HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Aralık 2015 Pazartesi - 18:30

Konak Meclisi’nde gündem işgaliye bedeli ve bit pazarı!

AK Partili meclis üyeleri Konak sınırları içerisinde bulunan işletmelerden alınan işgaliye harçlarının 1 TL’den 50 kuruşa düşürülmesini talep etti. Başkan Pekdaş, belediyenin sorumluluğu altında olmadığını kararı Bakanlar Kurulu’nun vermesi gerektiğini söyledi. Pekdaş ayrıca son günlerde çevre kirliliği ve trafik sorunlarıyla gündeme gelen bit pazarı hakkında da Emniyet’i göreve çağırdı.

Konak Meclisi’nde gündem işgaliye bedeli ve bit pazarı!

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.
 
Meclis oturumuna CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım katıldı.


 
AK PARTİLİLER İŞGALİYE ÜCRETİNİN DÜŞÜRÜLMESİNİ İSTEDİ
AK Partili meclis üyeleri daha önce tartışma konusu olan Eylül ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki devri yaptığı 1. Kordon’da Cumhuriyet Meydanı ile Alsancak İskele arasında kalan işletmelerden ve Konak sınırında bulunan tüm işletmelerden işgal harçlarının 1 TL’den 50 kuruşa düşürülmesi için önerge verdi. Talep önergede sadece Kordon’da bulunan işletmelerle sınırlandırılmasına rağmen AK Parti Grubu ücretin Konak sınırları içinde her yerde yarıya düşürülmesini istedi.
 
Konuyla ilgili Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, alınan harcın 1 TL’den 50 kuruşa düşmesini isteyerek, “Bakanlar Kurulu’nun alt ve üst limitleri belirler. Tutarı belirleme yetkisi belediye meclisine aittir” dedi.
 


PEKDAŞ YANIT VERDİ
Pekdaş ise İşgal harçlarının kanunla toplandığını söyledi. Pekdaş, “Daha önce 90 kuruş toplanırken biz eşitlik adına her yerde 1 TL yaptık. Biz her yerde 1 TL alırken, Kordon’da yarısı ücret alırsak haksızlık olur” dedi.
 
Konuyla ilgili konuşan Başkan Yardımcısı Sinan Toygun, harçların belirlenmesi belediyenin görevleri arasında olmadığını belirterek, kararı bakanlar kurulunun vermesi gerektiğini dile getirdi.
 
ESNAFIN LEHİNE OLACAK…
Söz alan CHP Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ ise, esnafın lehine olan her konuda olumlu düşündüklerini belirtti. CHP Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ, “Esnafın lehine olacak her türlü karara varız. Ülke ekonomisi hükümetin işidir. Önce bu belirsizliğin ortadan kalkması gerekir. Sadece Kordon’da böyle olacaksa bu düzenlemeye karşıyız. Konak ilçesindeki tüm esnaflara yönelik iyileştirmeye CHP grubu olarak olumlu bakıyoruz” şeklinde konuştu. Önerge bunun üzerine gündeme alınarak, Hukuk ve Plan Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.  Önümüzdeki günlerde ise karara bağlanacak.
 


BİT PAZARI İÇİN EMNİYETİ GÖREVE ÇAĞIRDI
Pekdaş, oturumun son bölümünde son günlerde çevre kirliliği ve trafik sorunlarıyla gündeme gelen Yeşildere’deki bit pazarı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

AK Partili meclis üyelerinin eleştirilerine cevap veren Pekdaş, söz konusu alanının belediye yetkisinde bulunmadığının altını çizerek, “8 bin metrekare alanda yeni bit pazarı kurduk. Ancak, buradaki esnafın bir kısmı Yeşildere’de bir özel mülkiyet alanını mülk sahibinden kiralayarak burada tezgah açmaya başladı. Mal sahibi de esnaftan para toplayarak yerini kiraya veriyor. Orada belediye tarafından yapılmış hiçbir bir çalışma yoktur. Burayı özel şahıstan kiralayan kimselerin bit pazarı ilan etmeleri söz konusu. Bu konu belediyemizle ilgili değil. Asayişle ilgili bir konu... Bu konuda emniyetten bir çalışma bekliyoruz. Biz bit pazarını Halkapınar’daki yeni yerine taşırken, esnaf ile birlikte emniyet müdürlüğünden yardım talep ettik. Yeşildere ile bizim bir ilgimiz yok. Bu konu bir asayiş problemi, emniyeti göreve davet ediyoruz. Ben zabıtamı kahraman gibi oraya süremem. Burada görev emniyet müdürlüğündedir. Bu bizim tek başımıza yapabileceğimiz bir iş değil” dedi ve emniyet birimlerini göreve davet etti.

ŞANLI İLE PEKDAŞ ARASINDA RAPOR OKUMA TARTIŞMASI
AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı belediye şirketi MERBEL’in borçlanma yetkisi için komisyona gönderilen raporun hukuk komisyon başkanı tarafından okunmasını istedi. Başkan Pekdaş ise, “Komisyonda arkadaşınız yok muydu sayın Şanlı? Nakli kefalet borçlanma konusunda belediyenin kefil olması uygun bulunmamıştır denmiştir. Kefil olmasına gerek kalmamış. Bu önerge 29 Eylül tarihinde gelmişti. İhale 16 Ekim’deydi. 2 Ekim tarihinde yapılan meclisten acaba bunu geçirir miyiz, teminatımız bağlı kalmaksızın belediyeye bağlı kalmaksızın teminat mektubu sunalım dedik. Zaten geçmediği için şimdi buna da gerek yok. Merbel Şirketi kendi parasını teminat olarak yatırmış, ihalelere girmiş ve ihaleleri kazanmıştır. Böyle teminata da kefalete de ihtiyaç kalmamıştır. Raporda olumsuzdur” dedi.
 
Şanlı, “Okunmasında fayda var başkanım” diyerek üsteleyince, Pekdaş, “Okunmasında bir fayda yok. Grup toplantılarında verdik. Size de verildi. Arkadaşlarınız da vardı. İsteyen herkese dağıtırız. Hepsinin bilgisi var. Şimdi burada gündem yaratmayın. Rapor çok uzun. Vakit kaybetmenin anlamı yok. Burada politika yapmanıza ortam yaratmayacağım” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Pekdaş’ın konuşması üzerine AK Partili Şanlı, bunların tutanaklara geçmesini istedi. Pekdaş ise raporların okunmuş gibi oylamaya sundu ve karar oy birliğiyle kabul edildi.
 

 
İzmir'deki fabrikada korkunç ölüm
 
İzmir Büyükşehir'de sendikaların yetki karmaşası
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Aralık 2015 Salı 12:00

Kordon da Kemeraltında Seyyar cirit Atıyor. El Arabalı manav dan Geçilmiyor. Ne olacak bu iğrenç Görüntüye Kim Dur diyecek?

Yorumu oyla      11      5  
teko 8 Aralık 2015 Salı 09:24

Bit pazarinda halkin ilgisi yüksek vatandaş arabasini yeşildere caddesine park ediyor alt yolda da gelişi güzel park ediyorlar trafik memuru alsin eline dekontu yazsın cezayi bak park problemi oluyor mu başkanin dediği gibi orada zabita yok belediyenin tahsis ettiği yer çok küçük yeşil derede işgaliye ücreti Deli Dumrul misali geçenden 5 akçe geçmeyenden 10 akçe.

Yorumu oyla      14      7  
Ramazan 8 Aralık 2015 Salı 08:22

İzmir'de en çok işgaliye yapan ve en iyi geliri kazanan kordondaki barlar, restoranlar, kafeler onlar niye düşük işgaliye ödesin. gariban esnaf üç kuruş kazanamasın ama kordon esnafına kıyak üstüne kıyak. yok öyle

Yorumu oyla      15      8  
sayın başkan hukukçusunuz 8 Aralık 2015 Salı 03:20

sayın başkan bu görev belediye zabıtasının...

Yorumu oyla      15      8  
erdal 7 Aralık 2015 Pazartesi 22:41

50 kurus mu? turkiyede asgari ucret kac para,ayda kac saat calisiliyor,saatte kac para kazaniliyor? birileri dengeyi iyi kursun

Yorumu oyla      12      6  
7 Aralık 2015 Pazartesi 20:04

Konuya bak! bit pazarı :)

Yorumu oyla      16      7  
ertan 7 Aralık 2015 Pazartesi 19:46

Zabıta aman karışmasın süs olarak otursun

Yorumu oyla      17      9  
Seçmen 7 Aralık 2015 Pazartesi 18:55

Iscilerin gururu sema Pektaş sen olmasan vay halimize iyiki varsın belediye personeli seni seviyor Halkçı başkan

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak personeli tiyatroda buluştu
Bu yıl imzalanan toplu iş sözleşmesi ile sadece maaşları değil sosyal ...
Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi 1 yaşında
Urla Belediyesi tarafından “El emeği en değerli üründür”, “Üreten Kadın ...
İzmir’in viyadükleri yeşeriyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin görüntüsünü kirleten viyadük ayaklarını ...
 
Flaş! İzmir’de elektronik kartta yeni dönem: Tek teklif…
Kentte Haziran ayından bu yana krizlere neden olan elektronik kart sisteminde ...
Karşıyaka’da belediye ve üniversiteden örnek işbirliği
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Üniversitesi, kenti hem eğitim hem de sağlık ...
Menderes’te yeni dönem: 2 yeni başkan yardımcısı
Menderes Belediyesi’nde yeni bir dönem başladı. Menderes Belediye Başkanı ...
 
Bornova’da yatırımlar vatandaşla birlikte belirleniyor
Bornova’yı geleceğe taşıyacak hizmet, proje ve çalışmalarını vatandaşların ...
Buca'da 10 bin öğrenciye çevre eğitimi
Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için çalışmalarını sürdüren ...
Çiğli deve güreşleriyle şenlendi
Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen deve güreşlerinin ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva