HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mart 2010 Cuma - 00:00

Bakan Günay’’dan sakin şehre 250 bin TL

28 Kasım 2009 tarihinde Cittaslow (Sakin Şehir) ünvanı alan Seferihisar'a, Kültür ve Turizm Bakanlığı projenin hayata geçirilmesi için 250 bin TL ile ilk desteğini sağladı. ’

Bakan Günay’’dan sakin şehre 250 bin TL


 
İZMİR - Ali Talak'ın hazırlayıp sunduğu Yeni Asır TV'de canlı yayınlanan Şehir ve İmar programına katılan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sakin Şehir olma yolunda büyük adımlar attıklarını, bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan yapılacak çalışmalar için 250 bin TL'lik ilk yardımı aldıklarını söyledi. Başkan Soyer, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yapılacak çalışmaları yerinden inceledikten sonra periyodik olarak katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi. Bakan Günay'ın göndereceği ilk 250 bin TL ile Seferihisar girişini düzenleyeceklerini anlatan Başkan Soyer, Cittaslow'un uzun yıllar sürdürülebilir bir proje olduğunu söyleyerek, daha geniş kaynaklara ihtiyaç duyulacağını belirtti. 
 
TÜRKİYE'DE 60 İLÇE DAHA SAKİNLEŞMEK İSTİYOR 
Seferihisar'ın Sakin Şehir ünvanı alıp Türkiye'nin ilk "Sakin Şehri" olması Türkiye'de benzer bir çok turizm beldesini harekete geçirdi. Başkan Tunç Soyer, Seferihisar'ın bu ünvanı almasında sonra Türkiye'de 60 ilçe ve kasabanın Sakin Şehir olmak için dosya hazırlayıp başvuruda bulunduklarını söyledi. Başkan Soyer, "Türkiye'de böyle bir olgunun önünü açmaktan Seferihisar olarak çok mutluyuz. Biz, şimdi bu ünvana uygun çalışmalara başladık. Öncelikle trafikte bir sakinliğe gidiyoruz. İlçemizdeki düzensiz ve çevre kirliliği yaratan tabelalar yerine daha estetik ve bir bütünlük arzeden tabelalar koymaya başlıyoruz. Organik pazarlar oluşturduk. Üretici kendi malını direkt pazara getirip kendisi satıyor. Seferihisarlılar'ın bu projeyi sahiplenmesi beni çok mutlu ediyor" dedi. 
 

 
CİTTASLOW BİR YERİNDEN KALKINMA MODELİDİR 
Türkiye'nin ilk, dünyanın 129'uncu Sakin Şehri olan Seferihisar'da yapılan çalışmalar, bu ilçeyi şimdiden Avrupa Birliği'ne sokmuş durumda. Başkan Tunç Soyer, İtalyanlar ile "Balıkçılık Projesi" üzerinde çalışmaya başladıklarını, bir kaç ay sonra da Almanlar'la "Yaşlı Bakımı ve Engellier Projesi" kapsamında çalışmalara başlayacaklarını belirtti. Başkan Soyer, Sakin Şehir olmanın avantajlarını anlatırken, bu modelin aynı zamanda kendi öz değerlerini sahip çıkarak "Bir yerinden kalkınma modeli" olduğunu söyledi. Seferihisar'ın yazılı ve sözlü kültürünü geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Başkan Soyer, "Sakin Şehir projesi bir kaç yılda bitecek bir çalışma değildir. Bu proje Seferihisar'ın çocuklarına nesiller boyu miras kalacak bir projedir. Biz sadece geçen kasım ayında bir başlangıç yaptık" dedi. 
 
SEFERİHİSAR MARKA KENT OLDU 
Cittaslow ünvanıyla Seferihisar'da bir çok şeyin değişmeye başladığını belirten Başkan Tunç Soyer, "Seferihisar daha önceleri hep depremlerle ve kıyılarına vuran mülteci cesetleriyle gündeme gelirdi. Artık gerek Türkiye'de gerek dünyada Seferihisar sahip olduğu doğal ve kültürel zenginlikleriyle ön plana çıkıyor. Sakin Şehir olduktan sonra ilçemize yerleşmek isteyenlerin sayısında bir artış oldu. Bu durum arsa ve ev fiyatlarına da yansıdı" dedi. Yapılan ve yapılacak çalışmalarla Seferihisar'ın turizmden daha fazla kazanç sağlayacağını belirten Başkan Soyer, bu yaz Yunan Adası olan Samos ile karşılıklı feribot seferlerinin başlayacağını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sasalı’’da alageyik sevinci
Anadolu halk efsanelerine ve türkülere konu olan alageyikler de, İzmir ...
Bayraklı’’da sabaha kadar fırın denetimi
İzmir'in Bayraklı semtinde fırınlar belediye ekipleri tarafından denetlendi, ...
Bakan Yıldırım, Kocaoğlu’’na 6 ay süre verdi
Aliağa-Menderes-Cumaovası arasındaki Ege Ray Projesi'ne belediye ...
 
’“Yatırımcıların önünü tıkamayız, açarız’”
İzmir Ekonomik Koordinasyon Kurulu’’nun aylık toplantısında konuşan ...
Kocaoğlu: KİK’’ten kayırmacılık beklemiyoruz
Başkanı Kocaoğlu, belediyenin ihaleleri nasıl yaptığını, nasıl mevzuata ...
Haydi Buca göster gücünü
Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Buca Belediyesi, Bucaspor’’a destek ...
 
Kocaoğlu: Pişmanım
İzmir’’de 120 belediye başkanının katılımıyla başlayan ’“Belediye ...
Konak’’ta yeşil hasreti bitiyor
Konak Belediyesi yeşil seferberliği Kadifekale 19 Mayıs Mahallesi'nden ...
CHP’’li üyeler başkanı mecliste yalnız bıraktı
Ödemiş Belediyesi Mart ayı olağan toplantısına 7 CHP'li belediye ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva