HABERLER>SPOR
11 Ekim 2011 Salı - 16:36

KSK Projesi’nin sahibinden zehir zemberek sözler

KSK Stadyum Projesi ile gündeme gelen Diyarbakırspor Eski Başkanı Ali İhsan Kaya, hakkında çıkartılan ‘Bir dönem JİTEM’e, bir dönem de PKK’ya çalıştı” iddialarına ateş püskürdü. Karanlık işlerin içinde hiç olmadığını belirten Kaya “Bu iş kucağımızda patladı. Pişmanım” dedi.

KSK Projesi’nin sahibinden zehir zemberek sözler

Can Özlü/ Egedesonsöz/Özel - İzmir gündemine bomba gibi düşen Karşıyaka Stat Projesi, kamuoyundan büyük destek görürken, bazı kesimlerin de tepkisini çekti. Bir kısım çevreler, projenin Karşıyaka’ya ivme kazandıracağını belirtirken, bazı kesimler ise bir bölümü imara açılması düşünülen arsanın birilerine rant sağlayacağını öne sürdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun ‘sıcak bakmadığı’, AK Parti hükümetinin ‘destek sinyali’ verdiği projenin mülk sahibi Diyarbakırlı işadamı Ali İhsan Kaya hem projeye hem kendisine yönelik eleştirilere sert yanıt verdi. İşadamı Kaya, Egedesonsoz.com’a yaptığı özel açıklamalarda geçmişine yönelik, ‘PKK ve JİTEM’ eleştirilerini kesin dille yalanlarken her iki yapıdan da nefret ettiğini söyledi.
 
Stadyum için ikinci yol haberi için tıklayın

TARTIŞMA YENİ BOYUT KAZANDI
Kente yeni ve modern bir stat kazandırmak için yapılması düşünülen projeye Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da karşı çıkması ile alevlenen tartışmalar yeni iddiaların da fitilini ateşledi. Geçmişte Diyarbakırspor Kulübü’nün başkanlığı yapan ve bölgede birçok projeye imza atan Kaya’nın, bir dönem JİTEM’e, bir dönem de terör örgütü PKK lehine çalışmalar yürüttüğü ve İzmir kamuoyunun da bu nedenle projeye karşı çıktığı iddia edildi.
 
JİTEM KUZENİMİ ÖLDÜRDÜ
İddiaların uzun süredir konuşulduğunu ve kendisini de fazlasıyla rahatsız ettiğini belirten Ali İhsan Kaya, bu tür dedikoduların, güneydoğu bölgesinde çalışma yürüten tüm işadamlarının ortak sorunu olduğunu belirtti. Egedesonsoz.com’a özel açıklamalar yapan Kaya “Baba mesleğini 50 yıldır aralıksız devam ettiriyoruz. Kırsalda birçok baraj ve tünel yaptık. O bölgenin güvenliği jandarmaya bağlıydı ve o dönemde tanıştığım birkaç tane komutan oldu. Yakınlığımız sadece iş ilişkisi üzerineyken, bana JİTEM’Cİ yakıştırması yaptılar. Art niyetli şahsiyetler tarafından iftira atıldı. Benim öz kuzenim JİTEM tarafından öldürüldü. Bu yüzden JİTEM’den nefret ederim. Bunlar vicdansız ve çirkin iddialar. Ben inançlı, Allah’ından korkan bir insanım. Bu tür karanlık işlerle en ufak, dolaylı veya dolaysız ilgim olmadı. Bir kere ismimiz afişe edilince böyle oluyor. Çamur atanlar yüzünden adımız çıkıyor” dedi.
 
PKK ŞANTİYEMİ YAKTI
Terör örgütü PKK lehine de çalışmalar yürüttüğü ve böyle bir suç kapsamında bir dönem cezaevinde yattığı da iddia edilen Kaya, yargılandığını ancak hayatı boyunca mahkumiyet yaşamadığını belirtti. Kaya “Bir gün JİTEM’Cİ yaptılar. Bir gün de PKK’lısın dediler. Bu durum, bölgede yaşayan büyük ailelerin ve iş adamlarının ortak çilesidir. Devlet adına yanlışları dile getirdiğim için PKK’lı oldum, terörü kötüleyince de JİTEM’Cİ oldum. PKK iki kez şantiyemi bastı, yaktı ve zarar verdi. Hayatım boyunca karanlık işlere bulaşmadım. Ben kendimden eminim. Şantiyelerimde yüz binlerce insan ekmek yiyor. Benim için PKK da JİEM de aynıdır. İkisi de adam öldürür” diye konuştu.
 
PROJE KUCAĞIMIZDA PATLADI
Karşıyaka’da yapılması planlanan stat projesinin, beklenen desteği görmemesinin kendisini de üzdüğünü belirten Kaya, araziyi satın almaktan da böyle bir proje için kulübe bağışlamaktan da pişmanlık duyduğunu söyledi. Kaya “Bu iş kucağımızda patladı. Ben orayı kendime rant sağlamak için almadım ve kesinlikle pişmanım. Bilseydim almasaydım. İmarı bulunmayan, domates bile ekilmeyecek olan arsayı aldım, üç yılda 4,5 milyon lira da vergi verdim. Yazık günah. Bu tepkiler hakkaniyet ölçüsüne sığmaz. İzmir’de spor tesisine de ihtiyaç olunca bize de heyecan geldi. Bazı çevreler bu projenin değerini anlamadı. Ankara veya İstanbul’da bu atağa kalkmış olsaydık önüme kırmızı halı sererlerdi. Yılda 1 milyon liranın üstünde vergiyi ben nasıl ödeyeceğim? Bana rant sağlamayın, sadece hakkımı verin. O araziyi TOKİ’den almam suç oldu. Zorla almadım ama aldığıma da pişmanım. Benim hala umudum var. Bu projeyi kimse elinin tersi ile itemez. Ya yol verin ya yoldan çekilin. Biz bu işin çözülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 12 Ekim 2011 Çarşamba 23:08

yanlış! ksk yöneticileri aziz başkana hiç gelmediler. haydi projemiz bu başlayalım demediler.

Yorumu oyla      12      7  
ozan 12 Ekim 2011 Çarşamba 21:35

sayın kocaoğlu 6 senedir stadı yapmadığı için vazgeçti örnekköyden

Yorumu oyla      12      7  
ahmet k 12 Ekim 2011 Çarşamba 14:05

ksk örnekköyden neden vazgeçti onu açıklayın sayın yorumcular?

Yorumu oyla      14      7  
ksk traftarı 12 Ekim 2011 Çarşamba 08:33

yeter artık yeter karşıyakaya verilen sözleri herseferinde erteliyorsunuz aziz kocaoğlu 2009 seçimlerinde neden karşıyakaya bu sözü verdide şimdi yan çiziyor ellerim kırılsın size birdaha oy verirsem yalancı sahtekarlar yine seçim günü atarsınz ortaya bir yem daha görüşürz aziz bye seçim günü karşıyaka taraftarı atttığınız bu kazığı untmayacak 35/ karşıayak yalı grubu

Yorumu oyla      15      10  
efe 11 Ekim 2011 Salı 23:30

Anadolunun orta halli illerinde teker teker stadlar yapılırken,yaklaşık 25 senedir stad hayali kuran karşıyaka için chp nin seçim propagandasında listenin başında bulunan stad vaadi niye yerine getirilmiyor? sizce chp artık karşıyakayı çantada keklik mi görüyor? elde kalan son ciddi kalesi karşıyakada kan kaybederse izmiri kaybedeceğini de biliyor mu? karabağlar,bayraklı,buca gibi büyük ilçeler gitti elden peki ya karşıyaka da giderse ?

Yorumu oyla      15      9  
efe 11 Ekim 2011 Salı 23:24

50 milyon değil 10 milyona yatırım amaçlı almış burayı. ayrıca hesapda olmayan her sene 1 milyon lira gibi bir vergi çıkarılmış kendisine.zaten bundan dolayı arsayı elden çıkarmaya çalışıyor.olduğu yerden zarar.biraz yapıcı bakın olaylara artık. kimse işin getirisini düşünmüyor? şimdi size soruyorun o çok beğendiğiniz aziz bey tam 5 senedir hersene kentin kuzeyine muhakkak stad yapacam diyor ortada bir şey yok. ortaya atılan projelere de rant diyor.ee ne yapalım kardeşim. siz söyleyin ne yapalım

Yorumu oyla      18      11  
vatandaş 11 Ekim 2011 Salı 20:24

Sn Kaya sen başka söylüyorsun çürük elma başka.Peki mahkeme kararına ne diyecen

Yorumu oyla      14      11  
ALİ ADACI 11 Ekim 2011 Salı 17:37

YA ARAZİYİ ALIRKEN PLANLARDA YERİ OLMADIĞI BELLİ DEĞİLMİ ARAZİYİ ALAYIM RANTINI SONRA YARATIRIM MANTIĞI İLE İŞE KALKIŞ SONRA ALMASAYDIMÖ VALLA VEN DOLMUŞA VERDİĞİM 2 LİRAYI BİLE HESAP EDEREK VERİYORUM MİLYONLARCA LİRAYI GÖZÜ KAPALI VERMEDİNİZ HERHALDE, ANLAMADIĞIM İŞ İSE KARŞIYAKA YÖNETİMİNİN BÖYLE BİR İŞE ORTAK OLMAYA KALKMASI, SONUÇTA PLAN BELLİ KILIF OLARAKTA STAT VAR KSK YÖNETİMİDE ATLAMIŞ VE HERKESİN ELİNDE PATLAMIŞ

Yorumu oyla      26      12  
Tarafsız Okuyucu 11 Ekim 2011 Salı 17:07

Alırken nasılsa imar geçiririm diye düşündüğünüz için aldınız sayın Kaya. Yoksa sizin gibi bir işadamı imar durumunu araştırmadan bir arsaya 50 milyon vermez. Kimse aptal değil. Karşıyaka'ya stad arazisi işide tamamen normalde alınmayacak olan imar iznini koparabilmek için verilmiş bir taviz. Siz hatayı arsayı daha ilk başta alırken, imar çıkarmayı çantada keklik görerek yaptınız. Orası zaten spor imarlı. İstemesenizde sadece spor tesisi yapılır orada. Geçmiş olsun...

Yorumu oyla      27      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hagi'den Fenerbahçelileri çok kızdıracak sözler
"Ben Barça'da, Real Madrid'de oynadım. Alex'in forma giydiği en büyük ...
Aliağa'dan telekoma farklı tarife: 95-79
Pınar Karşıyaka'ya farklı yenilen Aliağa Petkim, ikinci maçında güçlü ...
Kaderi 20 gün içinde belli oluyor
Şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk, davayla ilgili iddianameyi ...
 
Kaptan Alex ilk kez Metris'te
Fenerbahçe'nin takım kaptanı Alex de Souza, Yönetim Kurulu Üyesi Ünal ...
Aliağa, Telekom'a nefes aldırmadı
Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nda ilk gün Pınar Karşıyaka’ya farklı ...
Anadolu Efes'ten KSK'ye 25 sayı fark
Basketbolda, Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu'ndaki ikinci maçında Pınar ...
 
Galatasaray formalı Rıdvan Dilmen!
Fenerbahçe’nin “Şeytan” lakaplı efsane futbolcusu Rıdvan Dilmen’in ortaya ...
Spor ekonomisi kongresi İzmir'de yapılacak
Türkiye'de ilk kez düzenlenecek 'Uluslararası Spor Ekonomisi ve Yönetim ...
Anadolu Efes kalite farkıyla kazandı: 88-78
Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu'nda günün ikinci maçında Anadolu Efes, ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva