HABERLER>SPOR
10 Ekim 2011 Pazartesi - 13:31

Spor ekonomisi kongresi İzmir'de yapılacak

Türkiye'de ilk kez düzenlenecek 'Uluslararası Spor Ekonomisi ve Yönetim Kongresi' İzmir'de yapılacak. Dünyaca ünlü spor ekonomistlerinin katılacağı kongre, Türkiye'deki spor ekonomisine de yol gösterebilecek bildiriler yayınlanacak, seminer ve paneller yapılacak.

Spor ekonomisi kongresi İzmir de yapılacak

İZMİR - Ege Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek kongre için düzenlenen basın toplantısında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, kongrenin akademik bir toplantı gözükmesine karşın güncel özelliklerinin dikkat çekeceğini söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, "Spor ve müziğin ülkemizde ve dünyada insanları ortak bir yerde buluşturucu bir özelliği var. Bu kongre 2020 EXPO'ya doğru İzmir kent kültürünün, akademik ve yerel yönetim birlikteliğiyle ortaya çıkmasına olanak sağlayacak. Dünyada böyle bir başlıkla yapılmayan kongreye uluslararası pek çok öğretim üyesi katılacak. Kongre ülkemiz adına uluslararası düzeyde ses getirecektir. Ülke sporunu etkileyecek sonuçlar çıkacağını inanıyorum" dedi.
 
SPORUN BAŞKENTİ İZMİR NEDEN OLMASIN?
Kongre Danışma Kurulu üyesi Kemal Çolakoğlu ise Ankara'nın Türkiye'nin siyasi, İstanbul'un da ekonomi başkenti olduğunu söyledi. Çolakoğlu, "İzmir'de Akdeniz Oyunları ve 2005 Üniversite Yaz Oyunları için önemli spor yatırımlar yapıldı. Neden İzmir spor başkenti olmasın? İzmir ilklerin kenti, ilk kurşundan, 1. İktisat Kongresine kadar ilklere imza atan bu kente çok yakışır. İzmir'in rakipleri Anadolu'nun büyüyen kentleri değil, Marsilya, Barcelona'dır. Barcelona kenti limanı ne ekonomik gücüyle tanınıyor, futbol takımıyla biliniyor. EXPO 2020 sürecinde bu iş çok önemli" dedi.
 
MUSTAFA DENİZLİ KONUŞACAK
Kongrenin ana düzenleyicilerinden Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Soyuer, kongrenin ilk fikrinin bir öğrenciden geldiğini, daha sonra bu düşüncesinin olgunlaştırıldığını söyledi. Babası Zeynel Soyuer'in bir spor adamı, futbol teknik direktörü olduğunu, bu nedenle spora ilgisinin olduğunu belirten Prof. Dr. Soyuer, Türkiye'de spor ekonomisi alanında böyle bir kongrenin bulunmadığını söyledi. Prof. Dr. Soyuer, "Bu konuda UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik dahil olmak üzere bir çok spor adamıyla görüştük. Bu konuda çok az kişinin çalışıldığı ve yapılması durumunda destek vereceklerini bildirdiler. Kongre, yaklaşık 1 yıllık çabanın sonucu olarak ortaya çıktı. Disiplinlerarası bir yaklaşımla hukuk, maliye, işletme, ekonomi ve spor dallarının bir sentezi olacak kongre iki yılda bir düzenlenecek. İlki İzmir'de ikincisi Denizli'de olacak. Spor, kentlerin ve ülkelerin markalaşması için araç olarak kullanılıyor. Bu anlamıyla çok önemli Kongreye 171 ulusal ve uluslararası tebliğ özeti geldi. Hakem kurulu olarak 68'i sözlü, 31'i poster bildiri olarak kabul edildi. 45 farklı üniversiteden katılım var. ABD, İngiltere, Macaristan, Belçika, İran ve Romanya'dan konuşmacılar yer alacak" dedi.
 
Atatürk Kültür Merkezi'nde 12 Ekim'de eğitim semineriyle başlayacak kongrenin açılışı 13 Ekim Perşembe günü yapılacak. Kongrenin, 'Türkiye'nin sporda uluslararası rekabet gücü ve yönetsel sorunlar' başlıklı açılış panelinde Hacettepe Üniversite Rektörü ve Uluslararası Okçuluk Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler konuşacak.
 

Kongrenin ikinci günündeki 'Türkiye'nin ve Ege Bölgesi'nin spor alanında potansiyeli, avantajları ve fırsatları' başlıklı panelinde ise Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli, bankacı ve spor ekonomisti Tuğrul Akşar, Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu Başkanı Mevlüt Dinç yeralacak. Kongre 13-15 Ekim tarihleri arasında yapılacak.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anadolu Efes kalite farkıyla kazandı: 88-78
Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu'nda günün ikinci maçında Anadolu Efes, ...
Aliağa Kaf Kaf'a hafif geldi: 89-65
SPOR Toto Türkiye Kupası C Grubu ilk maçında Pınar Karşıyaka, Aliağa Petkim'i ...
Bild: Türkler titreyecek
Galibiyetin sevincini coşkulu manşetlerle yaşayan Alman medyasında, artık ...
 
Demirören geri adım attı
Beşiktaş, TFF'ye başvurarak Disiplin Talimatı'nın "şikeyle ilgili" 58. ...
Milli Takım'a Volkan Demirel şoku!
Mill Takım kadrosunda bulunan Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel sakatlığı ...
Manisaspor kalecisi İlker'den ömürlük imza
Manisaspor'un tecrübeli file bekçisi İlker Avcıbay, dün akşam Kaya Termal ...
 
Altıntop fena bombaladı
Almanya karşısına kaptan olarak çıkan Hamit Altıntop maç sonrası yaptığı ...
Milli Takımımız avantajını kaybetti‎!
A Milli Takımımız, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki dokuzuncu ...
Manisaspor'da hedef 3 galibiyet
Manisaspor teknik direktörü Kemal Özdeş, Karabükspor, Eskişehirspor ve ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva