HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Nisan 2016 Cumartesi - 08:41

Orman Bakanlığı’ndan Büyükşehir’e ÇED yanıtı!

Başkan Kocaoğlu ve bürokratlar tarafından yapılan ‘İzmir Körfezi ve Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde ÇED Gerçekleri’ toplantısının ardından bakanlıktan açıklama geldi.

Orman Bakanlığı’ndan Büyükşehir’e ÇED yanıtı!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de Yamanlar’a yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi ile ‘Yüzülebilir Körfez’ projesi kapsamında temizlik için gerekli Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) onayının bir türlük çıkmaması nedeniyle yaşanan kriz devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ‘İzmir Körfezi ve Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde ÇED Gerçekleri’ başlıklı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Büyükşehir bürokratları da iki projedeki ÇED süreci hakkında detaylı bilgilendirme yaptı.

Orman Bölge Müdürlüğü’ne Yamanlar’daki arazi için 2 yıl önce onay verip 2 yıl sonra olumsuz görüş bildirdiği eleştirisi gelirken Büyükşehir’e sunulan alternatif yerler de kamuoyuyla paylaşıldı.

- KOCAOĞLU’NDAN ÇED PATLAMASI: HANİ ELİMİZDEN TUTACAKTIN!

Toplantının 1 gün sonrasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Yamanlar’daki arazinin tamamına yakının muhafaza ormanı içinde kaldığı vurgulanırken, ‘maksatlı talep’ ifadesi dikkat çekti.

İŞTE O AÇIKLAMA
Bugün bazı basın yayın organlarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun İzmir Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi izin süreci hakkındaki açıklamalarıyla alakalı yer alan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Haberlere konu yer, İzmir İli, Yamanlar’da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından olumsuz ÇED görüşü verilen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisiyle ilgilidir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca Yamanlar’da kurulması planlanan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi için ÇED aşamasında Orman Genel Müdürlüğümüze görüş sorulmuştur. Sahanın tamamına yakını idaremizce tahsis alınmış alanda kalmaktadır. Bölge Müdürlüğümüzce muhafaza ormanı içinde kalması sebebiyle olumsuz rapor yapılmıştır. Orman Genel Müdürlüğü tarafından da Çevre ve Şehircilik Bakanlığına olumsuz görüş bildirilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının Orman Genel Müdürlüğü tarafından görüşünün tekrar değerlendirilmesi maksatlı talebi bulunmaktadır.

Öte yandan Menderes İlçesi, Çakaltepe ve Palamutarası Mahalleleri civarında İzmir İlinin güney aksına hizmet verecek ayrı bir Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi ön izin talebi bulunmaktadır. İzin talebi inceleme ve değerlendirme safhasında olup, Menderes Belediye Başkanlığının ve Çakaltepe Mahallesinin yörede Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi kurulmasını istemedikleri yönünde kamuoyunda haberler yer almaktadır.

Söz konusu talepler Bakanlığımızca yukarıda bahsedilen sebeplerden dolayı olumsuz değerlendirildiğinden alternatif saha araştırılmıştır. Alternatif olarak belirlenen sahalar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına bildirilmiştir.

 
7 polisin şehit olduğu saldırının faili yakalandı
 
TSK açıkladı: 1 ölü, 1’i asker 18 yaralı!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Nisan 2016 Cumartesi 22:35

Binali Yıldırım'ın dediğine göre Orman Bakanlığı bu yer ile görüşü olumsuzmuş. Menemen'de ki yeri gösteriyorlar. Ayrıca körfezden çıkan çamur ile yapılacak ada içinde ramsar anlaşmasına göre mümkün olmadığını söylemiş. Ramsar anlaşmasına göre ada yapılamaz ise körfez geçiş projesi nasıl yapılacak?

Yorumu oyla      12      6  
volkan 2 Nisan 2016 Cumartesi 16:57

devam edin izmire böyle davranmaya oy moy yok size ruzgar trıbunleri için 2 gun çed çıkıyo ama demi yemezler kardeşim

Yorumu oyla      12      6  
2 Nisan 2016 Cumartesi 16:31

2 tane çevre projesi yapılacak ama adam neredesiniz "eyyyy" çevreciler demiş. Şaka gibi.

Yorumu oyla      12      6  
2 Nisan 2016 Cumartesi 16:30

2019 da bunların hesabı sorulur. Kimse merak etmesin.

Yorumu oyla      12      6  
muhalif 2 Nisan 2016 Cumartesi 15:45

"merkez" sanırsın ki tüm yamanları kapsayacak yapılacak tesis, sanki yamanlarda dağlık-taşlık yer yok.adamlar ona göre ölçmüşler biçmişler, proje yapmışlar. hem teknoloji denen bir bilimsellik var.fabrika gibi düşün, çöpler işlenecek ekonomiye katlkı sağlayacak. atık olmaktan çıkacak.....

Yorumu oyla      12      6  
2 Nisan 2016 Cumartesi 14:53

Merkez, niye istemezükçülük yapıyorsun ? Körfez geçiş projesi 1.derece sit ve sulak alanlara yapılsın diyordun. Kendinize olunca yapılsın, karşı taraf olunca akciğer. Ne akciğeri? Bilmeyen de zannedecek bölge balta girmemiş ormanlarla kaplı. Bayraklı Şehir Hastanesi için çok sayıda çam ağacı kesiliyor ? Neredeydin? Konak Tüneli ÇED olmadan yapıldı, önündeki ağaçlar gitti, yerine beton döküldü, neredeydin? Körfez kanal projesi ve katı atık tesisi zaten çevre projesi. Çevre katliamı değil. Daha geçen sene köylüleri dövüp, onlarca zeytin ağacı kesilirken bu Orman Bakanlığı neredeydi? Uyuyor muydu ? Termik santral yapacağım de, binlerce zeytin ağacını kes, köylüleri döv, bakanlık seyretsin. Karadeniz'de köylüleri döv, yeşil yol yap, bakanlık yine seyretsin. Adaletli olmak lazım. Binbir engel getirerek bu işler olmaz. Tramvayın izni bile yillarca çıkmamıştı. Bu şehre yazık etmeyin.

Yorumu oyla      12      6  
Merkez 2 Nisan 2016 Cumartesi 14:04

Yamanlar Karşıyaka nın AKCİĞERİDİR ey çevreciler eyyyyy geziciler eyyyyy KARŞIYAKALILAR neredesiniz

Yorumu oyla      12      6  
2 Nisan 2016 Cumartesi 13:11

Görev CHP İzmir teşkilatındadır. En az 500000 İzmirliyi Başbakanlık İzmir Ofisi önüne yürütmeli ve bu sorunu orada bağıra bağıra dillendirmeliler.

Yorumu oyla      12      6  
2 Nisan 2016 Cumartesi 12:40

Doğa harikası mı ? Arazi birden kıymete bindi. Harmandalı' nın bu şekilde kalması esas büyük çevre sorunu. Kaç yıldır bulunan yerler siyasete kurban gidiyor. Burada iş uzun çalışma sonrası tam sona gelmişken olmaz demek ...

Yorumu oyla      12      6  
2 Nisan 2016 Cumartesi 12:35

Açıklamayı defalarca okudum.Bu metni yazanın ne düzeyDE eğitimi olduğunu anlayamadım.Orman Genel Müdürlüğünün ifadelerini aktarış şekli entellektüel düzeyini açıkca ortaya koyuyor. İşte İzmir'in kaderi ile bu düzeyde insanlar oynuyor. Menderes'deki tesisle ilgili kararın da resmi bir yanıta değil de kamuoyunda yeralan haberlere dayandırılması ciddiyetsizliğin daniskası. Bunlara denecek tek laf var. HADİ ORDAN.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halkapınar’a nefes aldıracak proje!
Bir dönem bitpazarı olarak da kullanılan Halkapınar’daki boş arazi Konak ...
Orgeneral Mendi İzmir’de hasret giderdi
Ege Ordusu Komutanı olarak görev yaptıktan sonra 2015 yılında Jandarma ...
Teleferik keyfi yeniden başlıyor!
Teleferik keyfi 5 Nisan'dan itibaren yeniden başlıyor. İzmir Büyükşehir ...
 
Buca'da gündem iş güvenliği: Öztekin uyardı, Piriştina...
Başkanvekili ve katip üyelerin seçildiği oturumda AK Partili Öztekin’den ...
Karşıyaka Meclisi’nde anlamlı oturumda ‘Filizler’ kapışması!
Şehit Üsteğmen Cazgır’ın isminin yaşadığı sokağa verilmesi kararı oy birliği ...
Karabağlar Meclisi’nde seçim gerginliği!
Meclis başkanvekilliği seçiminde oy sayımı sırasında ve sonuçlar açıklandıktan ...
 
Kocaoğlu’ndan ÇED patlaması: Hani elimizden tutacaktın!
Büyükşehir’den Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı’nın açıklamalarına basın ...
Efes Antik Kanal Projesi hayata geçiyor
Selçuk’ta hayata geçecek olan Efes Antik Kanal Projesi için çalışmalar hız aldı.
Başkan Şahin’le gündem: Testi turu, o tesis ve ‘akraba’ eleştirileri!
Menemen Belediye Başkanı, Durak’la ‘testi hediyeli’ ziyaret turu hakkında ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva