HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Kasım 2011 Cumartesi - 13:03

Kocaoğlu’ndan savaş ilanı gibi sözler

Büyükşehir’e düzenlenen ikinci operasyonun ardından sarsılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açtı ağzını yumdu gözünü.

Kocaoğlu’ndan savaş ilanı gibi sözler

Fatih Yapar/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hafta içinde düzenlenen ve belediyenin düzenin alt üst olmasına neden olan Körfez-2 Operasyonu’nun ardından zor günler geçiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çok sert konuştu. 

Ümit Yaldız'ın yazısını okumak için tıklayın

Gönül Soyoğul'un yazısını okumak için tıklayın

"TORBALI'DA GÖVDE GÖSTERİSİ" fotoğraflar için tıklayın

Operasyonu ardından CHP milletvekilleri, belediye başkanları, İlçe örgütleri ve partililerle birlikte adeta çıkarma yaptığı Torbalı’da Başkan Kocaoğlu adeta savaş ilan etti. Torbalı’da yapılması planlanan 146 kilometrelik yeni kanalizasyon şebekesi hizmet temel atma töreninde konuşan Aziz Kocaoğlu, operasyondan yargılama sürecine, bu zamana kadar yaşadıklarına ve EXPO sürecine dair çok önemli şeyler söyledi.
 
Düzenlenen operasyonun gereksiz olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Benim genel sekreterimden özel kalem müdürüme kadar neredeyse herkesi mahkemeye çıkartıp yargıladılar. Özel kalem müdürünü bana kapalı zarf verdiği için gözaltına aldılar. Müsteşara da, genel müdüre de üst düzey görevlilere de giden zarf ve yazılar kapalı olarak gider. Bunu herkes de iyi bilir. Özel kalem müdürümün alınmasının tek anlamı var. Artık ‘kapıya dayandım, seni istiyorum, sana geldim’ diyor. ESHOT Genel Müdürlüğü’ndeki tüm bürokratlar gözaltına alındı. Onun öncesinde stajyer olduğundan bile şüphe duyduğum çoluk çocuk 52 kişi kurdun sürüye dalması gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne daldılar. Böyle şey olmaz.” diye konuştu.
 
ÖNCE BAŞSAVCIYA!
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak’ın operasyon sürecinde yaptığı açıklamaları sert sözlerle eleştiren Kocaoğlu, “Ben göreve başladım, daha önce buraya bir başsavcı geldi. 6 yıl görev yaptı. Siz onun adını biliyor musunuz? Hayır. Basına açıklama yaptığını, ileri geri konuştuğunu biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz. Çünkü savcı konuşmaz. Savcı iddia makamıdır ve dosya hazırlar. Operasyonun ardından çıkıp ‘Geliyorum 300 kişi daha var, ihalelerde şaibe var. Deliller kesin diyor’. Bu süreç çok tehlikeli bir süreçtir. Aç ya da yarı tok yatabilirsiniz. İşiniz bozulabilir. İşsiz kalabilirsiniz ama adaletsiz yaşayamazsınız. Adalet herkese lazım. Bu operasyonun zamanlamasının yanlış olduğunu söylüyorlar. Zamanlama değil operasyon kökten yanlış. Müfettiş ve bilirkişi raporlarıyla bugüne kadar, hiçbir belediye tarihinde operasyon yapılmamıştır” dedi.
 
SONRA VALİ'YE YÜKLENDİ
EXPO sunumu ve Paris’ten dönüşü de anlatan Başkan Kocaoğlu, “Birileri ‘belediye başkanı kente niye geri döndü’ diyor. Paris’te bizimle birlikte 5 ülke sunum yaptı. Bu tür organizasyonlar kente verilir. Liderliği de kentin seçtiği belediye başkanı yapar. Bunu tüm dünya ve 200 küsür devlet böyle bilir. Ben orda olsam da sunum yapmayacaktım. Çünkü programda benim konuşmam yoktu. Ben konuşturulmayacaktım. Kalksın EXPO’nun en başındaki yetkili ‘hayır konuşturulacaktı’ desin. Nam olsun diye kendimi asacağım” diye konuştu.
 
SEN KİMSİN?
Ankara’da bürokratlarla üst düzey görevlilerle yaşadığı sıkıntılı süreci anlatan Kocaoğlu, “7.5 senedir nasıl pinpon topu gibi oynandığımı ben biliyorum. Yüzünü ekşiten, kapısını kapatan, ‘yine bu adam mı geldi’ diyen bürokratlarla karşılaştım. Buradan isim veriyorum. Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı’yı aylardır aramama rağmen telefonlarıma bile çıkmıyor. Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Ben neyim vatan haini miyim de telefonlarıma çıkmıyorsun. Sen kimsin?” dedi.
 
GÖĞE Mİ ÇIKACAKTI?
Ulaştırma Bakanlığı ile karşı karşıya gelmesine neden olan Konak Tüneli Projesi nedeniyle ihalesi için iptal kararı verilen Uçan Yol hakkında da konuşan Başkan Kocaoğlu, “30 yıl önce planlanan işin yapımı için 7 yıldır uğraşıyordum. Sonra gelip ‘biz buraya tünel yapacağız’ dediler. Yapın tabi Allah razı olsun. Daha sonra ben de çalışmamı tamamladım ve kamulaştırmalar bitti. Ardından yok orası uymuyor, yok burası denk gelmiyor gibi gerekçelerle karşımıza çıktılar. Daha sonra ben de ‘siz yapın’ dedim. İhaleyi iptal etmem için bir gerekçenin olması lazım. Yani Karayolları Bölge Müdürlüğü bana ihaleyi iptal edebilmem için ‘projemizle çakışıyor’ yazısı verecek. Bunu halen daha yapmadılar. Gerekçe gelmedi. Projenin temelini attılar ama bunu yapmadılar. Yıllardır bizim sorumluluğumuzda olan Yeşildere Caddesi’ni temel atma töreni öncesinde bakan oluruyla geri aldılar. Bu ne demek biliyor musunuz? ‘Eğer sen ihalede diretirsen yolu geri alırım, çivi çaktırmam, projeyi yaptırmam, çivi de çaktırmam’ demek. Örnekköy’de yol yapıyoruz. Çevreyolu’na bağlanacak olan 35 metrelik karayolunun çıkacağı noktanın ağzını barikatla kapatmışlar. Burayı niye kapattınız. UKOME’den izin var. Temeli de atıldı. Bu yol Karayolları sorumluluk alanına çıkıyor diye gerekçeyle yolun ağzını kapattılar. Bizim yaptığımız yol heralde oraya çıkacak. Göğe mi çıkacak. Nereye çıkacak. Merdiven dayayıp göğe mi çıkartalım. Ben bunun gibi konuları sabaha kadar anlatırım. Ne yapmak istedikleri, amaçları belli” dedi
 
SUSMAK YOK
Şimdiye kadar sustuğunu artık bundan sonra gelişmeleri anında İzmir halkıyla paylaşacağını söyleyen Kocaoğlu, “Susmak yok, cevap vermemek yok. Sineye çekmek yok. 7.5 yıldır sineye çekiyorum. Bana çete muamelesi yapabilirsiniz. Gücünüz vardır, mahkum edebilirsiniz ama beni İzmir halkının vicdanında mahkum edemezsiniz. Hiçbir kurum ve kuruluş İzmir Büyükşehir Belediyesi kadar lime lime, didik didik edilmedi. Aranmadı ve soruşturulmadı. Ne buldunuz kardeşim? Buradan herkese sesleniyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki çete iddiaları dün akşam itibariyle mahkeme kararı ile bitmiştir. Hakim belediyede çete olmadığını tescillemiştir. Bir tek dileğimiz var. Biri Karabağlar’da çalışan 9 belediye çalışanı arkadaşımızın iddianame hazırlanmasına gerek kalmadan çıkartılmasıdır. Biz tutuklu olanların avukat itirazları da değerlendirilerek tahliye edilmesini istiyoruz. Belediyede tutuklanmayı gerektirecek bir örgüt ve suç yoktur” diye konuştu.
 
ARTIK YETER
Kendisinin bazı kesimler tarafından mücadele etmeyi bilmemekle suçlandığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, bundan sonra böyle olmayacağını belirtti. Kocaoğlu, “Biz hayatımız boyunca namuslu ve şerefli bir şekilde yol yürüdük. Nasıl mücadele edileceğini de iyi biliriz. Biz, doğru, dürüst, onurlu, şerefli ve haysiyetliyiz. Bu zamana kadar veremeyecek hesabımız olmadı. Zaten bulsaydınız kaç defa kullanırdınız. Kimse beni başkalarıyla karıştıramaz. Buna hakkınız yok. Biz vatanın ve milletin bölünmezliğinden yanayız. Her fırsatta bunun böyle olduğunu söyledik. Bana çete muamelesi yapamazsın. Gücün vardır. Fiili olarak mahkim edebilirsiniz ama kesinlikle İzmir halkının vicdanında mahkum edemezsiniz. İzmir’de herkesi yani tüm siyasi partilileri, hangi mezhepten, hangi bölgeden olursa olsun adalet istemeye çağırıyorum. Bizim can ve mal güvenliğimizi kurtaracak olan adalettir. Biz para, pil ya da mevki istemiyoruz. Bize sadece ve sadece adalet lazım. Söylenecek çok şeyler var. Mücadele etmek zorundayız. Bu güne kadar açılışlarda siyasi konuları konuşmadım. Artık yeter. Birileri suyu bulandırıyor. İzmirlilerin adalet talebini buradan haykırıyorum. Kendim için değil ülke halkım için haykırıyorum” ifadelerini kullandı.
 
BÜROKRATLARI SAVUNDU
İlk operasyonda tutuklu bulunan isimlerden Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, Şirketler Koordinatörü Hilmi Özen, Satınalma Müdürü Murat Sayar gibi isimlerin hayatlarında en küçük lekenin bulunmadığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, gözaltına alındıktan sonra serbest kalan ikinci operasyondaki kişilerin de boşuna alındığını kaydetti. Kocaoğlu, “Pervin benim üniversiteden arkadaşım. Bu zamana kadar imzaladığım tüm belge ve belgeler onun elinden geçti. Başkandan sonra en yetkili kişidir. Devlette yıllarca namusuyla şerefiyle görev yaptı. Beni bu zamana kadar bir anne, abla ve kardeş gibi korudu. Yine Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keski’in de bir süre cezaevinde yatırdıktan sonra serbest bıraktılar. 11 aylık çocuğu geçen süre içinde teyzesine alıştı. O çocuk şimdi annesine alışamıyor. Bu kadının, bebeğin suçu nedir?. Yedi aydır Buca’da yatan Hilmi Özen’in de bir şaibesi yoktur. Hayatında bir fiske yok. Devleti ve mevzuatı en iyi bilen insanlar cezaevinde yatıyorlar. Operasyon öyle saçma gerekçelerle yapıldı ki bazı isimleri bile karıştırmışlar. ESHOT encümeni Hüseyin Ercan yerine Seferisihar’dan köylü Hüseyin Mercan’ı getirdiler. Rafet Bayam yerine emekli albay Rafet Bayram getirildi. İnsanlar dertlerini anlattı da kurtuldular” dedi.
 Törende konuşan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur da Kocaoğlu’nun herkes tarafından çok iyi bilindiğini ve tanındığını ifade ederek, “Belediyeye düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlara Habur’da yargılanan PKK’lıların yüzde biri kadar önem vermediler. Her ne olursa olsun, kim ne derse desin. Güneş balçıkla sıvanmaz” dedi.
 
NOTLAR…
Torbalı Meydanı’nda düzenlenen törene CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Aytun Çıray, Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger, Prof. Dr. Hülya Güven, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, parti yöneticileri, ilçe ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törene katılanlar zaman zaman ‘İzmir azizdir aziz kalacak’. Vur vur inlesin Tayyip dinlesin. Baskılar bizi yıldıramaz sloganları attı.
Konuşmasında zaman zaman sesi titreyen Kocaoğlu’nun konuşmaları sloganlarla kesildi.
Bazı vatandaşlar meydan dışında evlerinin balkonundan konuşmaları izledi.
Kocaoğlu’nun konuşması sırasında ilçe ve belde belediye başkanlarını yanına çağırarak arkasına alması dikkatlerden kaçmadı.
Töreni yaklaşık 3 bin kişi izledi

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 36 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Kasım 2011 Pazar 23:30

Allah biliyorya eğer başkanın söyledikleri gibiyse ki yalan konuşmayacak bi insan diye tanıyoruz, İktidar Hz ömerin adaletinden güya bahsediyorya, eğerki Allah şahidim olsun onlar HZ ömerin hayatına tanık okudularsa; bırakın bunları yapmayı, gece uyku uyuyamazlar, Yarabbim kım adalet dağıtan makam ve mevkide adaleti eşit dağıtmıyorsa, Allahım sen yüce adaletını onlarınm suratlarına çarp, kimse taraf gözüyle bakmasın, vicdanla bakın arkdaşlar vicdanlaa eğer biraz vicdan varsaaaa, !!!!!!!!!

Yorumu oyla      13      6  
Durumdan istifade 27 Kasım 2011 Pazar 15:29

İyi ki böyle operasyonlar oluyor da büyükşehir ve ilçe belediyelerinin belediyecilik anlamındaki başarısızlıkları arka plana atılmış oluyor.Ey şakçakçı dostlar siz İzmiri Kordondan Mavişehirden sayabilirsiniz, siz İzmiri sadece belediyeden birşekilde nasiplenen insanlardan sayabilirsiniz ancak İzmir bu değil .İzmir 4 milyon dostlar.İzmirin Türkiyenin en büyük mega köyüne dönüştüğünü herkez görüyor ve biliyor.İzmir seçimlerde tercihini yapacak ve herkes bu tercihin ne olduğunu görecek

Yorumu oyla      14      10  
aren 27 Kasım 2011 Pazar 13:30

bumlrın yaptıgı kayıkçı kavgası.hükümetimn petkim planlarını haftaya onaylıyor. üçkuyular pazar yerimi ise ak partiye yakın bir gruba dev bir alışveriş merkezi içim izin çıkıyor. perde arkasında çirkin oyunlar oynanıyor.hukuk siyasete alet edilip aziz agayı yeniden chp aday yapsın diye oyun tezgahlanıyor.binali yıldırımın ömü açılsın diye herşey tezgahlanıyor.

Yorumu oyla      15      6  
Kemalizm_ir 27 Kasım 2011 Pazar 10:16

Hükümet baskısı altında polis ve savcılık tarafından yapılan bu tarz seviyesiz girişimler Biz izmirlileri daha çok bilinçlendirerek daha çok kenetleyecektir. Aziz KOCAOĞLU na Adamlığından ve dürüstlüğünden dolayı 2009 yerel seçimlerinde kefil olduk.Sevgili başkanım hiç moralinizi bozmayın gün gelir devran döner.

Yorumu oyla      23      9  
isimsiz 46 27 Kasım 2011 Pazar 10:15

2.kurtuluş savaşı yine İzmir ' den başlıyor..Tarih tekerrürden ibarettir..Tebrikler sayın başkan..! Yılmak yok yola devam...

Yorumu oyla      21      9  
27 Kasım 2011 Pazar 10:05

YANİ NEYMİŞ YARGISIZ İNFAZ KÖTÜ BİŞEYMİŞŞŞŞ????????

Yorumu oyla      21      7  
Altan Tanır 27 Kasım 2011 Pazar 09:58

Büyük başkan Kocaoğlu İzmir halkı daima yanında olacaktır.Şimdi yapılması gereken;borç almadan korkmadan bekleyen büyük yatırımları hemen gerçekleştirmektir.Balçova teleferiği,tramvay projeleri,körfeze süratli feribotlar hemen yapılmalı.Hatta;AKP'ye inat.Körfez'in 3 noktasında;tıpkı Cenevre Lugano gölündeki gibi,50-60 m'ye su fışkırtan ışıklı fıskiyeler.Mesela;Mavişehir,Güzelyalı ve Bayraklı önünde ve denizin içinde gece ışıltılı bir görünüm.Çatlasın AKP.İzmir'de yine havasını alırlar.

Yorumu oyla      24      9  
Araştırmacı Yazar İsmail Yaman 27 Kasım 2011 Pazar 02:43

İŞİMİZ İZMİR GÜCÜMÜZ İZMİR HER ZAMAN YANINDAYIM BÜYÜK BAŞKAN SEN İZMİR'E AŞIK İZMİR SANA AŞIK BİZİ KİMSE YILDIRAMAZ AKSİNE DAHA ÇOK GÜÇ VERİYORLAR ÇOK ÇALIŞACAĞIZ İZMİR'İ KİMSEYE VERMEYECEĞİZ BİZİ PSİKOLAJİK BASKIYLA SUSTURAMAZLAR İZMİR SENİNLE GURUR DUYUYOR SEN İZMİR'E LAZIMSIN

Yorumu oyla      24      9  
akın küçükoğullarından 26 Kasım 2011 Cumartesi 23:42

buğün istanbul veya ankaranın borcu hollanda gibi avrupa devletlerinin borcundan daha fazladır bu iktidar istanbul ve ankara için izmirdeki beni ve tümvatandaşları borçlandırmıştır.ben olsam bu iki ile talip bile olmam iflas etmiş iki büyük il vardır kayseriden devamlı kötü kokular gelmektedir.ayıptır ayıp

Yorumu oyla      23      8  
sema uzun 26 Kasım 2011 Cumartesi 23:02

artık konuşmanın vaktidir, tüm kalbimizle seninleyiz başkanım..

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadına şiddete karşı’ kararlı duruş
Kadına yönelik ve aile içi şiddette son dönemde meydana gelen ürkütücü ...
Başkan Kürüm muhtarı açılışta yalnız bırakmadı
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, ilçe sınırları içerisinde kalan ...
Büyükşehir meclisinde bütçe kavgası
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2012 Mali Yılı tahmini bütçesi AKP Grubu’nun ...
 
“İzmir’in rakibi yine kendisi”
Paris’te, Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulu’nda yapılan sunumları ...
Alaçatı’dan yine bir ilk
Alaçatı Belediyesi, yılbaşında açmayı planladığı ‘lokanta’ ile ev kadınlarının ...
Alsancak ve Menderes’te su kesintisi
Yeni döşenen şebekelerin branşman bağlantısı yapılacağından 28 Kasım tarihinden ...
 
Tarihe saygı, millete sevgi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen Tarihe Saygı Yerel Koruma ...
Sındır yine Avrupa yollarına düşecek
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, enerji geleceğine ...
Başkan Batur’dan çevreci protokol
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliği ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva