HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ağustos 2011 Cuma - 12:02

Başkanlar: Randevu yoksa bizde yokuz

‘Başkanlar Hareketi’nden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun randevu yok restine aynı sertlikte cevap geldi.

Başkanlar: Randevu yoksa bizde yokuz

Fatih Yapar/Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanları arasında yaşanan kriz farklı bir boyut kazandı. İlçe belediye başkanlarının ‘toplu randevu’ talebini ret eden Başkan Kocaoğlu’nun Narlıdere, Balçova ve Güzelbahçe Belediyelerini ziyaretinde söylediği “Bu konuyu kamuoyuna taşıyan da onlardır. Ben başlamadım ki ben bitireyim. Varacağı yere kadar varsın. Sorunum var diyen kendileridir. Toplu randevuyu kesinlikle vermeyeceğim” açıklamalarına cevap geldi. Kocaoğlu’ndan randevu talep ederek toplu görüşme isteyen fakat ret cevabı alan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün ve Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı rest çekti. Başkanlar Kocaoğlu’nun çıkışına karşılık verirken, “Randevu yoksa biz de yokuz” dedi.

Başkanlara kötü haber: Toplu randevu yok...haberi için tıklayın

Gönü Soyoğul'un...Gandi Solak ve Tuz Yürüyüşü....yazısı için tıklayın

Kocaoğlu'ndan Cevat Durak açıklaması....haberi için tıklayın
 
GANDHİ BENZETMESİ
Başkan Kocaoğlu’nun ‘randevu yok’ açıklamalarına cevap veren Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, ağabeylik beklediklerini söyledi. Kocaoğlu’nun ilçeye gelip de ilçe başkanı ve meclis üyeleri ile görüşmesinin anlamsız olduğunu dile getiren Solak, “Bizi kenara atmasına bir anlam veremiyorum. Tam 20 yıldır bu kentin çöp ve pisliğini Çiğli olarak çekiyoruz. Bizim de taleplerimiz, isteklerimiz var. Kişisel bir beklentimiz asla yok. Ne istiyorsak Çiğli halkı için istiyoruz. Bu inat işi değildir. Kocaoğlu konuyu kişiselleştiriyor. Kendisini severim ve sayarım. Üç belediye bürokratının söylemlerinden sonra bize saldırmasını doğru bulmuyoruz. Biz bir yıl önceki başkan Kocaoğlu’nu istiyoruz. O Büyükşehir belediye başkanıysa biz de bulunduğumuz ilçelerin belediye başkanıyız. Bu iş inatla, olmaz. Ağabeylikle, efendilikle, büyüklükle olur. Kendisine şahsi olarak saygım sonsuz. Birisi ona silah çekse ilk önüne atlayan kişi olurum ama ben vatandaşlarım için talepte bulunuyorum. O bizi istemezse biz de aynı şekilde davranırız” dedi. Solak ayrıca mücadelelerini Hindistan’ın efsane lideri Mahatma Gandhi’nin ünlü Tuz Yürüyüşü’ne benzetti.
 
PROGRAMIM YOĞUN
Kocaoğlu’nun meseleye derin bakmadığını ifade eden Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün ise, halkın verdiği sorumluluklardan kaçamayacaklarını dile getirdi. Özgün, “Duygusal davranmamız söz konusu olamaz. Burada olayların kişiselleştirilmemesi gerekir. Biz Kocaoğlu’na cephe açmıyoruz. Diyalogdan yana olduğumuzu defalarca dile getirdik. Ben bile burada iş yaparken ilçe başkanına, partililere ve danışıyorum. Burada memurlarımın güdümünde iş yapmıyoruz. Tek taraflı irade olmaz. Burada karar verilirken bizim de sesimize kulak verilmelidir. İnsanlar bizden hizmet bekliyor. Aziz Kocaoğlu ilçeme geldiğinde bakarım. Zaten şu anda programlarım oldukça yoğun” diye konuştu.
 
KENDİSİ BİLİR
Olayın farklı mecralarda çekilmeye çalışıldığını ifade eden Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Başkan Kocaoğlu'nun tavrının kendisini bağladığını söyledi. Kürüm, "Kendisi bizim büyüğümüz ve ağabeyimizdir. Dinlerse büyüklük yapar dinlemezse de kendi bilir. Müşterek alınmış bir kararımız var. Yine o karara göre hareket edeceğiz. Gelsin, bizim çalışmalarımızı yerinde incelesin. Çatışma yaratmaya kimsenin hakkı yok. Biz daha önce tek tek değil hep birlikte görüşme talebinde bulunmuştuk. Hep birlikte olmazsa biz de gitmeyiz" dedi.
SEVGİ İSTİYORUZ
İlçe belediye başkanları olarak birlikte hareket edeceklerini ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Bu birliktelik devam edecek. Tükürdüğüm yalamam mantığı doğru değil. Biz bu süreçte uzun süredir yaşanmayan birlikteliği yakaladık. Kesinlikle isyancı falan da değiliz. Aziz başkan bizi anlamak için çaba harcasın . Bizim birlikteliğimiz bozulmadan devam edecek. Birlikte bir karar aldık ve o kararı uygulayacağız” diye konuştu. Durak ayrıca Kocaoğlu’nun kendilerine sevgi aşılamasını istedi.
 
YANLIŞ BİLGİLENDİRİYORLAR
Başkan Kocaoğlu’nun etrafındaki kişiler tarafından yanlış bilgilendirildiğini ifade eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, olayların düzelmesini umduklarını ifade etti. Tatı, “Toplu olarak görüşme talebimiz devam ediyor. Biz yine aynı çizgide duruyoruz. İlçe belediye başkanları olarak Büyükşehir Belediye Başkanımızla aynı yolda yürümek istiyoruz. Bu birleşmenin kısa süre içinde gerçekleşeceğini umuyorum” diye konuştu. Tatı, daha önce de söyledikleri ‘ya hep ya hiç’ açıklamasından vazgeçmediklerinin de vurguladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 5 Ağustos 2011 Cuma 23:37

ersin efendi kına yakarsın sen hiç chp li oldunmu

Yorumu oyla      17      6  
isimsiz 46 5 Ağustos 2011 Cuma 21:25

zaten yoktunuz , yoksunuz...

Yorumu oyla      16      12  
doğrucu davut-bayraklıdan şok haberler 5 Ağustos 2011 Cuma 17:35

geçen bayraklı chp grup toplantısında,ertuğrul sivri oğlu meclis üyesi ile hasan karabağ birbirlerine ağır küfürler etmiş ve sivrioğlu toplantıyı terk etmişti.bende bu olayın ardından siz merak etmeyin çıkar çatışması olmuştur.hasan bey kendisine bir zaman vekaleten başkanlık verir demiştim.öğrendimki vekaleten başkanlığı ertuğrul sivrioğluna bırakmış.işte her kez ve her şey bu kadar basit.hasan bey ciğerine kadar biliyor bu meclis üyelerini ,bizde hasan beyin ciğerine kadar biiiyoruz.iki tarafta bilinince böyle komik şeyler çıkıyor ortaya.

Yorumu oyla      16      11  
siz zaten yoktunuz-doğrucu davut 5 Ağustos 2011 Cuma 17:11

varlıkları yok kadar yer tutan siz belediye başkanları.sizin yokluğunuzu hiç hissetmedik.yok olana.yok gibi düşüneceğiz artık.hasan karabağ mı o kim.ercan tatımı.o osmanlı zamanında yaşamış yeniçeri ağasıydı sanırım. tanımıyorum kardeşim.beni tanımıyanı ben hiç tanımıyorum...allahım bu mubarek günde sana havale ediyorum..

Yorumu oyla      18      14  
barış koç 5 Ağustos 2011 Cuma 15:01

eskiler "ağır ol da molla desinler "diye bir laf söylerlerdi.bu belediye başkanlarımızın yaptıkları işi abartmalarına ancak bu sözle yanıt verilebilir.neymiş efendim bunlar , aynen mahatma gandi'nin tuz yürüyüşü ne benzer eylemler yapıyorlarmış.nereden baksanız yanlış, nasıl baksanız yanlış.şimdi bu durumda ingiliz emperyalizmi yerine aziz kocaoğlu mu ikame edliyor.Efendim aslında bu "tuz yürüyüşü" hadisesi'nin aslı şudur: 1920'lerin başında gandi, Hindistan Ulusal Kongresi'nin başı olur.1928'de kongre, İngiltere'den dominyonluk talep eder.İngiltere buna yanaşmaz.Bunun üzerine gandi ve kongre, bağımsızlık ilan ederler.12 mart 1930'da gandi ile birlikte 78 arkadaşı ünlü 'tuz yürüyüşü'ne çıkarlar.Bu yürüyüşün amacı, 1762'de İngiltere'nin doğu hindistan kumpanyasından miras kalan ve yılda yaklaşık 25 milyon poundluk vergiye tekabül eden Tuz yasası'nı , yani ingiltere'nin Tuz tekeli'nin ihlal etmek ve hintliler tuz çıkaramaz diyen İngilizlere bir ders vermekti.O dönemde ingiliz genel valisi lord ırwin'di.Yürüyüş , hindistanın gujarat eyaletinin başkenti ahmetabad yakınlarında ki sabarmati aşram dan başladı.Hedef Hint okyanusu kıyısın da ki Dandi köyü'ne kadar olan 388 kilometreleik yolu aşmaktı.O sıralar 61 yaşında olan gandi, bu mesafeyi çıplak ayakla 24 günde aldıçYolda kafileye binlerce hintli katıldı.Dandi'ye geldiklerinde hep birlikte denize yürüdüler.Gandi ve beraberindekiler, denizden bir toprak tuzu alarak kendilerini şakın bakışlar altında izleyen İngiliz polislere dersini vermişlerdi."bir hintli tuz çıkaramaz " efsanesi artık tarih olmuştu. şidi hikaye bu gelelim kıssadan hisseye:yani şimdi, gandi bu durum da kim oluyor.ilçe belediye başkanları mı? oysa chp'de bizim bildiğimiz bir tek gandi var o da genel başkan.Aziz kocaoğlu bu durumda hindistan'ın ingiliz genele valisi lord Irwin oluyor herhalde.peki tuz nerede.belki metin solakoğlu bilmiyordur.bir zamanlar çiğli de dahil körfez "tuzla" diye anılıyordu.ben size söyleyeyeyim mi tuz nerede? Tuz kokmuş beyler....siz farkında bile değilsiniz.iki sene sonra ki yerel seçimlerde farkına varacaksınız ama o zamanda çok geç olacak benden söylemesi....

Yorumu oyla      24      14  
ersin 5 Ağustos 2011 Cuma 14:25

Sizler 2.5 yıl sonra zaten hiç yoksunuz....Allah hepimize o güzel günleri göstersin..

Yorumu oyla      23      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş’in tarihine katkı yapacak proje
Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi tarafından; müze, arşiv ...
Bornova’da baz istasyonlarına geçit yok
Bornova Belediyesi ağustos ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı ...
Konak’ta eski ramazanlar yaşatılıyor
İzmir’in merkezi Konak ilçesinde Konak Belediyesi’nin girişimleri ile ...
 
Şoför adaylarına “kameralı” sınav
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, şoför adaylarının direksiyon ...
Bayraklı ilaçlarını imha ediyor
Bayraklı Belediyesi tarafından başlatılan atık ilaç kampanyası tüm hızıyla sürüyor.
Konak’ta ramazan dayanışması
İzmir Konak Belediyesi küçük katkılarla ramazanda iftar sofrası kurmak ...
 
Yaz sıcağında kış hazırlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışlarda taşkın tehlikesi yaşayan Bayraklı ...
Bornova yeşil alanda Avrupa standartlarını yakaladı
Bornova Belediyesi bugüne kadar yaptığı ve yapımı devam eden yeni yeşil ...
Balçova’nın ürünleri Sinop’ta sattılar
Balçova Belediyesi Semtevleri hem ilçeyi tanıtıyor hem de kadınların evlerine ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva