HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Nisan 2016 Cumartesi - 11:14

Kocaoğlu’ndan Menderes’te mesaj yağmuru: En iyisini yapacağız!

Yenilenen Kısık Transfer İstasyonu'nun hizmete girme töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, katı atık bertaraf tesisi konusunda “En iyisini yapacağız” mesajı verdi. Menderes’e şehir stadı yapılacağını açıklayan Başkan, İzmir’de arıtmasız, kanalizasyonsuz ilçe kalmayacağını söyledi.

Kocaoğlu’ndan Menderes’te mesaj yağmuru: En iyisini yapacağız!

Menderes, Gaziemir ve Torbalı belediyelerinin topladığı evsel atıkların Harmandalı Düzenli Depolama Tesisi'ne taşınmak üzere kabulünün yapıldığı Kısık Transfer İstasyonu'ndaki yenileme çalışmaları tamamlandı.



Kapasitesi günlük 150 tondan 400 tona çıkarılan tesisle birlikte, çöp dolum boşaltımını daha kısa sürede, daha az maliyetle ve güvenli bir şekilde yapmak üzere modernize edilen 20 adet römork da törenle hizmete girdi.

Arıtmasız, kanalizasyonsuz yer kalmayacak
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU Genel Müdürlüğü'nün yaptığı arıtma, kanalizasyon, içme suyu projeleri, çamur çürütme kurutma tesisi, dere ıslahları gibi çalışmaların tüm Türkiye'ye örnek olması gereken yatırımlar olduğunu dile getirdi.

Başkan Kocaoğlu, yeni bağlanan 9 ilçedeki eksik projelerin de tamamlanması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Önümüzdeki yıllarda İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde arıtmasız, kanalizasyonsuz yer kalmayacak" dedi.

'Yaptırmayalım' değil, kontrol edelim
Büyükşehir Belediye Başkanı, çevre yatırımları adına sadece katı atık bertaraf tesisinin hayata geçirilemediğini hatırlatarak, şöyle devam etti: "Bu tesisler, ülkemizde görülen daha önceki kötü örneklerden dolayı, yapılması planlanan bölgelerdeki vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılaşılan konular. 'Kontrol edemiyoruz, geliştiremiyoruz, modern teknolojiyi kullanamıyoruz, öyleyse bunları yasaklayalım.' Bu doğru bir yaklaşım ve çözüm değil. Sağlıklı sistemlerin kurulmasını ve kontrol edilmesini sağlamamız gerekir. Bunu yapamadığımız sürece hep çevre kirliliği, su hava ve toprak kirliliği ile boğuşacağız. Yerini doğru seçelim, teknolojiyi doğru seçelim, belli hassasiyetlere dikkat edelim, çevreye minimum zararla yapalım. Vatandaşın evinin yanına, SİT alanına, adamın tarlasına yapmayalım. Uygun olan yere RES'i de HES'i de, termik santrali de yapalım. Yani aklı ve bilimi kullanalım. Harmandalı'nın kuş uçuşu 1,5 km ilerisinde bulduğumuz hemen hemen her şeyini tamamladığımız katı atık bertaraf tesisi, iki yıl önce 'olur' veren Orman Bölge Müdürlüğü bugün olumsuz görüş verdiği için askıya alındı. İzmir'de günde 4 bin top çöp üretiliyor. Transfer istasyonlarından Harmandalı'na taşınıyor ve depolanıyor. Harmandalı'nın ömrü bitti. Hem kapasitesi doldu, hem de yerleşim alanlarının içinde kaldı. Harmandalı'da artık böyle bir tesis kurmak da, diğer önerilen yerlerde gerekli süreçleri tamamlamak da mümkün değil. Mutlaka herkes bu tesisin yapılması için destek vermek durumundadır. Kötü örnekler korkutmasın biz en iyisini yapacağız. Bu tesisi öyle örnek bir tesis yapacağız ki bundan sonra başka bir yere tesis kuracağımız zaman o bölgedeki vatandaşlarımız ayağa kalkmasın. Bizim yapacağımız tesisin benzerleri Avrupa'da şehir merkezlerinde, parkların yanında kuruluyor. 'Yaptırmayalım' değil, kontrol edelim."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açılışı yapılan transfer istasyonu ve benzerlerinin, ilçe belediyelerinin akaryakıt masraflarını da azaltacağını söyledi.

Menderes'e şehir stadı yapacağız
Başkan Aziz Kocaoğlu, törende Menderes'te yapımı planlanan şehir stadı projesine de değinerek, "Göztepe Spor Kulubü ve Menderes Belediyesi ile birlikte bir kısmı Tahtalı havzasında kalan 130 dönüm alanda bir spor kompleksi ve bir şehir stadı yapmak üzere karar verdik ve yola çıktık. Umuyorum gerekli prosedürler en kısa sürede tamamlanır ve İzmir'e Menderes'te bir spor kompleksi kazandırırız. Gençlerin spor yapması için bir olanak sağlarız. Birçok projede belediye başkanlarımızla birlikte çalışıyor, elimizden gelen desteği veriyoruz" diye konuştu.

Gün çekişme günü değil
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tüm etkinliklerde olduğu gibi konuşmasını birlik ve beraberlik mesajı vererek noktaladı. Ülkemizin üzerinde kara bulutlar dolaştığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti: "Etnik kökenimiz, inancımız ne olursa olsun, bu memleket bizim, 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının. Gün siyaset günü değil, gün çekişme günü değil. Gün bambaşka bir gün. Bu süreç bambaşka bir süreç. Ortadoğu bataklığı, Suriye iç savaşı, Irakta üçe bölünmüş bir yapı, Balkanlar'da, kuzeyimizdeki belli problemler ve içimizdeki terör belası. Bunun ekonomiye yansıması. Böyle bir belayla uğraşıyoruz. Turizm rezervasyonları iptal ediliyor. Bir fuarımızı ertelemek zorunda kaldık. Pazarda, çarşıda durgunluk var. Bu kısır çekişmeleri, siyasi söylemleri kesinlikle bir tarafa bırakmak zorundayız. Vatanını, milletini seven bunu yapacak. Küçük menfaatler, siyasi değerlendirmelerle hareket etmeyerek, sağduyulu davranarak. Ülke varsa millet varsa biz varız. Ülkemiz güçlüyse biz de güçlüyüz. En çok birlik, beraberliğe ihtiyacımız olan bir süreçten geçiyoruz. Hem uyanık olmak hem kenetlenmek zorundayız. Anadolu insanı bunu asırlardan beri başarmış durumda. Bugün de başaracağız. Ama ne kadar erken başarırsak o kadar az kayıpla başaracağız."

Soylu'dan Başkan Kocaoğlu ve emeği geçenlere teşekkür
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise böyle modern bir tesisin ilçelerine kazandırılmasından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, emeği geçen çalışanlara teşekkür etti. Soylu, bu tesiste görev yapacak işçilerin böyle hijyenik bir ortamda çalışacak olmasının da mutluluk verici olduğunu söyledi.

Törenin ardından Başkan Kocaoğlu ve davetliler 6 milyon 650 bin TL'ye mal olan yatırımın açılış kurdelesini birlikte kesti.

 
Gaziemir’de ‘seçimli’ meclis
 
İki şehidin adı Bornova’da ölümsüzleşiyor!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
volkan 2 Nisan 2016 Cumartesi 17:00

işiniz gucunuz stad futbol..izmirde buz hokeyi takımı 1. oluyo baskette yine şampıyonuz haberiniz yok futbolunuz batsın

Yorumu oyla      12      6  
sezo 2 Nisan 2016 Cumartesi 14:37

100 yıllık klübün taraftarıyım. dogdugumdan beri güzelyalı da oturuyorum. o semt kültürünü bırakıpta menderese gitmem ,gitmeyiz !!! hadi başa uzundere falan diyorlardı o bile kabulumüzdü ama menderes diyen zihniyetin arkasında çıkar ilişkisinden başka bir şey aramamç

Yorumu oyla      12      6  
2 Nisan 2016 Cumartesi 13:57

Başkan 30 bin kişilik stadı İnciraltı'na yap, menderes uzak. İnciraltı planlanırken bir stadı da ekleyin. AVM yerine stat olsun.

Yorumu oyla      12      6  
halk 2 Nisan 2016 Cumartesi 13:49

Belediye çalışıyor. ..daha ne olmalı. ...hercumartesi bir aaçılış. ....engel olmak yerine destek olmak gerekir

Yorumu oyla      12      6  
2 Nisan 2016 Cumartesi 13:30

Gelin inadı bırakın, projelere kolaylık sağlayın, projeler bir an önce başlasın. İstemezükçülük yapmak size bir şey kazandırmaz.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de ‘seçimli’ meclis
Gaziemir Belediye Meclisi Nisan Ayı olağan toplantısında 2016’ta görev ...
Fırat Çakıroğlu’nun adı Kemalpaşa’da yaşayacak!
Geçtiğimiz yıl Ege Üniversitesi’nde uğradığı saldırıda hayatını kaybeden ...
Mevlana Bilim Merkezi’nde sertifika hayecanı
Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde 2016 Bahar 1. Dönem ...
 
Orman Bakanlığı’ndan Büyükşehir’e ÇED yanıtı!
Başkan Kocaoğlu ve bürokratlar tarafından yapılan ‘İzmir Körfezi ve Katı ...
Halkapınar’a nefes aldıracak proje!
Bir dönem bitpazarı olarak da kullanılan Halkapınar’daki boş arazi Konak ...
Orgeneral Mendi İzmir’de hasret giderdi
Ege Ordusu Komutanı olarak görev yaptıktan sonra 2015 yılında Jandarma ...
 
Teleferik keyfi yeniden başlıyor!
Teleferik keyfi 5 Nisan'dan itibaren yeniden başlıyor. İzmir Büyükşehir ...
Buca'da gündem iş güvenliği: Öztekin uyardı, Piriştina...
Başkanvekili ve katip üyelerin seçildiği oturumda AK Partili Öztekin’den ...
Karşıyaka Meclisi’nde anlamlı oturumda ‘Filizler’ kapışması!
Şehit Üsteğmen Cazgır’ın isminin yaşadığı sokağa verilmesi kararı oy birliği ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva