HABERLER>POLİTİKA
5 Ağustos 2011 Cuma - 13:58

Başkan Kocaoğlu'na Genel Merkez uyarısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanları arasında genel seçimlerden sonra başlayan tartışma karşılıklı açıklamalar ile devam ediyor.

Başkan Kocaoğlu na Genel Merkez uyarısı

Fatih Yapar/Can Özlü - Belediye başkanlarının ‘toplu randevu’ açıklamasına olumsuz cevap veren Başkan Kocaoğlu yine sert açıklamalar yaptı. Narlıdere, Balçova ve Güzelbahçe ilçelerini ziyaretlerinde ilçe başkanlarına yüklenen Kocaoğlu bu kez Zabıta Haftası Kutlamaları sonrası yine başkanlara yüklendi. Kocaoğlu, “Tren çoktan kaçtı. Dayatmalara gelemem” diyerek, ipleri kopardı.
Başkan Kocaoğlu’nun bu çıkışına, hafta başında İzmir’e gelerek soruna el koyacak olan Genel Merkez’den jet yanıt geldi. Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile birlikte İzmir turuna katılacak olan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın toparlayıcı bir rol üstlenerek ağabeylik görevini yerine getirmesi gerektiğini dile getirerek, Kocaoğlu’nu sağduyulu olmaya davet etti. Canalioğlu “Hafta başında kente gelerek belediye başkanları, meclis üyeleri ve parti örgütleri ile temaslar kuracağız. Bu süreçte, konunun tarafları, partiyi yıpratacak açıklamalar yapmak yerine sağduyulu davranmalı. Aziz Kocaoğlu, İzmir’de bu işleri toparlayacak, ilçe belediye başkanlarına kucak açacak olan kişidir, sabırlı olmalı, aklıselim davranmalı ve bu doğrultuda açıklamalar yapmalıdır. Ankara’daki belediye başkanları toplantısının ardından, bölgesel olarak başkanları ziyaret etme kararı almıştık. Bunun startını da İzmir’den vereceğiz. Bazı şikayetler olduğu duyumlarını alıyoruz. Çözülmeyecek bir konu değil. Birlik ve bütünlük içinde halledeceğimizden eminim. Bizim, kendi içimizdeki tartışma, İzmir üzerinde derin hedefleri olan AK Parti kadrolarına yarayacaktır. Buna izin vermemeliyiz. İlk önce aramızda konuşup sıkıntıları gidereceğiz. Son tercih olarak disiplin mekanizmaları işleyebilir” diye konuştu.
 
POLEMİK DEĞİL HİZMET ÜRETİN 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde kamuoyunu meşgul eden “bazı ilçe belediye başkanlarıyla sorun yaşandığı” şeklindeki iddialar üzerine bir açıklama yaptı. Söz konusu iddialardan ve belediye başkanları arasındaki uyumu, dolayısıyla kente hizmeti baltalamaya yönelik çabalardan son derece rahatsız olduğunu söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, açıklamasında şöyle dedi: “İzmirli hemşerilerimiz bizden polemik değil hizmet bekliyor.  Ben de onu yapmaya çalışıyorum. Belediye başkanı arkadaşlarımızla ve meclis üyelerimizle tek tek görüşüyorum, görüşmeye de devam edeceğim. Hiç biriyle problemim yok. Sanıyorum arkadaşlar yanlış anladı. Bizim Meclis’e getireceğimiz konu, ilçe belediyelerimizin ilan gelirlerinin azaltılması hedefine yönelik bir girişim değil. Aksine, kente daha iyi, daha koordineli hizmet vermemizi sağlayacak, üzerinde uzun süredir çalıştığımız bir düzenleme bu. Herkesin görev sahası net çizgilerle ayrılacağından, o bölgedeki sorunların karşılıklı pas edilmesini, dolayısıyla hizmetin gecikmesini önlemiş olacağız. Tüm amacımız budur! Bir Büyükşehir Belediye Başkanı,  ilçe belediyelerin gelirlerini azaltmayı, onların hizmet yapmalarını engellemeyi aklından bile geçirmez, geçirmemeli de. Zaten bizim kitabımızda böyle bir şey yazmaz. Bugüne kadar, yapılacak işlerin ya da projelerin ‘hangi belediyenin görevi olduğuna bakmadan ve ayrım yapmadan’, tüm ilçelerimizin sorunlarını samimiyetle çözmeye çalıştık. Bunu kimse inkar edemez. Aynı anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Bizim çabamız; kente, kentliye hizmet ana hedefi çerçevesinde, sorunları bir an önce çözüp daha konforlu, yaşam standardı daha yüksek bir İzmir’e ulaşmak içindir. Belediye başkanı arkadaşlarımın da aynı çaba içinde olduğuna yürekten inanıyorum. Biz birlikte yola çıkmış bir takımız ve hedefimiz İzmir’e, İzmirliye hizmet. Kavgayla işimiz olmaz, olmamalı! Aksi bir tavır, her şeyden önce İzmirli hemşerilerimize saygısızlıktır. Bu işler başladığı günden beri ne hata yaptık düşünüyorum. Bir türlü bulamıyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin gemisi yürüyor. Ne zaman randevu isterlerse veriyoruz. Bu olay nerden çıktı bilmiyorum. Ben de çözmeye çalışıyorum bir ipucu bulursanız bana yardım edin. Toplu randevu için tren kaçtı. Yaşamım boyunca dayatmaya karşı çıktım”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tombik 6 Ağustos 2011 Cumartesi 16:16

ilçe bel. başkanları hatalarını hedef değiştirerek ört bas etmeye çalışıyorlar. halkına , çalışanına ne verdiler de sosyal belediyecilikten bahsediyorlar. bir daha ki seçime seçilemeyecekleri belli. kurban arıyorlar kendilerine. aziz kocaoğlunun siniri bunların kendisinyoksa arkadan vurmasındandır. yoksa aziz kocaoğlu hariç alayı FIS bunların.

Yorumu oyla      14      6  
erkan tek 6 Ağustos 2011 Cumartesi 12:02

sıtkı kürüm ne derse oooooooooo adam gibi adammmmm

Yorumu oyla      12      7  
enis 6 Ağustos 2011 Cumartesi 10:29

Aziz bey bence emeklı olmalı artık. sinirle iş yapılmaz bırak sın gençlere

Yorumu oyla      14      7  
dikkat bu bir uyarıdır 5 Ağustos 2011 Cuma 22:11

ankarada karar alındı.piknik partisine katılan tüm ilçe başkanlarının 2014 deki seçimlere bir daha aday gösterilmiyeceğini belirtti.duyda inanma.ne kadar mutlu olurdum.ne büyük sadet.

Yorumu oyla      15      6  
se 5 Ağustos 2011 Cuma 21:56

Aziz Kocaoğlundan ümidini kesen İlçe Başkanlarından bir kısmı birlikte hareket ederek hizmeti artırma gayreti içerisine girdiler. Birbirlerien araç-personel ve hizmet desteği vererek daha iyi belediyecilik yapma gayreti içine girdiler. Bu durumda Aziz Bey kendini sorgulaması gerekirken başta onların gelirlerini azaltıcı pek çok saldırı hareketine başladı. Alladin Yüksel Genel başkan Yardımcısı sıfatıyla Aziz Kocaoğluna hizmet için İlçe Belediyelere destek vermesini empoze etmek yerine İlçe başkanlarına gözdağı verircesine bu yardımlaşma toplantılardan vazgeçin dedi. Aziz Kocaoğlu iyileşmesi mümkün olmayan ümitsiz bir vakadır. Şöyle dönüp ben ne yapıyorum demek yerine korkutma, sindirme ve saldırma taktiğini yinelemektedir. Bu iş bitmiştir. AKP ye hayırlı olsun Belediye Başkanlıkları....

Yorumu oyla      14      9  
Umutsuz İzmirli 5 Ağustos 2011 Cuma 20:14

İzmir'de konuşulan, tartışılan konulara bak. Yok randevuymuş, zart zurt, kaç gündür aynı zırvalar. Buradan belli zaten İzmir'de neden bir şeylerin değişmediği. İnanılır gibi değil, 4 milyon insanın yaşamaya çalıştığı kentten değil de, köyden bahsediyoruz sanki. Devamlı yazıyorum, yazmaya da devam edeceğim... İzmir yönetilemiyor!..

Yorumu oyla      26      10  
barış koç 5 Ağustos 2011 Cuma 17:31

şu düşülen duruma bakın.izmirin güzelbahçesi kadar seçmeni olan trabzonun eski belediye başkanı 3 buçuk milyonluk kentin yerel yöneticilerine "biribirinizi yemeyin " diyor.ne güzel değil mi* bütün bu yaşananlar bana geçenlerde gördüğüm bir karikatürü anımsattı.Bir yolcu otobüsü. üzerinde "chp turizm " yazıyor.insanlar kuyruk olmuş otobüsün ön kapısından birbirlerini itekleyerek otobüse girmeye çalışıyorlar.hepsinin elinde ne var biliyormusunuz? direksiyon!işte böyle kimsenin yolcu, muavin, yardımcı şöför olmak istemediği herkesin niteliğine , birikimine bakmadan direksiyona geçmek istediği ve bunda da maalesef başarılı olanların çok olduğu bir parti burası.otobüsün son durağı mart 2014 .benden hatırlatması.o zamana kadar hayırlı yolculuklar,sevgili şöför kardeşlerim....

Yorumu oyla      23      10  
5 Ağustos 2011 Cuma 17:01

ilçe başkanları acaba kendi aralarında büyükşehir için adaymı çıkarmaya çalışıyor oluyorlarsa yanılıyorlar vatandaş kendilerinden kurtulmak istiyor birdaha toplu halde hepinize güle güle artık yeter yaşlılarla uğraşmak bilmi çağına giren türkiyede daha genç beyinlere ihtiyaç var

Yorumu oyla      18      11  
ADO 5 Ağustos 2011 Cuma 15:38

BENÇE SAYIN AZİZ KOCAOĞLUNA BİRİLERİ İZMİR İN AKP KAPTIRILDIĞINI ANLATMASI GEREKİYOR AZİZ BEY KENDİ HIRSINDAN DOLAYI CHP Yİ İZMİRDE SİLİYOR SADECE HERŞEYİ BEN BİLİRİM DİYOR İLÇE BELEDİYELERİN HİÇBİR PROJESİNİ BÜYÜK ŞEHİRDEN GECİRTMİYOR SİZLE SADECE ÇÖP TOPLAYIN PARKLARA BAKIN DİYEREK İLÇE BELEDİYELERİN ÖNÜ KESİYOR İŞ YAPTIRMIYOR YETER ARTIK ÇALIŞMAK İSTEMİYORSAN İSTİFA ET İZMİRDE SİZDEN KURTULSUN CHP DE SİZDEN KURTULSUN

Yorumu oyla      28      16  
Rıdvan 5 Ağustos 2011 Cuma 15:37

SeferihisarDAN Tunç soyer ile arasındaki mesafede haklı sayın Kocaoğlu..

Yorumu oyla      17      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: AKP sözünü tutsun
AKP’den tutuklu vekillerin durumu konusunda verdiği sözü yerine getirmesini ...
Başbakan Ali Taran’ı neden çizdi?
Her seçim öncesinde reklamcı Ali Taran'ın AK Parti'ye kampanya hazırlayacağı ...
‘Bu bir cehalet örneğidir’
CHP'li vekil Muharrem İnce'nin Başbakan Erdoğan için söylediği sözlere ...
 
Gürsel Tekin’den “isyan açıklaması”
Başkanlar hareketinde taraflardan hamle üstüne hamle gelirken, Genel Başkan ...
Bakan Günay'dan 'beş yıldızlı' iftar mesajı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İl Başkanı Akay’ın daveti üzerine ...
CHP'den hükümete: Amaç ortaya konmalıdır
Komutanların emeklilik kararlarının, 'hükümet, ayrılığa düştüğü bürokratları ...
 
Bayır: İsyan hareketini Tekin bastıracak
Bir süredir İzmir siyasetinin gündeminde olan, ilçe belediye başkanlarının ...
CHP Ankara İl Yönetimi düştü
CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Dursun Bayram, görevinden istifa etti. ...
'Sivil iradenin askerleşmesi...'
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, sivilleşmenin kendileri için de çok ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva