HABERLER>GÜNCEL
12 Eylül 2011 Pazartesi - 10:15

Kiralık katiller taraf değiştirince...

DP milletvekili adayı H.S'nin, eski ortağını öldürmeleri için tuttuğu iddia edilen kiralık katiller taraf değiştirdi. Kurbana "Siz para verin, onu öldürelim" deyince hepsi hapsi boyladı.

Kiralık katiller taraf değiştirince...

İZMİR - İzmir'de 12 Haziran genel seçimlerinde Demokrat Parti'den milletvekili adayı olan işadamı H.S. aralarında husumet bulunan eski ortağı Mustafa Tuncay Kantarcı ve oğlu Sadi Tolga Kantarcı'yı kiralık katil tutup öldürtme iddiası ile gözaltına alındı. H.S, arkadaşı B.G. ve tetikçi olduğu iddia edilen 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Buca Kapalı Cezaevi'ne gönderildiler.
 
DERNEK BAŞKANI
Çok sık parti değiştirmesi ile basında gündeme gelen İç Anadolu Dernekler Federasyonu Başkanı ve geçtiğimiz seçimlerde milletvekili adayı olan H.S'nin kiralık katil olarak tuttuğu ileri sürülen zanlılar, çektikleri video görüntülerini ve fotoğrafları öldürmeyi planladıkları baba oğul Kantarcılara gösterince olay ortaya çıktı. Zanlıların, "Bizi sizi öldürmemiz için tuttular ancak parayı vermediler. İsterseniz gelin siz para verin, biz onları öldürelim" demeleri olayı ortaya çıkardı.
 
200 BİN LİRAYA
Kiralık katillerin Vilka İnşaat'ın sahipleri Mustafa Tuncay Kantarcı ve oğlu Sadi Tolga Kantarcı'yı öldürmek için 180 bin TL değerinde bir dükkan ve 20 bin TL nakit olmak üzere 200 bin TL karşılığında anlaştıkları iddia edildi.

Olayla ilgili açıklama yapan işadamı Mustafa Tuncay Kantarcı, "Biz milletvekili adayı olan H.S. ile inşaatlar sırasında küçük bir ortaklık yaptık. Buradan tüm parasını aldı. Biz daha sonra ona bir jest olması için tatil sitemizin restoran ve kafesinin işletmesini verdik. Ancak oğlumla anlaşamayınca, sözleşmeyi iptal ettik. Bu yüzden aramızda husumet var. Bizi öldürmek istedi" diye konuştu.
 
TEHDİT İDDİALARI
İlginç olay geçtiğimiz Ağustos ayında yaşandı. H.S. iki yıl önce restoran işletmesini üstlendiği Menderes Gümüldür'deki Sea Side Residence Tatil Köyü'nün Sahibi Mustafa Tuncay Kantarcı ve oğlu Sadi Tolga Kantarcı ile tartışma yaşadı. Kantarcı ailesi ile yaşanan olaylar sonrası aralarında çıkan anlaşmazlık husumete dönüştü. İddiaya göre iki ailenin yoların ayrılmasının ardından H.S, Sadi Tolga Kantarcı'yı tehdit etmeye başladı.
 
TAKİP ETTİLER
H.S'nin para ile tuttuğu iddia edilen kişiler, yaklaşık 20 gün boyunca baba oğul Kantarcıların resimlerini ve video görüntülerini saniye saniye çektiler. Baba ile oğulun gittiği tüm yerler, yanındaki kişiler kayda alındı. Bu gelişmeler sonrası 27 Ağustos 2011 cumartesi günü Balçova'da bir alışveriş merkezinde bir bayan arkadaşı ile oturan Sadi Tolga Kantarcı'nın yanına giden kiralik katiller, görüşme talep ettiler. Kantarcı'ya durumu anlatan kiralık katiller, kendisini ve babasını günlerdir öldürmek için takip ettiklerini, bunun için anlaştıklarını ancak kendilerini kiralayan H.S'den paranın büyük bölümünü alamadıklarını anlattılar. Kiralık katiller bu nedenle anlaşmanın bozulduğunu belirttiler. Bununla da yetinmeyen kiralık katiller, Kantarcı'ya para karşılığı kendilerini tutan H.S'yi vurmayı teklif ettiler.
 
AYVALIK'TAN GELDİ
Kiralık katillerin saf değiştirip H.S. ile yapılan pazarlığın kamera kayıtlarını Sadi Tolga Kantarcı'ya göstermeleri ve para istemeleri üzerine şoka giren genç işadamı, hemen Ayvalık'ta bulunan babasını arayarak acilen İzmir'e dönmesini istedi. Ayvalık'tan dönen baba Kantarcı, oğlu ve kiralik katiller ile birlikte Karşıyaka'da ünlü bir restoranda buluştu. Gündüz saatlerinde oğluna gösterilen resimlerini ve video kayıtlarını gören işadamı Mustafa Tuncay Kantarcı'nın kanı dondu. Şoka giren Kantarcı'ya kiralık katiller aynı teklifi yineledi.

Mustafa Tuncay Kantarcı, avukatları aracılığıyla polise başvurdu. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği dedektifleri, savcılığın talimatı ile operasyon için düğmeye bastı. Kantarcı ve kiralık katiller, 28 Ağustos'ta Balçova'da bir restoranda buluşmak için anlaştı.
 
POLİS DEVREDE
Ancak buluşma yeri konusunda fikir değiştiren kiralik katiller, Baba Kantarcı ile oğlu Kantarcı'yı, İnciraltı bölgesinde bir cafeye çağırdılar. Cafeye gelen Mustafa Tuncay Kantarcı ve oğlu Sadi Tolga Kantarcı, kiralık katillerle konuşmaya başladıkları sırada, daha önceden tedbir alan ve baba ile oğlunu uzaktan takip eden polis, çevre güvenliği aldıktan sonra kiralık katilleri gözaltına aldı.
 
Azmettirici olanlar da gözaltında
Doktor kontrolünden geçirilen zanlılar O.A. (37), kardeşi H.A. (33), L.S. (35), H.B. (22) ve Ö.T. (25), ifadeleri alınmak üzere Bozyaka Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildiler. Gerekli ifadeleri ve kanıtları tamamlayan Gasp Büro polisi, devamında da azmettirici olarak H.S. (50) ile yakın arkadaşı B.G'yi (57) gözaltına aldı.
 
BİRİ SERBEST
İfadeleri alınan zanlılar ile birlikte H.S, savcılığa sevk edildiler. Geç saatlere kadar süren savcılık aşamasının ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye gönderilen 7 kişiden H.S. ile birlikte 6 kişi tutuklanarak Buca Kapalı Cezaevi'ne gönderildiler. Gözaltına alınan zanlılardan H.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Siyasi zikzaklarıyla gündeme gelimişti
H.S, AK Parti'den ayrılıp, CHP'ye geçti. CHP'ye geçiş süresinde ise 6 ok rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı. Ancak kısa bir süre sonra CHP'den de istifa eden H. S., Demokrat Parti'ye geçti. H.S., Demokrat Parti'den İzmir 2. bölge milletvekili adayı olmuştu.
 
"Bizi neden öldürmek istediğini anlamadım"
Yaşanılan olaylar sonrası şoka giren işadamı Mustafa Tuncay Kantarcı Yeni Asır'a konuştu. Olayı anlatan Kantarcı, "Bu kişi bizim inşaatlarımızda taşeron olarak çalıştı. Sonrasında parasını fazlası ile aldı. Biz daha sonra kendisine hiç bir ücret talep etmeden tatil sitemizin cafe ve restoranlarını verdik. Ancak daha sonra oğlumla ters düştüler. Oğlum da yasal yollardan işletmecilik yapan H.S'yi tahliye ettirdi. Ne olduysa bundan sonra oldu. Tartışmalar, tehditler son olarak öldürmeye kadar gelmiş. Bu kadar cani olacağını aklıma bile getirmezdim" dedi.(Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'11 Eylül de, 12 Eylül de ABD'nin işi'
Bu sözler eski istihbaratçı Prof. Mahir Kaynak'a ait... Kaynak, Vatan ...
'Türkiye K. Irak'a harekat yapacak'
Dışişleri Müsteşarı Sinirlioğlu, Iraklı yetkililerle PKK’ya karşı mücadeleyi ...
'Oğlum Mehmet ABD Başkanı olacak'
Konya’ya ilk kızlı-erkekli kalınacak yurdu yaptıran dünyaca ünlü kalp ...
 
PKK Şemdinli'de saldırdı: 2 şehit
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde terör örgütü PKK tarafından polis ve jandarmaya ...
Hakkari iki yıl hayal ihraç etmiş
2009'da yüzde 250 artışla ihracat rekoru kıran Hakkari'de 78 firmanın ...
36 yıl süren davaya 18 bin Euro tazminat
Okay Serçinoğlu'nun, Bafa Gölü'nün kuzeyinde dedesinden kalan 7500 dönümlük ...
 
Mucit profesör Fuar’da
Çeşitli icatlarıyla gündeme gelen, son olarak siyah kumaştan su ısıtıcı ...
Akdeniz fokları artık bu koyda korunacak
Foça’da kurulması planlanan 'Akdeniz Foku ve Yaban Hayatı Rehabilitasyon ...
İzmirli anne kızını 'sevginin kanıtı'yla kazandı
İzmirli anne Banu Karapınar, İngiliz vatandaşı eşine açtığı boşanma davasında ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva