HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Aralık 2011 Salı - 09:21

Köylülerden Kocaoğlu’na yeni lakap: Yolların kralı

Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ova yollarının asfaltlanması projesi kapsamındaki çalışmalar, Menderes’in Develi Köyüne de ulaştı. Kışın çamur, yazın tozdan kurtulan Develi Köyü sakinleri, projenin mimarı Başkan Aziz Kocaoğlu’nu “yolların kralı” yazılı pankartlarla karşıladı.

Köylülerden Kocaoğlu’na yeni lakap: Yolların kralı

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz dönem başlatılan ova yollarının asfaltlanması projesi, bölgedeki çiftçinin yüzünü güldürdü. Yılın belli dönemlerinde arazilerine yürüyerek bile ulaşmakta zorlanan, yazın toz nedeniyle ürünlerinin kalitesi düşen çiftçiler, projenin mimarı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu yere göğe sığdıramıyor. Yüzlerce yıldır yaşanan ve artık çiftçinin kaderi olarak görülen bu sorunun çözüme kavuşmasıyla bayram sevinci yaşayanlar arasına Menderes’in Develi Köyü sakinleri de katıldı. Tamamlanan çalışmaların ardından köyü ziyaret eden giden Başkan Kocaoğlu, burada “Yolların kralı dürüst Başkan” yazılı pankartlarla karşılandı.

İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün’ün de yer aldığı ziyarette Başkan Aziz Kocaoğlu, her ne kadar sorunlarını ve beklentilerini anlatmalarını istese de, köy halkının gündeminde Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanan ova yolu vardı. Başkan Kocaoğlu’na duydukları minnettarlığı dile getiren muhtar Bayram Bakışkan, “Bizler sizin sayenizde seralarımızdan ürünlerimizi toz olmadan, kırmızı örümcek olmadan alabiliyoruz. Tarlalarımıza yaz-kış ulaşabiliyoruz. Sayenizde köyümüz medeniyete kavuştu” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise sadece görevini layıkıyla yerine getirmenin çabası içinde olduğunu belirterek, bu projenin ortaya çıkmasının ardında kendisinin de bir çiftçi çocuğu olmasının yattığını, tarım kesiminin sorunlarını ve beklentilerini çok bildiğini söyledi.
 


Toz gitti, bereket geldi
 
Bayram Bakışkan (Muhtar):
“Benim 80 yaşında dayım var. Geçenlerde getirip buraları gezdirdim. Bana ‘rüyamda görsem inanmazdım’ dedi. Eskiden vatandaşımız ürününü pazarlayamıyordu. Yağmur yağdığı zaman traktör bile geçemiyordu. Allah Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nu başımızdan eksik etmesin.
Seralardaki ürünlerimiz kırmızı örümcekten kurtuldu. Artık hiç ilaç kullanmadan organik ürün yedirebileceğiz İzmirlilere. Köyün merkezinde sera ürünün fiyatı neyse, artık en ücra köşedeki ürünün fiyatı da aynı. Bizlere bu gururu onuru yaşattığı için Başkanıma çok teşekkür ediyorum.”
 
Yüksel Bakışkan (Üretici):
“Buralara daha önce çamur yüzünden traktörle bile zor gelirdik. Şimdi çok memnunuz. Seralarımız var. Ürünlerimiz pazarlamak zorundayız. Pazarcı daha önce buralara gelmek istemiyordu. Tarladan ürünü kaldırıp götüremiyorduk. Şimdi bu yollar sayesinde seranın yanına kadar arabalara gelip malları alıyorlar. Bu hizmeti getirenlere çok teşekkür ediyoruz.”
 
Mustafa Babayiğit (Çiftçi):
“Bu yollar dün çamurdu, bugün asfalt oldu. Aziz Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizi tozdan çamurdan kurtardı. Biz bu yollarda çok çile çektik. Geçmişte buraya sadece traktörle ulaşabilirdik. Şimdi taksiler bile kolaylıkla ulaşıyor. Hayal bile edemeyeceğimiz şeyler oldu burada. 40 senede geçse de Aziz Başkanım unutulmaz buralarda. Allah bin kere razı olsun.”
 
Hasan Tahsin Ece (Emekli):
“80 yaşındayım. Bugüne kadar görmedik böyle bir hizmeti. Çok güzel oldu. Çamurdan tozdan kurtulduk. Allah bin kere razı olsun. Hiç aklımıza gelmezdi bu yolların asfaltlanacağı.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aziz Başkan 6 Aralık 2011 Salı 22:57

Şakamı bu haber? :) Aziz başkan mis gibi yolumuz vardı. Cehar Dudayev bulvarı. Sizin mükemmel ekibiniz İZSU yolu delik deşik yaptı. Hemen her gün kaza oluyor yolda. Şimdi ben bu yorumu yazdım diye kömürcü - bulgurcu - makarnacımı oldum?

Yorumu oyla      14      6  
Şehir yolları 6 Aralık 2011 Salı 21:07

Sayın başkan baktı şehir merkezinden destek yok köylere yöneleyim dedi.İzmir ilçe ve merkezde yolların durumu perişan ve trafik keşmekeşken onları tamamlamadan köy yollarına el atmış başkan. nasıl olsa köylünün oyunu ufak bir hizmetle alırım düşüncesi var.Aynı şeyi otobüs seferlerinde de yaptılar İzmir içinde otobüs sıkıntısı pahasına köylere otobüs gönderdiler.hizmette yama üstüne yama yani.Ne yaparsan yap bu aşamadan sonra İzmirlinin fikri değişmeyecek sayın başkan

Yorumu oyla      14      6  
HASAN TUFAN 6 Aralık 2011 Salı 16:21

CHP Lİ AZİZ KOCAOĞLU HİZMET YAPIYOR.İŞTE CHP NİN FARKI BURDA.KISKANAN AKP LİLER ÇATLASIN.

Yorumu oyla      19      12  
ZEHRA ŞAHİN 6 Aralık 2011 Salı 16:20

SAYIN BAŞKANIM 2012 YILINDAKİ PROĞRAMINIZDA FOÇANIN YENİ KÖY SAKİNLERİNİDE BU TİP YOLLARDAN YAPARAK SEVİNDİRMENİZİ ÖZELLİKLE RİCA EDİYORUZ.

Yorumu oyla      18      9  
İZMİRLİLER 6 Aralık 2011 Salı 13:20

BENDE BİR LAKAP TAKALIM MADEM MODA SON PADİŞAH AZİZ KOCAOĞLU BAŞKAN KANMA BU NUMARALARA İZMİRLİ BIKMIŞ USANMIŞ ARTIK YAZIKTIR BU ŞEHİR HERGÜN ERİYOR KÖYLÜKTENDE ÇIKYOR ARTIK BELDELİĞE DOĞRU GİDİYOR ETRAFINDAKİ ŞIRACILARA İNANMA İZMİRLİ KURTULMAK İÇİN NE GERİKRSE YAPICAK BUNU SON MİTİNGTEN ANLAMAN LAZIMDI 3 BİN KİŞİ YOKTU TORBALIDA HEMEN B PLANI YAPIP BALBAY ADI ALTINDA AZİZ MİTİNGİ OLDU AMA ODA FİYASKO OLDU SON PADİŞAHIM

Yorumu oyla      20      12  
AREN 6 Aralık 2011 Salı 12:48

hangi yoldan bahsediyorsun izmir merkezde trafik tam bir keşmekeş.özelidarenin işi köy yolları,sen kendi yollarına bak.

Yorumu oyla      17      15  
uğur 6 Aralık 2011 Salı 11:00

ne yolların kralı kardeşim hangi yolun izmirin yolları köstebek yuvası olmuş. şimdi diyecekler ki doğalgaz çalışmaları, nasrettin hocanın gençlik fıkrası gibi biz bu yolların doğalgazdan önceki halinide iyi biliriz.CHP zihniyeti 20 yıldır izmiri köylükten kurtaramadı şimdi bu zift üzerine döktüğü mıcırla köyleri mi şehir yapacak.İzmir artık buna bir son vermeli ve Ak Parti belediyeciliğiyle tanışmalıdır.İzmir İşte ozaman aradakifarkı görecek.Hizmeti,çağdaşlığı,adaleti,şehirleşmeyi,hissedecek

Yorumu oyla      20      16  
Fahrettin Belginer 6 Aralık 2011 Salı 10:30

Büyük Başkan Kocaoğlu'ndan rica ediyorum.Şu AKP'nin İzmir'deki tek kalesi Bayındır'ı bir ziyaret etsin.Bakalım;Kocaoğlu'ndan utanarak Bayındır'lı üreticilerden çiçek ve bitki alımı yapan İstanbul B.B;alımlarına devam ediyor mu? Büyük Başkan Kocaoğlu'nun Bayındır'dan yaptığı yüklü çiçek alımları,onları çok rahatsız etmişti.İnşallah;önümüzdeki yerel seçimde CHP;30'da 30 yapacak,AKP havasını alacak.

Yorumu oyla      28      13  
İzmir'e Yazık.. 6 Aralık 2011 Salı 09:54

Helal olsun. Hizmet getirsin, alkışlamasını da biliriz. Ama yapmazsa eleştirmesini de..

Yorumu oyla      15      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar engellileri 'Açık mikrofon'la dinledi
Karabağlar Belediyesi Engelliler Komisyonu, 3 Aralık Dünya Engelliler ...
Menemen'den Van'a bir kamyon dolusu yardım
Menemen Ticaret Odası tarafından başlatılan kampanya kapsamında toplanan ...
Ulaşım seminerinde Konak Tüneli gerginliği
İzmir'de yerel yönetimle merkezi yönetimi karşı karşıya getiren Konak ...
 
Karşıyaka'da 28 bin kişiyi ilgilendiren karar
Karşıyaka Belediyesi İnönü ve Cumhuriyet Mahalleleri'nde 28 bin kişiyi ...
Kadına Seçme ve Seçilme hakkı Narlıdere’de kutlandı
Kadına Seçme ve Seçilme hakkının verilişinin yıldönümü Narlıdere’de halaylarla ...
Vali Kıraç'tan yeni Emniyet Müdürü Bilkay'a ziyaret
İzmir Valisi Cahit Kıraç, kentin yeni atanan Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ı ...
 
Türk kadınının mutlu günü
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, dünyadaki birçok kadından ...
Kocaoğlu; “Kadınsız siyasetin tadı yok”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son yerel seçimler öncesinde ...
Başkan Durak'tan engellilere müjde
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “Engelli Dostu Karşıyaka” için ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva