HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Mayıs 2011 Çarşamba - 19:33

Kocaoğlu: Suçumuz varsa çekeriz

Baskın şokuyla sarsılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, “7 yıldır belediyemizden denetçiler çıkmadı. Biz onlara alıştık” dedi.

Kocaoğlu: Suçumuz varsa çekeriz

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde yaşanan gelişmeleri NTV’nin canlı yayınında değerlendirdi. Başkan olduğu dönemden bu yana sık sık denetimden geçtiklerini dile getiren Kocaoğlu, operasyona aksak yönler olduğunu açılayan İzmir Barosu’na da teşekkür etti.
 
İşte canlı yayındaki satırbaşlarından bazıları…
 
- Sayıştay denetçileri, mülkiye müfettişleri, vergi denetçileri İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nden eksik olmaz. 7 senedir geliyorlar, gidiyorlar. Bizim onlardan bir şikayetimiz yok. Tabii ki denetim yapacaklar, elimizden gelen desteği onlara veriyoruz. 7 yıldır tanımadığım müfettiş kalmadı. Sürekli denetim halindeler. Hukuki hakkımızı kullanarak savunmamızı yaptık.
 
- Başkan olduğumda da bana “burası dinleniyor mu diye bakalım” dediler. “Şuralarda cihaz var” dediler. Ben de sakın dokunmayın dedim. Ülkenin bu koşullarında dinlenmek çok doğal bir şey haline geldi. Eğer cezamız varsa çekmeye razıyız.
 
- Buca Toplu Konutları’ndaki konuya açıklık getireyim. Orada bir inşaat ihalesi yapıldı. O dönemde itfaiye mevzuatına göre yangın merdiveni yapmaz zorunluluğu yoktu. O şekilde projelendirildi. Sonra yangın merdiveni yönetmeliği değişti binalara yangın merdiveni için tekrar ihale edildi. Ayrıca banyolarda, mutfaklarda fayansların 15 cm tavana yakın olması gerekirken, 15 kısa yapılmış iddiası vardı. Teknik arkadaşlar onu da araştıracaklar.
 
- Belediye içerisinde çalışan (sızan) sivil polisleri tanımıyorum.Tabii ki merak ediyorum ama bunları tespit edecek bir istihbarat birimimiz yok. O kişiler şu anda da çalışıyor olabilirler.
 
- İfadesi alınan arkadaşların söylediklerine göre kültür-sanat etkinlikleri, mandalina aldığımı kooperatif, tire sütten yasalar çerçevesinde aldığımız süt konuları sorulmuş kendilerine. Biz üreticiden ürün alırız. Ayrıca konser ihalelerinde ücretler devamlı değişir.Bu tür ihaleler kişilere, sanatçıya göre değişen şeylerdir. Hukukçu arkadaşlarla konuyu izliyoruz.
 
-Bugüne kadar Sayıştay raporuyla operasyon yapıldığı görülmemiştir. Bu tür büyük bir eylem içerisine girilmiş bir belediye tarihte yoktur.
 
İzmir Barosu, soruşturmada aksak yönler olduğunu iddia etti. Onlara teşekkür ediyorum. Belediyemizde bir yolsuzluk, zimmete para geçirmek, çete kurmak gibi bir konu olamaz. Biz örnek gösterilen, kenti kalkındırmak için çalışan bir belediyeyiz.
 
- Bugüne kadar AKP’den 2, CHP’den de 3 belediyeye bir çok suçlama yapıldı. Süreç yaşandı 400-500 yıllara varan hapis cezaları iddiaları çıktı ve hepsi beraat etti.
 
- Son günlerde Ertuğrul Günay’ın “baskın AKP’ye yapılan olaydır” açıklamasını da doğru bulmadım.

Niye rahatsız oldun?
Bakan Günay'ın "Zamanlama çok yanlış, rahatsız olduk" yorumu Başkan Kocaoğlu'nun tepkinisi çekti. Kocaoğlu Haberturk'e yaptığı açıklamada "Zamanlaması uygun değil ne demek? Sen niye rahatsız oluyorsun? Ne zaman yapılsa uygun olur?Zamanlama sözü bir de yargı değil mi? Yargıya müdehale etmiş olmuyor mu?" diye konuştu. 

Yüksel: Neredeyse CHP yaptı diyecekler!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir adayı Alaattin Yüksel ise Günay ve Yıldırımı'ın zamanlama yanlış yorumlarına sert yanıt verdi. Neredeyse CHP yaptı diyecekler  diyen Yüksel "Günay'a karşı komplo yapmışız. Neredeyse siz yaptınız diyecek. Yargı yaptı komployu diyor. İşine gelince yargıya karışılmaz diyor. Öbür taraftan zamanına karşı ayıp diye bir şey var" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KEMAL 5 Mayıs 2011 Perşembe 10:31

Babanın çiftliği gibi kullandın. Aleyhine haber yaptırmadın. Dikensiz gül bahçesimi sandın. Yolsuzluk çıkarsa hemen istifa edersen büyürsün. Yoksa bu milletin huzurunda suçlu kalırsın.

Yorumu oyla      13      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
25 öğrencinin ihtiyaçları karşılandı
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın da aralarında bulunduğu Kadın ...
Karşıyaka şenliğe doymuyor!
Karşıyaka Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği ...
İntihardan kurtuldu emekli oldu
2009 yılının mart ayında işsiz Mesut Diringa’yı intihardan vazgeçiren ...
 
‘Temiz bir gelecek için lütfen dökmeyelim’
Konak Belediyesi’nin temiz bir gelecek için naylon poşet torbalarının ...
Muhtardan baklavalı teşekkür
Yalı Mahallesi Muhtarı Mehmet Örnek mahallesinde yapılan çalışmalar nedeniyle ...
Karabağ 35 yıllık sorunu çözdü
Bayraklı Emek Mahallesi Çamlık mevkiinde 35 yıldır süren alt yapı ve kanalizasyon ...
 
Başkan Durak anneleri unutmadı
Karşıyaka Kent Konseyi Kadın Meclisi, anneler günü nedeniyle özel bir ...
Selçuk’a Yüksek Okul müjdesi
Selçuk Belediyesi, 9 Eylül Üniversitesi tarafından yapılan başvuruya olumlu ...
Kocaoğlu'na bir destek de Başkanlar Kurulu'ndan
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bir destek de iş dünyasından ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva