HABERLER>GÜNCEL
11 Haziran 2024 Salı - 18:02

Koca'dan sokak hayvanları açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sokak hayvanları ile ilgili açıklamada bulundu. Koca, "Bir tedbir alınması gerektiği kuduz vakalarının artışından da belli. Peki tedbir ötenazi mi olmalı? Açıkçası insani olarak gönlüm ötenaziden taraf değil" ifadelerini kullandı.

Koca dan sokak hayvanları açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile ilgili toplantıların devam edip etmeyeceğine ilişkin, "Toplantıları sürdürmeye devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi hastaneleri ziyaret ettik.

Perşembe günü Çam ve Sakura'da olacağız. Özellikle bu 1 aylık zaman diliminde, artan kapasitelerin ve sorunların ne kadarının çözülebildiği, bundan sonra hangi tedbirlerin alınması gerektiğiyle ilgili klinik hocalarımız, asistan arkadaşlarımızla birlikte Koordinasyon kurulumuzla değerlendirme yapmış olacağız. Toplantılar devam edecek" ifadelerini kullandı. Onaylı Randevu Sistemi'nin 1 aylık sonuçlarını Koordinasyon Kurulu ile birlikte açıklayacaklarını belirten Bakan Koca, "Vatandaşımıza 1 aylık zaman diliminde bu uygulamanın getirdiği faydaları ve bundan sonrası için neler yapılması gerektiğini rakamlarla detaylı bir şekilde anlatmış olacağım. Bu arada önemli oranda şikayetlerin azaldığını söyleyebilirim. Bir, iki branşta sorunun azalmakla birlikte devam ettiğini ve önümüzdeki dönemde bu sorunların da giderek azalacağını söyleyebilirim. Tetkiklerle ilgili de benzer şekilde onaylı bir döneme geçme hazırlığı içindeyiz ve zannediyorum yine bayramdan sonra peyderpey tetkiklerle ilgili de randevulu onay sisteminde olduğu gibi, 1 gün önceden aranarak bir onay sistemi devreye girecek. Özellikle tetkiklerle ilgili hem insan kaynağı boyutuyla hem fiziki şarta hem de teknik altyapıların yer yer tamamlanarak daha erken dönemde tetkiklerin sonuçlandırılmasını hedeflemiş olacağız. MR, tomografi, gastroskopi, kolonoskopi gibi randevu verdiğimiz hatta ameliyatlar dahil olmak üzere bütün tetkiklerle veya müdahalelerle ilgili onay sistemini devreye alarak, eğer ilgili tetkik veya müdahaleye vatandaşımızın bir sonraki gün gelmeme durumu söz konusuysa bir başka vatandaşımızı, hastamızı erken dönemde çağırarak o müdahale veya tetkiki yapma imkanı sağlamış olacağız. Dolayısıyla bütün randevu verdiğimiz alanlar için bunu gündeme almak istiyoruz" diye konuştu.

'RANDEVUYA SADAKAT ORANI YÜZDE 90'LARA YÜKSELDİ'
Vatandaşın randevuya sadakat oranının arttığını kaydeden Bakan Koca, "İki önemli sorun vardı. 1 randevuya sadakat oranı, 2 randevuların son saatlerde iptal edilebilme nedeniyle bir başkasına o randevunun verilememesiyle karşı karşıya kaldığımız büyük bir atıl kapasite vardı. Yüzde 30'lara yakın bir atıl kapasite vardı. Bu kapasitenin, vatandaşımızın da bu dönemde gerçekten sağduyusuyla ve sadakatiyle giderek azaldığını ve 90'ların üzerine çıktığını rahat söyleyebilirim. Vatandaş sadakat gösterdi. Benzer şekilde hekim arkadaşlarımız başta olmak üzere sağlık çalışanlarımız da üzerine düşen fedakarlığı, gayreti yine gösterdiklerini özellikle söylemek istiyorum. Hem vatandaşımıza hem çalışanlarımıza buradan özellikle teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, sokak köpeklerine yönelik düzenlemeye ilişkin de "Bir tedbir alınması gerektiği kuduz vakalarının artışından da belli. Peki tedbir ötanazi mi olmalı? Açıkçası insani olarak gönlüm ötanaziden taraf değil" dedi.

 
Başkan Yıldız Ata'nın huzurunda
 
Borsa günü yükselişle tamamladı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vecdi 11 Haziran 2024 Salı 19:24

Hastaneler ister ozel ister devlet artik saglik sifa dagitamiyor ne ilac ne cihazlarin faydasi bulunmamakta. Devlet de olsa ozel de olsa amac para olmus amac kar etmek olmus.

Yorumu oyla      0      0  
Bugra 11 Haziran 2024 Salı 19:23

Saglik bakani derhal istifa etmesi gerekli,hastanelerdeki hic bir hasta iyilesmiyor iyilestiremiyorlar.

Yorumu oyla      0      0  
Gizem 11 Haziran 2024 Salı 19:22

Saglik bakani pandemi donemin de milyonlarca hastayi iyilestirdide mi sira hayvanlar da

Yorumu oyla      0      0  
BASKENT 11 Haziran 2024 Salı 19:21

Hastari iyilestirdiniz sira orman tarim bakanligi yetkisin de olan hayvanlara mi geldi...

Yorumu oyla      0      0  
ANKARA 11 Haziran 2024 Salı 19:21

Siz Once Hastanelerdeki Hastalari İyilestirin Sonra Hayvanlari Dusünün... Hastaneler Artik Saglik Veremiyor... Hastaneye Ayakta Giren Mordan Taputla Cikiyor... Doktorlar Tip Okumasin... Nasilsa Cihazlar Var Bagla Cihaza At Yogun Bakima Modu Hastaler de Yatkin... Boyle Tedavi Olmaz...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de bunaltıcı sıcaklar!
İzmir'de mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık etkili oldu.
THY'den bayram için 90 ek sefer
Türk Hava Yolları (THY), Kurban Bayramı tatili için mevcut uçuşlara ek ...
Bu bitkiyi koparmanın cezası 387 bin lira!
Siirt'in Tillo ilçesine bağlı Sinep köyünde yetişen lokal endemik bitki ...
 
Katliam gibi kazada can kaybı 10'a yükseldi!
Gaziantep'te beton mikseri ile bir minibüsün çarpıştığı kazada 9 kişi ...
Köprü kenarındaki ceset bulmacası: 14 kişiye gözaltı
Niğde'de köprü kenarında cesedi bulunan ve cinayete kurban gittiği belirlenen Mahmut ...
Çalınmasın diye yanında taşıdı: Gezerken kaybetti!
Bursa'da bir kişi, evde çalınır korkusuyla 170 bin lirasını çantaya koyup ...
 
Metin Lokumcu davasında beraat talebi
Artvin'in Hopa ilçesinde, 31 Mayıs 2011'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip ...
Sanayi sitesinde dolandırıcılık operasyonu!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Şaşmaz Sanayi Sitesi'ndeki iş yerlerinde ...
Havalar ısındı... Kordon boş kaldı!
İzmir'de mevsim normallerinin üzerine çıkarak, gölgede 38 dereceyi bulan ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva