı ve balıkçı barınağının doldurulmasını protesto etti.
AYDIN ’– Kuşadası Liman Platformu Sözcüsü Avukat Nilgün Öğünçlü, yaşanan süreçle ilgili bilgi verdi.

Özelleştirme öncesi limanın Kuşadası’’nın ekonomisine olumlu katkı sağladığına dikkat çeken Öğünçlü, ’“Ancak, özelleştirmeyle birlikte durum işletmeci lehine değişti. Yaşamın itici gücü ekonomi. Bizler, doğrudan veya dolaylı turizmden geçiniyoruz. Kuşadası’’nın başkaca geçim kaynağı yok. İlçemizde 6 bin kişi ekmeğini doğrudan esnaflık yaparak kazanıyor. Zaman içinde nüfus arttıkça bu sayı da artıyor. Bu nedenle turizme gözümüz gibi bakıyoruz. Esnafımızın ekmeğine zarar veren adımların karşısına geçmeliyiz. Limanda haksız rekabete neden olan dükkanların açılmasıyla çarşımızdaki esnafımızın ekmeği her geçen gün küçüldü. Dükkanların da değeri düştü’” dedi.
 
Nilgün Öğünçlü, limandaki hukuksuz yapılaşmanın ikinci olumsuz etkisinin ise çevreyi kirletmek olduğunu savundu. Betonlaşmanın Kuşadası’’nı çirkinleştiğini vurgulayan Öğünçlü, ’“Yeni planlarla daha da çirkinleştiriyorlar. Çok şükür, mahkeme kararları hakkımızı teslim etti. Şimdi yargı kararlarının uygulanmasının mücadelesini veriyoruz. İşgalciliği mahkeme kararıyla sabit olan işletmeciye ’‘Defol’’ diyoruz. Mahkeme kararlarının uygulanmasını istiyoruz’” diye konuştu.
 
SORUN SİYASET ÜSTÜ
Platform adına hazırlanan bildiriyi okuyan Nazan Bozkurt ise yeni planlarla birlikte işletmeci firmanın limanda oluşturacağı 11 bin metrekarelik ticari merkezde ilçenin tüm turizm gelirlerini toplayacağına dikkat çekti.

Sadece işletmeci firmanın çıkarlarının gözetilerek kente dayatılan liman projesinin kabul edilemez olduğuna yer verilen açıklamada, ’“Kuşadası’’nın bütünselliği göz önüne alınmadan yapılacak, ’‘firmaya özel’’ planlamaların kentin dokusunu, ticaretini, sosyal yapısını olumsuz yönde etkileyeceği bir gerçektir. Geçimini turizmden sağlayan kent sakinlerinin haklı ve yaşamsal arzusu, bu dayatmacı anlayıştan vazgeçilmesidir. Yaratılan ’‘suni otopark sorunu’’yla balıkçı limanı doldurularak, yapılacak işyerleriyle Kuşadası’’nın tarihi çarşısı ve kent merkezi öldürülmek isteniyor. Kuşadası’’nda turizmin gelişmesi ve sürdürülebilir olması, kentimizin topyekün hedefi olmalı. Balıkçı barınağı doldurulmamalı. Kaçak oldukları yargı kararıyla belirlenen dükkanlar kaldırılmalı ve ilave dükkanlar yapılmamalı’” denildi.
 
’‘İLAVE DÜKKAN YOK’’ İDDİASI
Ege Ports İşletmesi ise gerçeği yansıtmayan ve kasıtlı bilgilerle kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını ileri sürdü. Limanda 11 bin metrekarelik ticari alan oluşturulduğu iddialarının ’‘mesnetsiz’’ olduğunu savunan Ege Ports, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ’“Kuşadası Yolcu Limanı’’nın hukuki ve resmi işletmecisi olduğu hususunda hiçbir şüphe bulunmayan şirketimiz, gündeminde mevcut balıkçı barınağının doldurulmasıyla ilgili bir faaliyet kesinlikle yoktur. Ayrıca, 31 Ocak 2011’’de Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’’nca resen onaylanarak yürürlüğe giren ve halihazırda Kuşadası Belediyesi’’nde askıda bulunan imar planlarında açıkça mevcut ve ilave sahalarda kesinlikle ilave ticari alanlar yapılamayacağıyla ilgili bakanlık tarafından konulmuş kesin hükümler bulunmaktadır.’”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir treni raydan çıktı!
Salihli-Manisa arasında korkutucu tren kazası’… Afyonkarahisar-İzmir ...
Manisa’’dan İzmir’’e EXPO desteği
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Abdurrahim Arslan, ...
Balıkesir güne iki ayrı depremle başladı!
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bu sabah saat 09.04'de, 4.0 ...
 
Kuşadası’’nda artık kadının adı var!
Kuşadası Belediyesi tarafından kurulan Kadın Danışma Merkezi düzenlenen ...
'Muhteşem Yüzyıl'ın setinde hırsızlık!
Son dönemin en çok konuşulan dizisinin Marmaris'teki çekimlerinde ...
Mucize kurtuluş: Şarampole yuvarlandı, taklalar attı’…
Bodrum Torba’’da meydana gelen kazada bir araç şarampole yuvarlanıp, birkaç ...
 
"Çılgın Neron" yakalandı
Denizli'de 15 Şubat'tan bu yana 8 aracı kundaklayan zanlı ...
Havran Olivtech Fuarı’’nda
Balıkesir’’in Havran ilçesinin ’‘İzmir Olivtech - 1. Zeytin, Zeytinyağı ...
Aydın Belediyesi, GEKA’’ya 3 proje ile katıldı
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva