HABERLER>DÜNYADAN
8 Mayıs 2010 Cumartesi - 00:00

Kimse ne olacağını bilmiyor

İngiltere’’de seçim sonucunun ürünü ’“askıda parlamento’” belirsizlik ve huzursuzluk ortamı doğurdu. Koalisyon teorilerinden akla yatkını Muhafazakar-Liberal Demokrat ittifakı. İngiliz basını ufukta yeni bir seçim görüyor.’

Kimse ne olacağını bilmiyor

İngiltere’’de seçim sonucunun ürünü ’“askıda parlamento’” belirsizlik ve huzursuzluk ortamı doğurdu. Koalisyon teorilerinden akla yatkını Muhafazakar-Liberal Demokrat ittifakı. İngiliz basını ufukta yeni bir seçim görüyor.’
 
İngiltere’’de ekonomik krizin etkilerini göstermeye başladığı bir dönemde yapılan genel seçimin sonucu 36 yıl sonra ilk kez yeniden ’“belirsizlik ve istikrarsızlığın’” sinyallerini verirken, hiçbirisi hükümet kurmak için gereken 326 sandalyeyi kazanamayarak mutlak çoğunluğu elde edemeyen partiler ’“koalisyon arayışlarına’” başladı.
 
Açıklanan resmi olmayan sonuçlarına göre, oyların partilere göre dağılımı ve sandalye sayısı şöyle oldu: Muhalefetteki Muhafazakar Parti, oyların yüzde 36.1’’ini alarak birinci parti oldu; Avam Kamarası’’nda 306 sandalye elde etti. Mevcut parlamentodaki 91 sandalyesini kaybeden İşçi Partisi yüzde 29 oyla 258 milletvekilliği kazandı. Seçim öncesinin gözde partisi Nick Clegg’’in Liberal Demokratları ise yüzde 23 oya rağmen yalnızca 57 sandalye ile büyük hayal kırıklığı yaşadı.
 
İngiliz geleneklerine göre yeni bir hükümet kurulana dek Başbakanlık görevini yürütecek olan İşçi Partisi lideri Gordon Brown, Liberal Demokrat Parti ile ’“anti muhafazakar bir ittifak’” arayışına gireceğinin sinyalleri verdi. Brown, Başbakanlık Konutu önünde yaptığı açıklamada, seçim sisteminin değiştirilmesi için referanduma gidilmesi gerektiğini söyledi. Genel seçimin ardından bir bilinmezin içine girildiğini belirten Brown, ’“Mevcut seçim sisteminin değiştirilmesi için ülkede referandum yapılması gerekiyor. İnsanlar belirsizliği sevmiyor. Daha adil bir seçim sistemine ihtiyaç var’” dedi.
 
Muhafazakar Parti’’nin lideri David Cameron, Liberal Demokrat Parti’’ye ’“en kısa zamanda kapsamlı bir anlaşmaya varma’” çağrısında bulundu. Cameron, partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada,  siyasi partiler arasında birçok konuda anlaşmazlıklar olsa da önemli olanın ülkenin ekonomisini iyileştirmek olduğunu vurguladı ve Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg ile koalisyon hükümetine gidilebileceğinin sinyalini verdi. Cameron, olası bir seçim sistemi değişikliğini de değerlendirirken, bu konuda bir komite kurulabileceğini ifade etti.
 
Clegg ise açıklamasında, mutlak çoğunluğu kazanamamış olsa da seçimin galibi olan David Cameron liderliğindeki Muhafazakar Parti’’nin milli çıkarlara hizmet eden bir hükümeti kurma hakkının öncelikli sahibi olduğunu söyledi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ev havaya uçtu, içindekiler sağ kurtuldu
İngiltere'de gaz kaçağı nedeniyle evleri havaya uçan çift ve köpekleri ...
Falkland’’ten petrol çıktı
İngiltere ve Arjantin arasında hala gerginliğe neden olan Falkland Adaları'nda ...
Ada’’ya 36 yıl sonra koalisyon geldi
İngiltere seçimlerinde Muhafazakarlar zafer kazandı. Ama kazandıkları ...
 
Yunanistan sokakları çöple doldu
Yunanistan'da temizlik çalışanları, hükümetin aldığı ekonomik önlemleri ...
Mumbai saldırganı idama mahkum edildi
Hindistan'ın Mumbai kentinde 2008 yılında 166 kişinin hayatını ...
Kulakları ölümden kurtardı!
Çin'de meydana gelen olayda, Yichang'daki sekiz katlı bir apartmandan ...
 
Vampirler bir adama saldırıp kanını emdi!
Yeni Zelanda'da bir adam gece geç vakitte Mount Victoria'da ...
Düşen THY uçağının suçlusu Boeing!
Amsterdam’’da geçen yılın şubat ayında THY’’na ait uçağın düştüğü ve ...
En cesur Arap Malhass
Ürdünlü 26 yaşındaki Farah Malhass, radikal dinci grupların tehditlerine ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva