HABERLER>POLİTİKA
8 Haziran 2011 Çarşamba - 21:06

Kılıçdaroğlu: Arınç'ı attı Recep'i de atacak

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Manisa'da yaptığı konuşmada "Arınç’ı, Manisa’dan gönderdik. Zaten çünkü bir ağlayan kayamız vardı. Vallahi Manisa büyük bir yükten kurtuldu. Helal olsun Manisalılar'a. Manisa, onu attı, Recep’i de atacak. Allah Bursalılara kolaylık versin" dedi.

Kılıçdaroğlu: Arınç ı attı Recep i de atacak

MANİSA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki mini miting ardından Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ni ziyaret etti. Burada da coşkuyla karşılanan Kılıçdaroğlu, Manisa mitinginde kendisini bekleyen partililerini hatırlatarak, "Güneşin altında bekliyorlar, onların yerine ben bekleyeyim" dedikten sonra kente geçti.
 
Manisa Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalık tarafından Kılıçdaroğlu, 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla karşılandı. Kılıçdaroğlu’nun konuşması öncesi Manisa CHP milletvekili adayları, meydanı dolduran yaklaşık 20 bin kişiye tanıtıldı. Yaklaşık 2 saat gecikmeli olarak kürsüye çıkan ve sıcağa rağmen meydanı dolduran kalabalığa hitap eden, 45’inci günde 85’inci mitingini mitingini gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
 
"Nasılsınız. İyimisiniz. Sizler iyiseniz, Kemal kardeşiniz de iyidir. Sizinle beraber yola çıktık. Sizinle beraber halkın devrimini gerçekleştireceğiz. Halkın gücüne, tercihlerine inanıyoruz. Manisa’da bir devrim yaptık. Ön seçim yaptık. Sıralamayı siz yaptınız. Şimdi onlar sizin çocuklarınız. Sizden oy istiyorlar. Önümüzdeki 12 Haziran'da sandığa gideceğiz. Halkın iktidarını kurmak, Türkiye'nin tablosunu değiştirmek, emeğin en büyük değer olduğunu göstermek, Manisa’da yeni bir tarih yazmak, ayağı kalkan bu kentin, Türkiye’ye örnek olması için sandığa gideceğiz. Referandum öncesi de buraya geldik. Bugün daha güzel. Korkularını yenmiş Manisalılar. Halkın mitingini yapıyorlar. AKP’nin mitingleri devlet mitingi. Zorla adam taşıyorlar. Valiler genelge çıkarırla; 'Recep Bey için, meydan kalabalık görsün, oraya gidin' diyorlar. Meydandaki Soma’dan gelen kardeşlerim için anlatıyorum. Yılbaşı gününü birlikte geçirdiğim kardeşlerim için anlatıyorum. Onlar zorla gelmedi. Somalılar'a selam olsun."
 
"SİYASETİ BIRAKIRIM"
Kılıçdaroğlu, Türkiye'de çiftçilerin yaşamlarından memnun olmadığını, sorunlarını çözeceklerini mazotun 1.5 lira olacağını belirterek şunları söyledi:
 
"Halkın iktidarında mazotun litresi 1.5 lira yapacağız. Onlara sözüm var. 'Parayı nereden bulacaksın?' diyorlar. Yatlara binen, gemicikleri olan sensin. Çiftçinin günahını söyleyin. Alın terinin karşılığını bir türlü alamaz. O zaman devreye kardeşiniz girecek. Mazotun litresini 1.5 lira yapacak. Çiftçilerin elektrik borcu var. 900 bin lira, faizleriyle birlikte 2.5 milyon lira. Hem anaparayı hem faizi sileceğiz. Bu iki konuyu Başbakanlığım dönemimde ilk 4 ay içinde yapmazsam hem Başbakanlığı hem siyaseti bırakacağım. Size söz veriyorum."
 
Meydandaki pankartlardan okuyan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
 
"AKP’ye gerekli ders sandıkta verilecek. Sadece anamızı değil, babamızı, yengemizi, kardeşimizi alıp sandığa gideceğiz. AKP’ye demokrasi dersi vereceğiz. Diyorlar ki, 'CHP iktidara gelirse, aman ha, faizler yükselir, borçlarınızı ödeyemezsiniz.' Siz buna inanıyor musunuz? Ben de inanmıyorum. Allah aşkına. Mazotu 1.5 lira yapacağım, niye fiyatlar artsın? Çiftçi her şeyini ekecek, üretecek, alın terinin karşılığını alacak. Biz kalplerin iktidarıyız. Halk için çalışıyoruz. Biz bankaya mahkum ettirmeyeceğiz. Esnafa, KOBİ’ye sözümüz var. Milleti kandırıyorlar, yalan söylüyorlar. Sakın inanmayın. Kemal kardeşiniz ne söylüyorsa, bilin ki doğruyu söylüyor. Son altı ayda CHP, bir üniversite gibi çalıştırdık. Milletin ne derdi varsa CHP’de çözümü var. Bunların hepsini artık biliyoruz."
 
"SANDIĞA GİDİN, HESABINI KESİN"
Emeklilerin sorunlarına da vurgu yapan Kııçdaroğlu, intibak yasası sözünü tekrarlarken, 9 milyon emeklinin hepsinden oy beklediğini, insan hayatının her şey şeyden önde geldiğini anlatırken, "12 Haziran’da sandığa gidin dersini verin, hesabını kesin, yolcu edin. TARİŞ’i eski görkemli günlerine kavuşturacağız. ÇAYKUR, FİSKOBİRLİK eski günlerine dönecek. Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracağız" dedi.
 
12 Haziran seçimlerinde Bursa’dan AK Parti milletvekili adayı olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın memleketi Manisa’dan seslenen Kılıçdaroğlu, "Arınç’ı Manisa’dan gönderdik. Zaten çünkü bir ağlayan kayamız vardı. Vallahi Manisa büyük bir yükten kurtuldu. Helal olsun Manisalılar'a, Manisa onu attı, Recep’i de atacak. Allah, Bursalılara kolaylık versin" dedi
 
"AKP’Yİ SİLKELEYİN"
Gençlere seslenip, kentteki Sümerbank binasının durumuyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, Sümerbank fabrikasınn satılması ile ceplerin doldurulduğunu belirterek, şöyle konuştu:
 
"Kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız. Bundan korkmayacağız, çekinmeyeceğiz. Bu kardeşiniz Recep Bey’in ezberini kimyasını bozdu, şimdi ağzını bozuyor. Halk uyandı. Halk ayağa kalktı. Korkularını yendi. Artık halkın partisine itibar ediyor, güveniyor. Biz, kimseden talimat almadık, önünde diz çökmedik, minnet etmedik. Talimat alacaksan, talimatı yüce Türk milletinden alacağız. Taşeron işçiliği bitireceğim. Destek verin, güç verin, taşeronluğu tarihe gömelim."
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a televizyona çıkma teklifini yineleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim arkamdan bir sürü laf söylüyor. Kasımpaşa iyidir. Kasımpaşa da yürekli insanlar var. Ama Recep Bey de yürek yok, cesaret yok. Kendisine söyledim. Her uygar ülkede olduğu gibi televizyonda konuşalım dedim. Karşıma çıkabalir mi. Hayır. Bakanlar Kurulu’nu al gel, ben tek başıma çıkacağım dedim yine gelmedi. Üç tane şart var gelmesi için, geçmişinin temiz olması, kul hakkı yememesi, mangal gibi yürekli olması lazım" dedi.
 
Atanamayan öğretmenlerle ilgili Kılıçdaroğlu, “Atanamayan öğretmenlerin sorunu benim sorunumdur. Halkın iktidarında, ilk 1 yıl içinde böyle bir sorun kalmayacak. Öğretmenler öğrencileriyle buluşacaklardır. Bütün öğretmenler, hiç meraklanmayın. Siz toplumu aydınlığa çıkaranlarsınız. Atanamayan öğretmen kavramanı sileceğiz” dedikten sonra konuşmasını bitirdi. Kılıçdaroğlu, CHP Manisa milletvekili adaylarını da tanıttıktan sonra İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na hareket etti.
 
MİTİNGDEN NOTLAR
Partililer saat 14.00 de yapılacağı açıklamanın mitingi için saat 12.00’den itibaren meydanda toplanmaya başlandı. 8 dönüm olan Cumhuriyet meydanı özellikle gençler ve kadınların fazlalığı dikkati çekerken 37 derece aşan sıcaklıkta miting yapıldı.
 
Meydanda asılan pankartlarda özellikle Somalılar'ın 'Buraya zorla getirilmedik gönüllü geldik. Kömür diyarı Soma' ve 'İktidardan gitmek hayaldi gerçek olacak' pankartları dikkati çekti.
 
Pankartlarda Başbakan Yardımcısı Devlet bakanı Bülent Arınç'a da gönderme yapılan, 'Bir ağlayan kayamız vardı onu da elimizden aldılar' pankartı ilgi çekti.
 
Miting alanında aşırı sıcak hava uyarısı nedeniyle sağlık ekipleri de Manisa Valiliği'nce 2 katına çıkartırdı. 2 ambulans ve 2 mobil ekipten oluşan 15 kişilik 112 ekibi mitingde görev aldı. Ancak, son günlerin en sıcak gününü yaşanan Manisa’da meydanda 50’ya yakın kişi baygınlık geçirdi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ağlaklar kenti 9 Haziran 2011 Perşembe 12:49

kılıçdaroğlu önce izmirde ki ağlaklarına baksın bence aziz, alaattin, tacettin hep konuşup hep ağlıyorlar güçlü kişilikler çözüm üretir, zayıflar ise insanlar da çok konuşup şikayet eder halkta bunların yüzünden yüzü görmez...

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Sözün bittiği yerde tehdit başlar
Başbakan Erdoğan Bingöl'de BDP'yi eleştirerek " Hiçbir tehdite boyun eğmeyin. ...
Akay: Utanmadan iftira atıyorlar
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, MHP Grup Başkanvekili ve İzmir ...
Ahmet Ersin'in Hopa incelemesinin sonucu
Artvin ve Hopa’da incelemelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, ...
 
'Önemli olan akıl etmek değil, yapabilmek'
Bakan Günay, Başbakan Erdoğan tarafından İzmir projesi olarak açıklanan ...
İzmir 2. Bölge'ye Kadir Topbaş çıkarması
AK Parti ve CHP arasındaki siyasi rekabetin dozu arttıkça iki parti arasındaki ...
‘Emekliler de CHP iktidarıyla nefes alacak’
CHP milletvekili adayı Kazım Umdular, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği İzmir Şubesini ziyaret etti.
 
Erol Tuncer: DSP'ye ihtiyaç var
DSP’nin İzmir 2. bölge milletvekili adayı Erol Tuncer, 12 Haziran seçimlerinden ...
Müjdeci: En az 20 vekille meclise gireceğiz
''Cumhuriyet Güçbirliği''nin desteklediği bağımsız İzmir milletvekili ...
‘Kesenin içinde ne var?’
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, üzerinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva