HABERLER>POLİTİKA
12 Şubat 2012 Pazar - 17:08

Kılıçdaroğlu yoğun Muğla mesaisi

Muğla’da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Bafa Beldesi Belediye Başkanı CHP'li Zühra Dönmez'i kastederek bundan onur duyduğunu belirtti, "CHP'de erkek egemenliğine son vermemiz gerekir. Kadın üye sayısını arttırmamız şart. Kılıçdaroğlu ayrıca Özgürce konuşulan bir ülke istiyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu yoğun Muğla mesaisi

MUĞLA - İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan yaklaşık 80 araçlık konvoyla Muğla'nın Milas İlçesi'ne gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk ziyaretini bu ilçeye bağlı Pınarcık Köyü'ne yaptı. Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Gökhan Günaydın ile Milas'a gelen Kılıçdaroğlu'nu, CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir ve Tolga Çandar ile CHP Muğla İl Başkanı Murat Tevfik Ülkü karşıladı. Pınarcık köylüleri Kılıçdaroğlu'na kır çiçeklerinden bir demet ve zeytin dalı ile yöresel Milas halısı hediye etti. Daha sonra Bafa Beldesi'ne geçen Kılıçdaroğlu, burada da çiçeklerle karşılandı. Bafa Belediye Başkanı'nın kadın olmasından onur duyduğunu belirterek, "CHP'de erkek egemenliğine son vermemiz gerekir, bu nedenle en az yarı yarıya olacak şekilde kadın üye sayısını arttırmamız şart. Kadınların elinin deydiği her şey siyaset de dahil olmak üzere çok güzel ve değerli oluyor" dedi.
 
"ZEYTİN ÜRETİCİSİ ZOR DURUMDA"
Bölgede zeytin üreticisinin zor durumda olduğunu ve yıllardır üreticinin hak ettiği değeri alamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu sorunu en kısa zamanda parlamentoya taşıyarak zeytin üreticisini koruyacak yeni yasal düzenlemelerin yapılması için gayret göstereceğim" diye konuştu.
 
Bafa Beldesi'nde köylü kadınların büyük ilgi gösterdiği Kılıçdaroğlu, yaşlıların sevgi gösterisine ise ellerini öperek karşılık verdi. Kılıçdaroğlu, "Dualarınızı bizlerden esirgemeyin, sizin dualarınız bize güç veriyor" diye konuştu. Kılıçdaroğlu daha sonra Milas'ın Selimiye Beldesi'ne gitmek üzere hareket etti.
 
"ÖZGÜRCE KONUŞULABİLEN BİR ÜLKE İSTİYORUZ"
Selimiye Beldesi Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gül ve bine yakın kişi tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında "Artık evleri her sabah basılan veya bu sabah kimin evi basıldı, kimler gözaltına alındı diye uyandığımız değil, herkesin düşüncelerini özgürce söyleyebildiği her konuda eleştirilerini yapabildiği bir ülke olsun istiyoruz" dedi. Başkan Gül, Kılıçdaroğlu'na plaket verip ziyareti için teşekkür etti.

 
DEVE GÜREŞLERİNİ İZLEYİP KASKET TAKTI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın Milas İlçesi'nde düzenlenen deve güreşlerini ilgiyle izledi. Alanda bulunan 20 bine yakın kişinin alkışlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, yörük kültürünün yaşatılması gerektiğini söyledi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen deve güreşleri bu yıl Muğla İli Süper Amatör Küme'de mücadele eden Yeni Milasspor takımı yararına yapıldı. Milas Arena Sahası'nda Antalya, Çanakkale, Balıkesir, Denizli, Aydın ve Muğla illerinden 150 devenin katılımıyla yapılan güreşleri 20 bine yakın kişi izledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti yöneticilerinden Gürsel Tekin ve Gökhan Günaydın'ın ile CHP Muğla milletvekilleri Tolga Çandar ve Prof. Dr. Nurettin Demir de saat 15.00 sıralarında ilçeye gelip güreşleri izledi. Kılıçdaroğlu ve yanındakiler davul zurna eşliğinde karşılandı.
 
Halkı selamladıktan sonra kendisine ayrılan bölümde bir süre güreşleri izleyen Kılıçdaroğlu'na Yeni Milasspor yöneticileri tarafından takım atkısı, CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından da üzerinde Kemal Kılıçdaroğlu yazılı poşu ve 8 köşeli kasket hediye edildi.
 
Milas'tan 'Çetinhan' ve Söke'den 'Savanora' adlı develerin güreşlerini izledikten sonra sahaya inip deve sahipleri Dursun Çetin ve Kemal Yavaş'a ödüllerini veren Kılıçdaroğlu, "Kabul ederseniz Kemal Kılıçdaroğlu da yörük kültürünün bir parçası olmak istiyor. Sizinle gurur duyuyoruz. Siz kültürünüzü yaşatın biz de ona katkıda bulunalım" dedi.
 
Yaptığı konuşmanın ardından tekrar alkışlar arasında yerine geçen Kılıçdaroğlu, kendisine hediye edilen 8 köşeli kasketle halkı selamladıktan sonra yanındakilerle alandan ayrılıp Bodrum'a hareket etti.



TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milas'taki deve güreşlerini izledikten sonra Bodrum'un Yalıkavak Beldesi'ne geçti ve 2 hafta önce ot toplarken kayalıkardan düşüp yaşamını yitiren Yalıkavak Belediyesi CHP'li Encümen üyesi Erol Cömert'in (52) ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu'nu Erol Cömert'in annesi Münevver, eşi Emel ve oğlu Oktay Cömert ile Yalıkavak Belediye Başkan Vekili Nevcihan Özcan karşıladı. Yaklaşık 10 dakika Cömert Ailesi ile sohbet eden Kılıçdaroğlu, ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
 
"BAŞBAKAN İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA GÖREVİNE DÖNER"
Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığıyla ilgili olarak ikinci bir operasyon geçirdiğinin hatırlatılması üzerine, daha önce "Geçmiş olsun" dileğinde bulunduğunu belirtip, "Başbakan inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve görevinin başına döner" dedi.
 
"YARGIYA MÜDAHALE KABUL EDİLEMEZ"
Kılıçdaroğlu, MİT mensuplarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Sadrettin Sarıkaya'nın görevden alınmasıyla ilgili soruya, "Demokrasilerde ve hukukun geçerli olduğu sistemlerde bu tür olaylar kabul edilemez. Görevini yapan bir savcının siyasi iktidar tarafından görevden el çektirilmesi yargıya müdahale anlamına gelir ki bu da kabul edilemez" diye konuştu.
 
Daha fazla açıklama yapmak istemediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, kendisine ilgi gösteren gençler ve çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, Milas'a bağlı Güllük Beldesi'nde partililer tarafından verilecek akşam yemeğine katılmak için Bodrum'dan ayrıldı.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu İzmir'den Muğla'ya uğurlandı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın ilçelerinde ziyarette ...
Akay: İzmir AK belediyeciliği istiyor
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, büyük İzmir il kongresi öncesi ...
CHP İzmir'de delege seçimleri son virajda!
Delege seçimleri Çiğli'de beklendiği gibi gergin geçerken, Güzelyalı'da ...
 
Karataş: Hedef 2014’de belediyeleri kazanmak
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Torbalı İlçe Teşkilatı, delegelerini ...
CHP İzmir konferansları için geri sayım başladı
İzmir’de yapılması planlanan dört aşamalı Konferansların hazırlık toplantısı, ...
Birgül Ayman Güler'den çarpıcı açıklamalar!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, merkezi ve yerel siyasi ...
 
CHP olağanüstü kurultay tarihini değiştirdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, daha önce 1 Mart'ta yapılacağı ...
Kılıçdaroğlu: Dokunan yanmaya devam ediyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KCK soruşturması kapsamında MİT ...
İl Başkanı Bayır’ın Karabağlar zaferi
Delege seçimleri süreci devam eden CHP’de Karabağlar ve Gaziemir’de partililer sandığa gitti.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva