HABERLER>POLİTİKA
22 Mart 2014 Cumartesi - 15:23

Kılıçdaroğlu: Papua Yeni Gine’ye gitse de hesabını soracağım!

Kemal Kılıçdaroğlu, meydanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren pankarta dikkati çekerek, "Tayyip kaçar mı? Nereye giderse gitsin, isterse Papua Yeni Gine'ye gitsin, söz veriyorum getireceğim, hesabını soracağım. Öyle kul hakkı yiyip kaçmak yok. Ne yaparsa yapsın hesabını soracağım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Papua Yeni Gine’ye gitse de hesabını soracağım!

Manisa'nın Salihli ilçe meydanında seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, meydanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren pankarta dikkati çekerek, "Tayyip kaçar mı? Nereye giderse gitsin, isterse Papua Yeni Gine'ye gitsin, söz veriyorum getireceğim, hesabını soracağım. Öyle kul hakkı yiyip kaçmak yok. Ne yaparsa yapsın hesabını soracağım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta ilk kez oy kullanacak iki buçuk milyon genç olduğunu, ülkenin geleceği açısından onlara güvendiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Siz bir dikatöre diz çöktürdünüz, onun için sizinle gurur duyuyorum. Şimdi yasaklarla ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Ne diyordu 'oy verin yasakları engelleyeceğiz'. yasak getiriyor. Ne güzel yazmış, (Allah'tan korkmayanlar Twitter'dan korkar oldular), Allah büyüktür. Önümüzde seçimler var sandığa gideceğiz. İki seçeneğimiz var. Bir, bu ülkede barış, huzur, herkesin işi, aşı olsun istiyor musunuz, anneler çocuklarını sabahleyin güler yüzlü okula göndersin istiyor musunuz? Taşeron işçilik olmasın istiyor musun? O zaman ilk atacağımız adım 30 Mart'ta sandığa gidip halkın iktidarını yeniden kurmaya talip misiniz? Söz veriyorum ben de sandığa gideceğim, sizin için çalışıyorum. Tek güvencem bu ülkenin insanları. Size inanıyorum, güveniyorum. Ülkeyi artık bir hükümetin soyduğunu biliyorsunuz, yandaşları biliyorsunuz, nasıl köşeyi döndüklerini, inançlarımızı nasıl sömürdüklerini, Allah'ın kelamıyla nasıl dalga geçtiklerini biliyorsunuz. O zaman 30'unda sandığa gideceğiz ve onlara dersini vereceğiz."

"DEVLETİ KURAN PARTİ NASIL YÖNETEMEZ?"
Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'başçalan' dediğini hatırlatarak, Rabia işareti yaptı, "Şu işareti yapıyordu, 4 bakan, bir başçalan" dedi.

Türkiye'yi ve sorunları bildiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki 'CHP devleti yönetemez', çok saçma bir şey. Devleti kuran parti nasıl yönetemez? Adabımızla, bilgimizle, halk için yönetiriz, herkesin mutlu olacağı bir Türkiye için yönetiriz. Biz devleti çocuklarımızın yatak odalarına milyon dolarla koymak için yönetmeyiz. Onun için 30'unda gideceğiz sandığa" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, siyasette siyasetçinin zenginleşmesi halinde halkın fakirleşeceğini, siyasette aslolanın siyasetçinin zenginleşmesi değil, halkın zenginleşmesi olduğunu ifade etti. Manisa'nın altın gibi bir üzümü olduğunu, ancak hakkının verilmediğini savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bu başçalan gitmiş İran'dan üzüm getiriyor, sizin alın terinizi sömürmek için. Allah aşkına o üzümleri kim getiriyor, yandaşlar. Ne diyordu 'ben yürütme organının başıyım' diyordu. Ben de aynı şeyi söylüyorum, sen yürütme organının başısın, neleri yürüttüğünü biz çok iyi biliyoruz."

"HUZURU TÜRKİYE'YE YAYMAK İSTİYORUZ"
Kılıçdaroğlu, Manisa'nın bereketli toprakları, çalışkan insanlarıyla huzurlu olduğunu, en büyük arzusunun bu huzuru Türkiye'ye yaymak olduğunu belirtti. Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü için birlikte olacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Yolsuzluklardan hesap sormak için birlikte olacağız, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden hesap sormak için birlikte olacağız. Ne diyor ozan, 'bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'. O vatan bizim vatanımızdır, yolsuzluk yapanların, hırsızların, kul hakkı yiyenlerin değil. Bizim babalarımız, dedelerimiz Çanakkale'de savaş verdiler. Onlar mücadele ettiler. Bize güzel bir Türkiye bırakmak için. Şimdi biz çocuklarımıza söz verdik, biz de çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakacağız. Onun için bu seçimler önemli. Büyük önderimiz, büyük devlet adamı, büyük asker, elbette ki Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Onun bize miras bıraktığı Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşıyacağız. O bizim hedefimiz, onun için 30'unda sandığa giderken tüm bu gerçekleri düşüneceğiz ve kararımız öyle vereceğiz."

"(ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMEN) DİYE BİR KAVRAM OLMAYACAK"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "304 bin öğretmene söz ver" şeklindeki pankarta ilişkin de, CHP iktidarında "atama bekleyen öğretmen" diye bir kavram olmayacağını, çocuklarımızla öğretmenlerle buluşturacaklarına işaret ederek, "Son yaptıkları yolsuzluğun rakamını vereyim. 300 bin atama bekleyen öğretmen atansaydı bunlara 30 yıl süreyle maaş ödeyebilirdik. Götürdükleri paranın boyutu bu, 247 milyar, eski parayla 247 katrilyon. Gemiciye mazot 1 lira, çiftçiye 5 lira. Çiftçiye sözüm var, CHP iktidarında mazot 1.5 lira olacak, nokta" dedi.
Yakın zamana kadar kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Çektim aldım ellerinden onu. Başı açık, başı kapalı bütün kadınların benim başımın üzerinde yeri var. Nazım'ın dediği gibi, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayacağız" diyerek sözlerini tamamladı. (a.a)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Cemaat ‘vakti geldiğinde’ Gül’le de uğraşacak!
Hatay'daki konuşmasında cemaati eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bunlar Cumhurbaşkanı'nı ...
Gökçek Twitter’dan ‘yasak’ çağrı yaptı!
Perşembe akşamı yasaklanan Twitter'da tweet atmayı sürdüren Melih Gökçek ...
Flaş! Başbakanlıktan kritik Twitter raporu
Türkiye'de Twitter'a erişimin engellenmesine ilişkin tartışmalar sürerken, ...
 
Arınç’tan cemaate sert çıkış: Ne derseniz deyin…
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa ziyaretindeki konuşmasında cemaati eleştirdi.
Flaş! CHP’de şok: O başkan adayı çekildi!
Siirt CHP’den belediye başkan adayı olan Galip Çakmak Belediye başkan ...
Kılıçdaroğlu’ndan hükümete salvo, sahneye ayakkabı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep'te halka hitap etti. Konuşması ...
 
CHP’li Oran 17 Aralık’taki gizemli uçuşu sordu!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ...
Erdoğan Türkçe Olimpiyatları defterini kapadı!
Erzurum’da halka seslenen Erdoğan konuşmasında cemaate sert mesajlar gönderdi ...
CHP’li Aksünger: Twitter kapatılamaz!
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, twitter’ın kapatılmasının mevcut ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva