HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mart 2010 Cuma - 00:00

Kocaoğlu: Yatırım yapanı alkışlarız

İEKK toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmir’’in planlı gelişmesini istediklerini ve belediyenin yatırımcıların önünü tıkadığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını belirtti.’

Kocaoğlu: Yatırım yapanı alkışlarız

İEKK toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmir’’in planlı gelişmesini istediklerini ve belediyenin yatırımcıların önünü tıkadığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını belirtti.’ Başkan Kocaoğlu, ’“Biz yatırım yapanı alkışlarız, elinden tutar destekleriz. Ama sanayi yatırımı yapacak olan sanayi, sağlık yatırım yapacak olan da sağlık yatırımının yapılabileceği bölgeden arazi almalı. Ormanlık alandan arazi alıp bana buraya imar ver demek yanlıştır. Böyle bir şey olamaz’” dedi.
 
İZMİR - Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’’nun 9. toplantısı, Tarihi Havagazı Fabrikası’’nda gerçekleşti. Toplantının açılışında İzmir’’in önemli gündem maddelerine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde belediyenin yatırımcıların önünü tıkadığına ilişkin iddialara değindi. Her isteyene istediği yerden imar izni veremeyiz diyen Başkan Kocaoğlu, ’“Kenti kalkındırmak, yatırımcı çekmek ve yerelde kalkınmayı sağlamak olmak üzere koşullanmış olarak çalışıyoruz. Liman arkası, Basmane çukuru, İnciraltı’’nın planlanması, Yarımadaya yatırımcı çekmek için yaptığımız planlama çalışmalarını, yarışma projelerini hepiniz biliyorsunuz. Bunu yapmak durumundayız, yapacağız da. Biz yatırımcıya elimizden gelen desteği vermek için çabalıyoruz. Ama bu demek değildir ki, ben dönümü 3 paraya bir tarım arazisi aldım; buraya imar verin! Böyle bir şey yok. Yatırımcının önünü açmak bu değildir’” diye konuştu.
 

 
Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
’“Yatırım yapan insani tabii ki alkışlarız, elinden tutar gereken desteği sağlarız. Ama yatırım yapılacak araziden satın alınması kaydıyla... Yani sanayi arazisi alacak sanayi yapacak, hastane yapılacak araziyi alacak hastane yapacak. Örneğin bir arkadaşımız, ormanlık bir alan içinde 400 dönüm arazi almış, yatırım yapmak istiyor. Bu konu 4-5 yıldır kentte her gün ısıtılıp ısıtılıp sunuluyor. Biz böyle bir kararı verdiğimiz, böyle bir emsal karar oluşturduğumuz zaman, bunun anlamı şudur: İzmir Büyükşehir Belediyesi  550 bin hektar alan içinde her isteyen vatandaşa istediği yerde plan yapar ki, bizim nezdimizde herkesin eşit özgürlüğü vardır. Dolayısıyla böyle bir şey olmaz.’”
 
’“HER KONUDA DAVA AÇAMAYIZ’”
EKK üyelerine metro ile ilgili son gelişmeleri de aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Üçyol-Üçkuyular metro istasyonu projesi çerçevesinde KİK’’in 7. İdare Mahkemesi’’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararının kaldırılması için yaptığı müracaatı reddettiğini, yükleniciye iş yerini teslim ettiklerini belirtti.
 
İTO’’ya, EBSO’’ya ve İzmir Barosu’’na davaya müdahil olarak verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Başkan Kocaoğlu, ’“Biz başından beri kamu ihale kurumu ile davalaşmak ya da bir kurumla davalaşmak yönünü seçmiyoruz . Böyle bir yönetim anlayışımız yok. Bu arada dava sürerken E.Ü-Evka 3 hattında iki istasyonun davasını KİK reddetti. Biz bu konuda dava açmamaya,  ihaleyi yenilemeye karar verdik. Hep uzlaşmacı olmak durumundayız. Her kararı davaya götürüp mahkemelerle uğraşmak da istemiyoruz. Üçyol-Üçkuyular metrosunda amacımıza ulaştık. Haklılığımız ispat edildi. Bunun yeterli olacağını düşünüyoruz’” diye konuştu. 
 
LİMAN ÇAĞRISI
Tarih boyunca İzmir’’in gelişimine katkı koymuş olan İzmir Limanı’’nın  tekrar kapasitesinin artırılarak aynı güce kavuşması için İzmirli yatırımcıların, iş adamlarının elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Kocaoğlu, ’“Eğer liman ihalesini kazanan firma ile ilgili bir iptal olursa, gerekli hazırlıkları da yaparak İzmir’’in kaderinden, kalkınmasından sorumlu olan bizler, limanın kapasitesinin artırılması konusunda bir girişimde bulunmalıyız. Ulaştırma Bakanımız Sayin Binali Yıldırım da bu konuya sıcak bakacaktır. İptal olmazsa da zaten ihaleyi alan firma gerekli yatırımı yapacaktır’” diye konuştu.
 

 
ZEYTİNYAĞI FUARI İÇİN GÜÇBİRLİĞİ
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’’nun 9. toplantısında, Müze Komitesi’’nin çalışmaları hakkında Kurul üyelerini bilgilendirmesinin ardından, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof.Dr. Zafer İlken, İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’’ne ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.
 
Tarım politikaları konusunda hazırlanan bilgilendirme raporunun tartışılmasının ardından, Olivtech 1. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı konusu ve sağlık turizmi konuları gündeme geldi. İZSİAD Başkanı İlknur Denizli, geçtiğimiz yıllarda şarapla birlikte yapılan fuarın bu yıl zeytin ve zeytinyağı olarak ayrılacağını belirterek, ’“İZFAŞ’’a ciddi destek veriyoruz ama tek başına bizim desteğimizle olmaz. Zeytinyağına artan ilgiden yararlanmalıyız. Çok ciddi alıcılar getirebiliriz’” diye konuştu. Ege İhracatçılar Birliği Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, bu konuda Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’’nin destek olabileceğini bildirdi. Tariş Zeytin A.Ş. Genel Müdürü Güngör Şarman ise Türkiye’’deki sıvı yağ pazarının 3 milyar doları bulduğunu hatırlatarak, ’“Bu fuar, birçok kişinin ilgi duyması gereken bir etkinlik. Hem tanıtım hem de kazanç açısından çok önemli. Mutlaka sahip çıkmalıyız’” dedi.

Sağlık turizmi konusunda söz alan Enda Enerji Holding A.Ş. Murahhas Azası Uğur Yüce ise EXPO 2015 olmadı diye sağlık turizminden vazgeçmenin doğru olmayacağını ve bu konuda İzmir’’in ciddi bir yol haritasına ihtiyacı bulunduğunu kaydetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’’da gündem GDO
Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü genetiği değiştirilmiş ürünlerin ...
Aliağa fakülte istiyor!
Türkiye'nin en büyük Sanayi ve ticaret kuruluşlarının, Ağır Sanayi ...
Çiğli’’de sıkıntılar projelerle aşılacak
Merhum başkan Ensari Bulut’’un hayatını kaybetmesi ile zor günler geçiren ...
 
İZSU yeraltına iniyor
Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kente kesintisiz ve sağlıklı ...
Bakan Günay’’dan sakin şehre 250 bin TL
28 Kasım 2009 tarihinde Cittaslow (Sakin Şehir) ünvanı alan Seferihisar'a, ...
Sasalı’’da alageyik sevinci
Anadolu halk efsanelerine ve türkülere konu olan alageyikler de, İzmir ...
 
Bayraklı’’da sabaha kadar fırın denetimi
İzmir'in Bayraklı semtinde fırınlar belediye ekipleri tarafından denetlendi, ...
Bakan Yıldırım, Kocaoğlu’’na 6 ay süre verdi
Aliağa-Menderes-Cumaovası arasındaki Ege Ray Projesi'ne belediye ...
’“Yatırımcıların önünü tıkamayız, açarız’”
İzmir Ekonomik Koordinasyon Kurulu’’nun aylık toplantısında konuşan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva