HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Kasım 2011 Cuma - 13:56

Büyükşehir’den amatörlere “büyük” müjde

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 15 bin amatör sporcuya ücretsiz sağlık hizmeti vereceği protokol, Başkan Aziz Kocaoğlu ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın tarafından imzalandı.

Büyükşehir’den amatörlere “büyük” müjde

İZMİR - Amatör futbolcuların sağlık kontrolleri ve tedavilerinin ücretsiz yapılabilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı arasında “Koruyucu Sağlık Hizmetleri” protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle, İzmir’de 2011-2012 sezonunda faal olan ve lisansları Türkiye Futbol Federasyonu tarafından vize edilen amatör sporcular, Eşrefpaşa Hastanesi’nden ücretsiz sağlık hizmeti alabilecek. Büyükşehir’in bu hizmetinden, sezon sonuna kadar yaklaşık 15 bin amatör futbolcu yararlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın tarafından imzalanan protokol için düzenlenen törene başta Buca Spor Kulübü Başkanı Şeref  Üstündağ, Altay Spor Kulübü Başkanı Ömer Hızlıok, Karşıyaka Spor Kulübü As Başkanı Ahmet Diker, Türk ve İzmir Sporuna büyük katkı koyan Nevzat Güzelırmak, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şube Başkanı Dr. Şaban Acarbay,  Genel Sekreteri Ati Göksu, Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar olmak üzere spor kulübü yöneticileri, meclis üyeleri ile Türk sporuna gönül vermiş  ve efsaneleşmiş eski sporcular da katıldı.

Yerel yönetimlerin spor aktivitelerini geliştirerek sürdürmek durumunda ve zorunda olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz bunu yaparken genel bir çerçeve çizdik. Amacımız çocuklarımızı spora yönlendirmek, daha çok çocuğumuza olanak hazırlayarak onlara spor yaptırmak; içlerinden yıldız olacaklar varsa kendilerini göstermeleri için fırsat yaratmak ve spor yaparken centilmenliği öğretmek… Biz olaya bu açıdan bakıyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz” dedi. 
 


Kazanılmış bir hak olacak
Amatör spor kulüplerini çok önemsediklerini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Onların maddi olanakları hemen hemen yok denecek kadar sınırlı. Burada yöneticilik yapan arkadaşlarımız da bir gönül bağıyla görev üstlenmiş durumda. Zaman zaman kendi ceplerinden para harcıyorlar. Kendilerine bir katkısı yok. Ben de amatör kulüp başkanlığı, yöneticiliği yaptığım için biliyorum. Karşılıksız yapılan bir iş. Çocukların, gençlerin, kısaca ülkenin geleceği için yapılan çalışmalar. Bunlar hepimizi çok onurlandırıyor, gururlandırıyor” şeklinde konuştu. İzmir’de spor alt yapısı oluşturmak için çok amaçlı salonlar yaptıklarını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:
“Spor alt yapısı için ayrıca amatör spor kulüplerine destekte bulunduk. Spor alanlarını ve yeşil alanları genişlettik. Yeni spor alanları yaptık. Küçük yerleşimlerin spor ve diğer ihtiyaçları için yaşama geçirdiğimiz ve 21 tanesini hizmete açtığımız çok amaçlı salonlarımız; hanımlar, gençler ve çocukların spor yaptıkları alanlar oldu. Şimdi Gerenköy’e de yapacağız. Menderes Belediye Başkanımız yer göstermesiyle Oğlananası’na bu salonlardan bir tane inşa etmek istiyoruz.”

Amatör spor kulüplerinin maddi çıkar olmadan amatör ruhla çalıştıklarını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, onlar için ‘ne yapabiliriz” diye düşündüklerini belirterek, “Zaman zaman bunları kampanya şeklinde sürdürüyorduk. Şimdi bir protokole bağlayıp, kazanılmış bir hak olarak kayda geçirmek istedik. Ve bunu bir  gelenek haline getirerek bizden sonra da devam etmesini istedik. Bu protokol herkese hayırlı olsun” dedi.
 
“Muhteşem bir şey bu!”
İzmir Amatör Spor kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın ise yaptığı konuşmasında Başkan Aziz Kocaoğlu’na spor camiası adına teşekkür ederek, “Amatör spor kulüpleri maddi yetersizlikleri nedeniyle gerçekten ‘çilekeş” bunu hepimiz biliyoruz. Bu protokolün kulüpleri rahatlatacağını  ve bazı sorunların aşılacağını düşünüyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin amatör spor kulüplerine sağladığı bu hizmet ile ilgili bir çok telefon aldığını belirten Yatkın, “15 sene önce Futbol Federasyonu’nda amatör kulüplerden sorumlu olan Adnan Ertan Bey beni arayarak ‘İzmir’de bir protokol varmış. Çok muhteşem bir şey bu’ dedi. İşte bu muhteşemliği bize yaşatan Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Törenin sonunda Kadri Yatkın, hem İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu hem de Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu adına Başkan Kocaoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2004 yılından bu yana Amatör Spor Kulüplerine ve ihtiyaçlı İlköğretim öğrencilerine spor malzemesi yardımı yapıyor. Aynı yıllarda başlatılan okullarda sağlık taraması uygulaması ile her yıl yaklaşık 20.000 öğrenciye ulaşılıyor. İmzalanan sağlık protokolünden; 6 kategoride 414 takım ve toplam 7395 sporcu faydalanacak. 2011-2012 sezonu boyunca yaklaşık 15 bin sporcuya ulaşılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali kar 11 Kasım 2011 Cuma 18:29

ibb nin amatör spor kulüplerine veokullara malzeme yardımı 2004 ten değil çok önceden beri yapılıyor.başkan ın bu aralar reklama ihtiyacı var herhalde

Yorumu oyla      15      7  
ahmet k 11 Kasım 2011 Cuma 16:41

sosyal belediyecilik budur. bravo aziz başkan.

Yorumu oyla      13      8  
aren 11 Kasım 2011 Cuma 16:16

aziz aganın reklama lhtiyacı var.bu saaten sonra ne yaparsan yap nafile.

Yorumu oyla      15      8  
Süleyman 11 Kasım 2011 Cuma 15:39

18 yaş altı vatandaşlar zaten genel sağlık sigortası dahilindedirler...bu protokol yanlızca 18 yaşından büyük ve sağlık güvencesi olmayanlar için geçerli olabilir....bu rakamında 15 bin amatör futbolcu olacağını hiç zanettemiyorum....kandırmaca kokuyor...

Yorumu oyla      16      9  
Metin 11 Kasım 2011 Cuma 15:26

Gerçekten güzel bir hizmet. Ama sınırlama var gibi geldi bana. Yapılacaksa tüm amatör sporcular için yapılsın çünkü spor sadece 6 kategoriden oluşmuyor.Sn Başkan amatör kulüplere ve spora önem verdiğini belirtiyor,İzmir bir deniz şehri olmasına karşın 50 yıl önce yapılan yüzme havuzunda çocuklar üst üste antreman yapıyorlar.Üstelik o havuzda yüzen birçok Milli sporcu ve rekortmen var. İstanbul,Ankara,Denizli,Marmaris,Çanakkale,Balıkesir gibi şehirlerin yaptığı havuzu İzmir yapamadı malesef.

Yorumu oyla      15      6  
hizmet 11 Kasım 2011 Cuma 14:40

hizmet budur sosyal demokratlık budur helal olsun baskan

Yorumu oyla      16      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de anneler sahne aldı
Gaziemirli ev kadınları artık kabul günlerinde değil belediyenin halk ...
Hem Ata'yı andılar hem ahşap boyadılar
10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında, Karşıyaka Belediyesi’nin önderliğinde ...
Çiğli'de altyapı atağı
Çiğli Belediyesi tarafından ilçenin birçok mahallesinde başlatılan altyapı ...
 
Narlıdereli çocukların Atatürk sevgisi
Narlıdere Belediyesi 10 Kasım Atatürk’ün ölümünün 73’ncü yıldönümünü, ...
Bornova'daki yapı denetim hizmeti tüm İzmir'e verilecek
Türkiye’nin en modern yapı güvenlik testi merkezlerinden birini kuran ...
Buca’da minikler “Dersimiz Atatürk” ü izledi
Buca Belediyesi 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programları çerçevesinde ...
 
Kafkas Kültür Derneği yönetimi, Kocaoğlu ile buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Kafkas Kültür Derneği ...
Asırlık çınarların hikayesi ‘Kıvılcımdan volkana’
Çağdaş Türkiye’nin temellerini atmak üzere Atatürk tarafından eğitim için ...
Tartan: “Muhtarlar benim sesim, yüreğim, sevgimdir”
113 muhtarıyla uyumlu çalışarak ‘insan odaklı’ hizmet anlayışını getiren ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva