HABERLER>EKONOMİ
18 Haziran 2011 Cumartesi - 10:52

Kipa ve tedarikçileri buluştu

125 mağazası ile lider Türk perakendecisi Kipa, Türkiye çapında farklı formatlarla her tür ihtiyaca cevap vermek üzere yayılmaya devam ederken tedarikçilerine de tam destek veriyor.

Kipa ve tedarikçileri buluştu

İZMİR - Türkiye’nin önde gelen firmalarının katılımıyla gerçekleşen “Tedarikçi Konferansı” İzmir’de yapıldı. Kipa’nın düzenlediği konferansta “Ticari Öncelikler”, “Türkiye’deki Rakamlar”, “Global Rakamlar” başlıkları altında Kipa deneyim ve bilgileri tedarikçilerle paylaşıldı.
 
17 Haziran 2011 Cuma günü İzmir Swiss Otel’de tüm Kipa tedarikçilerinin davetli olduğu bir konferans düzenlendi. Yaklaşık 450 kişinin katılımıyla, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen “Tedarikçi Konferansı”’nda, Kipa tüm sonuç ve büyüme rakamlarını şeffaf bir biçimde tedarikçileriyle paylaştı.
 
Global rakamlar konusundaki tüm gelişmeleri tedarikçilerine açıklayan Kipa COO’su Ewan Mc Mahon “Tesco plc’nin karının geçen yıl %12.3’lük artış göstermesi beni son derece mutlu etti. Avrupa genelinde satışta %6 büyüme ve %11 oranında kar artışı gördük. Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya gözle görülür oranda büyüme gösteriyor. Asya pazarlarında %22 satış artışı ve %30 kar artışı elde ettik. Kore, Tayland ve Malezya çok olumlu ilerliyor. Japonya’da maalesef perakende hala toparlanabilmiş değil” dedi. Global rakamların açıklanmasının yanı sıra Türkiye ile ilgili tüm hedef ve rakamların tedarikçilere sunulduğu konferansta Kipa Ticaret Direktörü Murat Sağlık   “Ülkemizde 22 farklı şehirde 125 mağazasıyla hizmet veriyoruz. Müşteri odaklı gerçekleştirdiğimiz araştırmalar sonucu açtığımız mağazalarımızda müşteri ihtiyaçlarına birebir cevap verebildiğimizi görmek bizi çok mutlu ediyor” dedi.
 
ÜRÜN GELİŞTİRME MÜŞTERİLERİN TERCİHLERİYLE YAPILACAK
Çiğli Kipa içerisinde Türkiye’de bir ilk olarak hizmet vermeye başlayan “Tadım Merkezi” ile “Hiç kimse müşterilerini bizim kadar düşünemez” felsefesini açıkça ortaya koyan Kipa’da; “Kipa” markasıyla satışa sunulan ürünlerin   %99’unu Türk tedarikçilerinden temin ettiklerini özellikle vurgulayan Sağlık, “ürün geliştirmemizde müşteri tercihlerini en ön sıraya koymak en büyük hedefimiz” dedi.
 
Kipa önümüzdeki üç yılda en iyi Taze Gıda Perakendecisi olmayı hedefliyor
Bugün Urla’da açılan süpermarket formatındaki Kipa mağazasına 2011 sonuna kadar 25 yeni mağaza daha eklemeyi hedeflediklerini söyleyen Sağlık “Önümüzdeki 3 yıl içerisinde pazardaki en iyi Taze Gıda Perakendecisi olmayı hedefliyoruz” dedi.
 
TEDARİKÇİLERDEN TAM DESTEK
Dünya standartlarında üretim koşulları yaratarak çalışan güvenliği, ürün güvenliği ve kalitesinde perakende dünyasına öncülük eden Kipa 2006 yılından bu yana düzenlediği 2720 gün tedarikçi denetimi, 380 gün tedarikçi eğitimi ve 2600 gün mağaza denetimine, 2011 yılı sonuna kadar 204 denetim, 31 eğitim ve 132 denetimle devam edeceklerini açıkladı.
Kipa’nın tedarikçilerine sunduğu eğitim ve denetim konulu destekler konusunda ise Ticaret Hukuku ve Teknik Departman Direktörü Levent Kayın “Kipa olarak sorumlu kaynak kullanımına ve etik ticarete çok büyük önem veriyoruz. “İyi tarım uygulamaları” konusuna destek oluyor, tedarikçilerimizi bu doğrultuda teşvik ediyoruz. Balık ve et sektöründe standartların belirlenmesi konusunda da Hükümet ile ortak çalışmalar yürütüyoruz” dedi.
 
TEDARİKÇİLER AKADEMİSİ
Kurumsal İletişim Yöneticisi Ellen Gladders, Kipa’nın Orta Avrupa ve Türkiye’de bulunan tedarikçiler için bir Tedarikçi Akademisi kurma niyetini belirtti. Akademi, Tesco’ya ihracat fırsatları, ahlaki ticaret ve iklim değişikliği gibi başlıklar altında bilgilerin paylaşılması yoluyla tedarikçilerin şirketlerini geliştirmelerine yardımcı olacak. İlk adım olarak tedarikçiler Tesco Knowledge Hub’a katılmaya davet edildi. Hub, tedarikçilerin karbon emisyonlarını azaltmalarına ve iklim değişikliği ile mücadele etmelerine yardımcı olmak üzere Tesco İngiltere tarafından tasarlandı. Türk tedarikçiler, burada yer almak üzere İngiltere dışından davet edilen ilk tedarikçiler oldu. Gladders, "Karbon emisyonlarının azaltılması, sürdürülebilir kar arayan sorumlu şirketler için yapılabilecek doğru bir şeydir” dedi.
 
TEDARİKÇİLERDEN OKULLARA YARDIM
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Tedarikçiler Konferansı”nın ardından düzenlenen eğlencenin tüm geliri Kipa kapsamında yürütülen “Kipa’yla Okullara Destek” kurumsal sosyal sorumluluk projesine bağışlandı. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayakkabıcıların yüzü fuarla güldü
İZFAŞ tarafından İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda 16 – 19 Haziran 2011 ...
Online alışverişi çok sevdik
IAB Türkiye'nin araştırmasına göre, son 6 ayda online alışveriş yapan ...
300 Türk nükleer mühendisi yetiştirilecek
Mersin Akkuyu'ya kurulacak nükleer güç santralinin işletim sürecinde istihdam ...
 
Dünyayı İzmir gelin ediyor
Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Örün, İzmir'deki gelinlik ...
Türkiye'nin ilk hava taksisi: Çeşme-Cenevre
Ekim Alptekin, Ege'nin tatil beldelerine zengin turist ve işadamlarını ...
'Altın Ambalajı' kazananlar belli oldu
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından bu yıl 24'üncüsü düzenlenen ...
 
En yeni ayakkabı modelleri bu fuarda
İZFAŞ tarafından Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) ve İzmir ...
İTO'da Güneydoğu Asya rüzgarı
İTO Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği ...
İçkiye sıkı denetim geliyor
Sahte içkiden ölümlerin ardından Alkollü İçki Eylem Planı uygulamaya konuluyor.
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva