HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mayıs 2011 Cuma - 10:22

Konak’ta 'Baudrillard' kavgası!

Konak Belediye Meclisi AKP Grup Sözcüsü Rıza Evcim, Baudrillard’ı anmak için harcanan 40 bin liranın hesabını sordu, Başkan Tartan sert sözlerle yanıt verdi.

Konak’ta  Baudrillard  kavgası!

İZMİR- Konak Belediyesi’nin Fransız ünlü düşünür-sosyolog Jean Baudrillard’ın anısına Fransız Kültür Merkezi ve Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte düzenlendiği anma etkinliğine harcanan 40 bin lira, AK Parti’yi kızdırdı. AKP Grup Sözcüsü Rıza Evcim, “Baudrillard’ı kim tanıyor” eleştirisi yaptı, anma gecesi için harcanan 40 bin liranın yerine konmasını istedi. Belediye Başkanı Hakan Tartan, sert yanıt verdi.
 
Vizyon farkımız var
Konak Belediye Meclisi toplantısında söz alan Evcim, “19 milyon liralık yatırım yapacağızı açıkladınız. Ancak 6 milyon liralık yatırım yapıldı. Temsil ve tanıtma giderleri 579 bin lira öngörülürken, yüzde 763 oranında artarak 4 milyon 422 bin liraya çıktı. 2009’a veda gecesine 23 bin, yaz kampına 40 bin, film ekibi ağırlamaya 28 bin, SONAR’a yaptırılan ankete 40 bin lira verildi. Fransız düşünür Jean Baudrillard’ı anma etkinliği için de 40 bin lira harcanmış. Bu Fransız düşünürü kim tanıyor? Neden biz etkinlik düzenliyoruz? Lütfen bu parayı arkadaşlarınız arasında toplayıp belediyeye iade edin. Yoksa iki elimiz yakanızda” dedi. Evcim’in bu sözleri, Meclis’te gerilim yarattı.
 
Önce siz onay verin!
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Rıza Evcim’i sert bir dille eleştirdi. Başkan Tartan, “Çevre ve Orman Bakanlığı her yere çöp kamyonu dağıtıyor, bize vermiyor. Aramızda vizyon farkı var. Siz 30-40 bin liraları konuşurken, biz milyon liraları kadınlarımıza, engellilerimize, gençlerimize hizmet için harcamışız. Kamplara 40 bin lira harcamışız. Ben, sizin anlayışınızla, ekmeğin arasına peynir koyup göndermem çocuklarımızı kampa. Fransız düşünür Baudrillard anısına Fransız Kültür Merkezi’yle ortak etkinlik yaptık. Biz insanların o düşünceden, bu düşünceden olmasına bakmayız. Bundan sonra Fransız Kültür Merkezi yönetimine söyleyeyim, sizin onayınızı aldıktan sonra etkinlik düzenlesinler” diye çıkıştı.,
 
Medya teorisi ile ünlüydü
Konak Belediyesi’nde tartışma nedeni olan Fransız düşünür-sosyolog Jean Baudrillard, 2007 yılında 78 yaşında yaşamını yitirdi. Medya Teorisi, postyapı-salcı felsefe ve postmo-dernizm üzerine olan çalışmalarıyla ünlenen Baudrillard, bugünün siyasi ve ideolojik akımlarını reddetmesiyle ününü artırdı. Birçok önemli çalışmaya imza atan Baudrillard’ın simülasyon kuramını oluşturduğu, kitle zihni, tüketim üzerine düşünceleri ve yapıtları biliniyor.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HÜSEYİN AHMETOĞLU 7 Mayıs 2011 Cumartesi 10:02

MECLİS ÜYEMİZİ KUTLUYORUM İŞTE FAKİR FUKARANIN MİLLETİN HAKKINI PARASINI KORUMAK MİLLETİ BİLGİLENDİRMEK NE KADAR GÜZEL BİR OLAY İŞTE BÖYLE OLAMALI RIZA EVCİMİ TEBRİK EDİYORUM.TARTAN NA ETKİNLİKLERE DEVAM PARALARI CARCUR EDİN BUNUN HESABI VATANDŞ SORACAKTIR

Yorumu oyla      12      9  
MUHAMMET 6 Mayıs 2011 Cuma 22:10

HER BELEDİYEYE BİR RIZA BEY GEREK.AH AHHH BAYRAKLIDADA RIZA BEY GİBİ BİRİ OLAYDI BU HASANI KALBURA ÇEVİRMİŞTİ.AĞZINA DİLİNE SAĞLIK.ALLAHIM BİZEDE BİR RIZA BEY NASİP ET.ACABA ARADA BİR RIZA BEY BİZİM MECLİSİMİZEDE KATILAMAZMI..??.

Yorumu oyla      12      8  
melih algur 6 Mayıs 2011 Cuma 16:16

bu başkan bakanlık yaptı ne işi var o koltuk yaww

Yorumu oyla      12      8  
İzmir'e Yazık.. 6 Mayıs 2011 Cuma 11:56

Lafa bak, vizyon farkı varmış.. Zaten bu CeHaPe kaybediyorsa hep bundan kaybediyor. Kendileri aydın, ilerici, moderen, vs.., diğerleri cahil, dümdüz insanlar. Adam haklı kardeşim, o para tüm İzmirlinin parası, saçamazsınız öyle sağa sola! Ama ne güzel, her eleştirene, hesap sorana "Biz farklıyız, vizyonu farkımız var, enteliz, aydınız, bik bik bik..." Süpersiniz. Baudrillard'ı anmak bir bize kaldıydı.. Hadi andın diyelim, 40 bin TL bu, yazık değil mi? Ne yaptınız da bu kadar para harcandı? Fransız Kültür ne istiyorsa düzenlesin, tanıtımını yapsın, ama masrafını kendi karşılasın.. Ayıp, el insaf diyorum sadece..

Yorumu oyla      16      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’na Sasalı'dan sevgi seli
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Sasalılı kadınlar, gözyaşlarına boğuldu.
Aliağa işçilerini sevindirdi
Aliağa Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında 95 işçiyi ...
Seydiköylüler'den Şenol’a teşekkür ziyareti
Gaziemir ilçesinin tarihi ve kültürünü yaşatmak amacıyla 6 ay önce kurulan ...
 
Kürüm: Engelleri birlikte aşacağız
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, ilçe genelinde yaşayan engelliler ...
Ricciardone Kocaoğlu’nu ziyaret etti
Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Francis J. Ricciardone Jr ile ...
Çıraklar ustalarını aratmadı
Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ÇOVAK ve Bornova Atatürk Teknik ...
 
Butik müzecilikte Konak farkı
İzmirlileri butik müzecilik kavramıyla tanıştıran Konak Belediyesi; Ümran ...
Proje fabrikası Bornova
Bornova Belediyesi başlattığı Proje Döngüsü Yönetimi eğitimiyle ilçede ...
Kocaoğlu: Suçumuz varsa çekeriz
Baskın şokuyla sarsılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva