HABERLER>EGE
9 Mart 2011 Çarşamba - 00:00

Kuşadası’’nda artık kadının adı var!

Kuşadası Belediyesi tarafından kurulan Kadın Danışma Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ünlü Çalıkuşu Evi’’nde hizmete giren merkezin açılışı büyük ilgi gördü.’

Kuşadası’’nda artık kadının adı var!


İZMİR - Camiatik Mahallesi Yıldırım Caddesi’’ndeki ünlü Çalıkuşu Evi’’nin 2. katında hizmet verecek olan Kuşadası Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’’nin açılışına özellikle Kuşadalı kadınlar büyük ilgi gösterdi. Açılışta konuşan Kuşadası Belediyesi’’nin kadın başkan vekili Leziz Uyanık, anlamlı bir günde anlamlı bir merkezi hizmete açmanın gururu yaşadıklarını belirterek, Kadın Danışma Merkezi’’nin Kuşadası’’nda önemli bir görevi yerine getireceğini ve büyük bir boşluğu dolduracağını söyledi.
Daha sonra konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise en büyük temennisinin kadın danışma merkezleri ve kadın sığınma evlerine ihtiyaç duyulmayan bir dünya olduğunu söyledi. Kadınların sorunlarını paylaşmak amacıyla kurulan Kadın Danışma Merkezi’’nde sosyolog, psikolog ve hukuk danışmanlarının görev yapacağını kaydederek, ’“ Kadınlarımızın sorunlarını paylaşmayı hedefliyoruz. Amacımız kadınlarımızın sorunlarına bilimsel ve kalıcı çözümler üretmek. Şiddetin en önemli nedenlerinden biri olan, kadının ekonomik özgürlüğünün sağlanması için kadınları kişisel yeteneklerine uygun mesleki kurslara yönlendirmek, kadınların bilinç düzeylerini yükseltmek ve kadının toplumdaki saygı konumunu yeniden hatırlatmak için panel ve konferanslar düzenlemeyi amaçlıyoruz. Ayrıca, kadınların şiddetten dolayı yitirdikleri öz saygılarını yeniden kazanmalarını sağlamak amaclı psikolojik danışmanlık sağlayacağız. Bunun yanında şiddet gören kadınlara hukuksal haklarını anlatmak ve neler yapılması gerektiği konusunda yönlendirmek amacıyla hukuk danışmanlarımızda hukuki hizmet verecek ’“ dedi.
 Konuşmaların ardından Kuşadası Belediyesi Kadın Danışma Merkezi törenle hizmete açıldı. Bu arada, tören sırasında Aralık ayında Kuşadası ve Söke’’de gerçekleştirilen Türkiye 13. Kadın Sığınakları Kurultayı’’na katkılarından dolayı Türkiye’’deki kurultay üyesi merkezler adına Söke Sığınma Evi Başkanı Hatice Atay tarafından Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’’e onur plaketi verildi. Söke Sığınma Evi Başkanı Hatice Atay, plaket töreninde yaptığı konuşmada ’“ Kadın haklarının korunması ve savunulmasına yaptığı katkı ve desteklerden dolayı Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’’e teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz ’“ dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Muhteşem Yüzyıl'ın setinde hırsızlık!
Son dönemin en çok konuşulan dizisinin Marmaris'teki çekimlerinde ...
Mucize kurtuluş: Şarampole yuvarlandı, taklalar attı’…
Bodrum Torba’’da meydana gelen kazada bir araç şarampole yuvarlanıp, birkaç ...
"Çılgın Neron" yakalandı
Denizli'de 15 Şubat'tan bu yana 8 aracı kundaklayan zanlı ...
 
Havran Olivtech Fuarı’’nda
Balıkesir’’in Havran ilçesinin ’‘İzmir Olivtech - 1. Zeytin, Zeytinyağı ...
Aydın Belediyesi, GEKA’’ya 3 proje ile katıldı
Yılın ilk bademleri toplandı
Muğla'nın Datça ilçesinde üreticiler, mevsimin ilk bademini topluyor. ...
 
AİDS'li kadınları bile pazarladılar
Muğla’’nın Fethiye İlçesi ve Bursa’’da düzenlenen operasyonda, fuhuş ...
Cani suçunu kabul etmedi
Alaşehir’’de hunharca öldürülen Emine Çetin’’in (17) katil zanlı olarak ...
Aydın Belediyesi, Geka'ya 3 Proje Sundu
Aydın Belediyesi'nin, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın İktisadi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva