HABERLER>EKONOMİ
28 Eylül 2011 Çarşamba - 10:10

Kente katkı ödülü Kaya'ya özel ödül Neşet Ertaş'a

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) geleneksel olarak düzenlediği İzmir’e katkı ödülünü Kaya Holding aldı. Bu yılki özel ödül ise usta sanatçı Neşet Ertaş’a verildi.

Kente katkı ödülü Kaya ya özel ödül Neşet Ertaş a

Erkan İYİGÜNGÖR/EGEDESONSÖZ – 8 yıldır kesintisiz olarak verilen ve İZSİAD’ın gelenekselleştirdiği İzmir’e katkı ödülünün sahibi Kaya Holding oldu. Kaya Holding bu ödüle Kente kazandırdığı Termal Otel ve Kongre Merkezi ile layık görüldü. Bu yılki özel ödülün sahibi ise İzmir’de yaşayan Türk Halk Müziği Sanatçısı Neşet Ertaş oldu. Bayraklı Tansaş Arena’da gerçekleştirilen görkemli ödül törenine İzmir Milletvekilleri AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, İzmir iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri ile İZSİAD üyeleri katıldı.



Törende konuşan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran, işadamları olarak krizlere göğüs gererek rekabet edebilen ve bunu sürdürülebilir hale getiren kişiler olmaları gerektiğinin bilincinde olduklarını söyledi. İzmirli iş dünyasının bu değerlere sahip olmasından gurur duyduklarını açıklayan Baran, “Bugün küresel ekonominin yüz yüze olduğu tehlikeler meydanda. Bu tehlikeler arasında ülkelerin borç riskleri, finansal kırgınlıklar, büyümenin yavaşlaması ve yüksek işsizlik oranı yer alıyor. Bu sıkıntıları takip edip tedbirli olmamız lazım” dedi.
 
KAYA HOLDİNG’İN KATKISI BÜYÜK
Kentin kalkınması için yapılan her türlü katkının takdir edilmesi ve desteklenmesi gerektiğini söyleyen Baran, Bu düşünce doğrultusunda İzmir turizmine ve ekonomisine büyük katkılar sağlayan bir kuruluşa ödül vermenin mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. İzmir Şehrine Katkı Ödülü’nü bu yıl Kaya Holding’e verdiklerini açıklayan Baran, şöyle konuştu: “13 şirketinde 2 bin 500’ü aşkın kadrosuyla inşaat, turizm, finans, petrol, enerji ve içecek alanlarında faaliyet gösteren Kaya Holding, geçen yıl İzmir’e yaptığı Kaya İzmir Termal Convetion Otel ile kentin turizmine ve ekonomisine büyük katkılar sağladı. Bu yüzden bizde katkı ödülümüzü Kaya Holding’e verme kararı aldık. Özel ödülümüzü de Halk Müziğine büyük katkılar sağlayan dünyaca tanınan sanatçımız Neşet Ertaş’a verme kararı aldık. Hepsini kutluyorum.”
 


İZMİR’E NE YAPSAK AZ
Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Kaya ise ödülün kendilerine büyük bir onur verdiğini söyledi. İzmir’in her zaman kendileri için gurur duyacakları bir şehir olduğunu ifade eden Kaya, “İzmir’e yapılan her şey İzmir için hiçbir şeydir. 25 yıldır Türkiye’nin kurtuluşunun turizm ve hizmet sektöründe olduğunu savunurum. Hep bu yönde çalıştım. Bir rol model olmak için mücadele ettim. İzmir’e her zaman yatırım yapmak istedim. Bu yatırımla amacıma ulaştım. İzmir’e bu yatırımı yaptığım için gurur duyuyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kaya ödülünü İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Erol Yaraş’ın elinden aldı. Daha sonra İZSİAD Özel Ödülü’nü ise Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Küçükkurt, Sanatçı Neşet Ertaş’a takdim etti.

 

BİZ GÖNÜL İNSANIYIZ
Özel ödülü alan Sanatçı Neşet Ertaş ise doğduğu günden bu yana halk müziğinin içinde bulunduğunu belirterek ödül için çok teşekkür ettiğini söyledi. 57 yıldır sahnede olduğuna işaret eden Ertaş, şöyle konuştu: “Daha önce TBMM tarafından üstün hizmet madalyası ile ödüllendirildim. Ben hiç okula gidemedim. Hayatım halk müziği oldu. Davulumuzla zurna ile sazımızla sözümüzle halk mutluluğu için çalıştım. Biz gönüllere hizmet eden gönül insanlarıyız. Ödülümüzü alkışlarla alıyoruz. Hepinizin ödülünü bu sayede alıyorum. Beni ayrıca ödüllendirmeniz sizin kendi saygınlığınızdır. Hepinize teşekkür ediyorum.”
Ödül törenin ardından geceye katılan İZSİAD Tufan Aksoy ve orkestrası ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendiler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir, 'daha iyi pamuk' için harekete geçti
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Kocagöz, ...
Uyuyan binlerce şirket yasayla kapanacak
Dünyaca ünlü danışmanlık şirketi Deloitte'nin Türkiye Yönetici Ortağı ...
Pamuk hasadı "buruk" başladı
Pamuk ambarı Söke Ovası'nda makinalı pamuk hasadı, bu sezon beyaz altında ...
 
VOB canlı hayvan kontratlarını başlatıyor
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın (VOB) ile İstanbul Ticaret Borsası ...
Sanayicinin sahte zeytinyağı isyanı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yağ Sanayi Meslek Komitesi Meclis Üyesi ...
Konak Tüneli’ni Bayındır’dan aldık
İzmir’de son dönemde yıldızı parlayan Dere Grup’un Konak Tünelleri ve ...
 
Altın yükselişe geçti
Yatırımcıların satışa geçmesiyle son üç gündür sert düşüş kaydeden altın ...
Yoksulluk sınırı 3 bin liraya yaklaştı
Türk-İş, Eylül ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırını 902 lira 41 kuruş, ...
Euroasia Sağlık Turizm ve Spa Kongresi İzmir'in oldu
2 bin kişinin katılacağı EuroAsia Sağlık Turizm ve Spa Kongresi, 23-27 ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva