HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ağustos 2009 Salı - 00:00

Kocaoğlu: Eksikliğimiz Ankara’’ya tevazu!

Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi belediyelerinin en önemli eksikliğinin Ankara’’ya karşı tevazu içinde olmak olduğunu söyledi. ’

Kocaoğlu: Eksikliğimiz Ankara’’ya tevazu!



 
İZMİR - Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi belediyelerinin, Ankara'dan talepte bulunma konusunda tevazu içinde olduğunu söyledi.
 
Kocaoğlu, İZFAŞ Genel Müdürlüğünde düzenlenen Ege Belediyeler Birliği Genişletilmiş Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, birlik üyesi olmayan belediyeler ile üyelikten ayrılmış belediyelerin birliğe katılımının sağlanmasına yönelik çalışmalar yürütüleceğini belirtti.
 
Toplantı kapsamında Ege Bölgesi belediyelerinin güç birliği çalışmalarının değerlendirileceğini ifade eden Kocaoğlu, ''Ege sınırları içinde bulunan belediyeler olarak, işbirliği için neler yapabileceğimizi görüşeceğiz'' dedi.
 
Halka hizmet açısından zamanla yarıştıklarını vurgulayan Kocaoğlu, şöyle konuştu: ''Ege belediyeleri olarak hep birlikte çalışmak ve işbirliği yapmak istiyoruz. En önemli nokta, Ege Bölgesi belediyeleri olarak, Ankara'dan talepte bulunma konusunda tevazu içindeyiz. Kendi kendimize yetmeye çalışıyoruz. Siyasi partilerin il başkanları, yöneticiler, milletvekilleri talepte bulunuyor. Bir şeyler başarmak için çaba gösteriyorlar. Ancak biz çekimser kalıyoruz. Bu durum, Ege Bölgesi belediyelerinin belli başlı eksiği.''
    
'PROBLEMLERİ 15 MADDEDE TAPLADIK'
 
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise birlikte hareket ederek dayanışma içinde olmayı amaçladıklarını söyledi.
 
Belediyelerin ortak problemlerinin yanı sıra kıyı belediyelerinin kendine özgü sıkıntılarının olduğuna dikkati çeken Batur, ''Amacımız, insana doğru ve en iyi hizmeti sunmak. Ege Bölgesi'ndeki tüm belediyelerin ortak hareket etmesi, birliğimize güç verecektir'' diye konuştu.
 
Birlik üyeleriyle yaptıkları toplantılarda, ortak problemleri 15 maddede topladıklarını, Kocaoğlu'nun lokomotifliğinde sıkıntıların Hükümet nezdinde görüşülmesi gerektiğini söyleyen Batur, şunları kaydetti: ''Hazine adına kayıtlı arazilerde sıkıntılarımız var. Belediye sınırları içindeki arazilerin, gayrimenkullerin belediyeye takasının sağlanması, Hazine adına kayıtlı arazilerin 1. derece sit alanında bulunan arazi ve binaların takas yoluyla araziye dönüşmesi, turizm ve ticareti geliştirmek amacıyla Yunanistan'ın adalarına ulaşım için 48 saatlik süre zarfında vize uygulamasının kaldırılması... Belediye gelirlerinin artırılması için tüm yerel yönetim birlikleri ile işbirliği yapıp, hükümete bu konuları iletmek yararlı olacaktır.''
 
Bir defaya mahsus olmak üzere belediyelerin tüm kamu borçlarının Hazine tarafından üstlenilmesi konusunda taleplerinin bulunduğunu belirten Batur, üstlenilmemesi halinde anapara dışındaki faizlerin kaldırılması ile anaparanın 60 ay vade ile alınmasını istediklerini bildirdi.

Toplantıda belediye başkanlarından Aziz Kocaoğlu’’na bir dizi de övgü geldi.
 
BATUR : BİRLİKTELİĞİN LOKOMOTİFİ KOCAOĞLU
 
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise birliklerin temel amacının dayanışma sağlamak olduğunu dile getirerek, ’“Böyle bir toplantıyı düzenlediği için Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’’na çok teşekkür ediyorum. Hem kıyıdaki, hem de iç bölgelerdeki belediyelerin pek çok problemi var. 360 belediyenin ortak hareket etmesi ve aynı noktaya vurması bizlere büyük bir güç verecektir’” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun bu birlikteliğin sağlanmasında bir lokomotif görevi göreceğini söyleyen Batur, ’“Bizim de bu lokomotifin katarları olarak bu mücadeleyi sürdüreceğimize inanıyorum’” diye konuştu.
 
İÇA: KOCAOĞLU BANA CESARET VERDİ
 
Toplantıya katılan Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ise bundan önceki dönemde Ege Belediyeler Birliği’’nden ayrılma kararı almış olmasına karşın, Aziz Kocaoğlu’’nun birlik başkanlığına seçilmesiyle bu kararından vazgeçtiğini söyledi. Bu birliklerin asli görevinin böyle platformlar oluşturarak, sorunların tespiti ve çözümüne yönelik çalışmalar yapmak olduğunu vurgulayan Mustafa İça, ’“Sayın Kocaoğlu’’nun varlığı bana cesaret verdi. Ben de kendisinin heyecanına aynen katılıyorum. Egeliler baskı unsuru oluşturabileceği bir platformda buluşamıyordu. Burada bir çok belediye birliğinin bir araya gelmesiyle ve yeni dönemde ortak projelerle sorunlarımızı çözeceğimize inanıyorum’” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
’“Kocaoğlu’’nun kucağına dinazor bırakıldı’”
Dr. Burhan Özfatura metro konusunu kaleme alırken, yılan hikayesine dönen ...
Pasaport'a marina kuruluyor’…
Yıllardır üzerinde çalışılan projede ilk adım atıldı. Fuar kapsamında ...
Bayraklı’’da toplu sünnet şöleni
İlçe Belediyesi maddi durumu elverişli olmayan ailelerin çocuklarını sünnet ettirdi. ’
 
Tartan: Yönetici kentin önünü açmalı
Çiğli Rotary Kulübü’’nün davetlisi olduğu toplantıda konuşan Konak Belediye ...
Belçika’’da imbat havası!
İzmir, Belçika’’da düzenlenecek ACCENTA Uluslararası Fuarı’’nda ’“onur ...
Bergama’’da altın ocağı protestosu
İlçede bulunan Kozak Yaylası’’na açık altın ocağı işletilmesine karşı ...
 
’“Biz yandık siz yanmayın!’”
Seferihisar yangının ardından ilçede gelecek hafta start alacak kampanyanın ...
Aliağa’’daki rehabilitasyon merkezi tehlikede!
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve ilçe başkanı Kaya, kendi dönemlerinde ...
Başkan Tatı bombaladı
İzmir’’in en tartışılan başkanı ilk kez EgedeSonSöz’’e konuştu.’“Ben buraya ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva