HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
1 Şubat 2010 Pazartesi - 00:00

Koro seçmeleri ’“İzmir Star’” gibi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin Türk Sanat ve Türk Halk Müziği koroları için açtığı seçme sınavına aralarında öğretmen, üniversite öğrencisi, astsubay ve ev hanımlarının da bulunduğu yüzlerce İzmirli katıldı.’

Koro seçmeleri ’“İzmir Star’” gibi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin Türk Sanat ve Türk Halk Müziği koroları için açtığı seçme sınavına aralarında öğretmen, üniversite öğrencisi, astsubay ve ev hanımlarının da bulunduğu yüzlerce İzmirli katıldı.’
 
Türk Sanat ve Türk Halk Müziği korolarını yeni seslerle takviye etmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu seçme sınavı düzenledi. Evde yemek yaparken şarkı söyleyen 3 çocuk annesi ev hanımından öğretmene, memura ve konservatuar sınavlarını kazanamayan üniversite öğrencisine kadar amatör, profesyonel yüzlerce İzmirlinin yarıştığı seçmeler, beklenenden çok daha heyecanlı geçti.
 
Kaliteli ve başarılı konser programlarıyla İzmir’’de büyük beğeni toplayan İzmir Büyükşehir Belediyesi korolarına girmek için birbirleriyle yarışan müzikseverler, seçmeleri yapan  Devlet Konservatuarı hocalarını hayli zorladı.
 

 
Türk Sanat Müziği korosuna girmek isteyen 200, Türk Halk Müziği korosuna girmek isteyen 150 kişi sesleriyle ve şarkılarıyla görücüye çıktı. Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’’nda düzenlenen Türk Sanat Müziği seçmeleri, ilginin büyük olması nedeniyle sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar sürdü. Keman ve kanun eşliğinde ellerine aldıkları mikrofonda birbirinden güzel şarkıları koroya girmek için seslendiren korist adaylarının seslerinin güzelliği ve yetenekleri, hocaları da oldukça etkiledi. Sırası gelen korist adaylarının rahatlığı dikkat çekerken, dışarıda seçmelere katılacak olanlar ise çok daha heyecanlıydı.
 
Yıl boyu konser şöleni
Ciddi bir izleyici topluluğu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği periyodik konserlerini, Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’’nde, provalarını ise Pazartesi ve Perşembe günleri Gençlik Tiyatrosu’’nda gerçekleştiriyor. Her konserinde salonları dolduran Türk Halk Müziği Korosu ise İsmet İnönü Sanat Merkezi’’nde konserler veriyor. Şef Yavuz Karabulut yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu ve Şef Yolcu Bilgiç yönetimindeki Türk Halk Müziği Korosu, 2010 yılında da birbirinden güzel ve yoğun bir programa hazırlanıyor.
 

 
Seçmelere katılan İzmirliler ne dediler?
 
Şenay Özkahveci (40 kamuda müdür)
’“Biraz heyecanlandım. Çok güzel bir duygu. Türk sanat müziğine aşığım. Genç nesillerin de Türk sanat müziğini sevmeleri için çalışmalar yapmak istiyorum. Bu yüzden İzmir Büyükşehir Belediyesi sınavlarına katıldım. Daha önce ilçe korolarında yer aldım. İBB korosunu ciddi anlamda bulduğum için burada çalışmalara devam edeceğim. Bana büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.’”
 
Mehmet Dizyürür (45 astsubay)
’“Sanat müziğini çok seviyorum. Elimden geldiğinde bu işi ileri götürmek istiyorum. Büyükşehir adı üstünde ’‘Büyükşehir’’, ondan buradaki seçmelere katıldım. Heyecanlıyım. Seçildiğim için çok mutluyum.’”
 
Hülya Alıcı (45 ’– ev hanımı)
’“Ev hanımıyım, 3 çocuk annesiyim. Hobilerimden biri müzikti. Şansımı denemeye geldim. İçim rahat kazandım. Daha önce bulaşık yıkarken, ev temizliği yaparken şarkı söylerdim. Evde oturmaktan sıkıldım. Belli bir kurum. Düzgün bir eğitim alacağımı umuyorum. Gönül ferahlığı olacak benim için.’”
 
Esin Gözde Taylan (E.Ü Su Ürünleri Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi)
’“Böyle bir seçmeye ilk kez katılıyorum. 6 yıllık müzik geçmişim var. Konservatuar sınavlarını kazanamadığım için böyle bir şey olduğunu duydum. Katılmak istedim.’”
 
Yıldıray Kurnaz (41 ’– öğretmen)
’“Oldukça heyecanlıyım. Yıllardır müzikle ilgileniyorum. Büyükşehir Belediyesi korosunu beğendiğim ve başarılı gördüğüm için geldim. Sınavı kazanırsam devam edeceğim.’”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirliler, Ece Temelkuran’’ı ’‘Muz Sesleri’’yle kuşattı’…
İlk romanı Muz Sesleri’’nin imza günü için İzmir’’e gelen İzmirli gazeteci-yazar ...
Ayavukla’’da yeni duvar resimleri bulundu
Uzun süredir metruk durumda bekleyen tarihi Ayavukla Kilisesi’’nde ...
En iyi öykücü Sait Faik
Notos edebiyat dergisi Türk edebiyatının en iyi öykücülerini seçti. ...
 
4 yeni film gösterimde
İlk yerli zombi filmi 'Ada: Zombilerin Düğünü', 'Meryl Streep, ...
Ömer Uluç hayatını kaybetti
Türk sanatının en büyük isimlerinden Ömer Uluç, uzun zamandır mücadele ...
Genç yönetmen ölüme direnemedi
Sinema ve dizi dünyasının "altın çocuğu" olarak tanınan 34 yaşındaki ...
 
Orhan Pamuk medyayı suçladı
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, "kutuplaşmaya neden olan bir kişi olmak ...
Sakıncalı Piyade Çiğli’’de’…
Uğur Mumcu’’nun ölümünün 17. yıl dönümü anısına kendi yazdığı ’“Sakıncalı ...
Genç yönetmen komada
Kurtlar Vadisi Irak, Zerda, Aliye, Bir İstanbul Masalı, Asmalı Konak, ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva