HABERLER>EKONOMİ
27 Eylül 2011 Salı - 10:01

Euroasia Sağlık Turizm ve Spa Kongresi İzmir'in oldu

2 bin kişinin katılacağı EuroAsia Sağlık Turizm ve Spa Kongresi, 23-27 Nisan tarihlerinde İzmir'de yapılacak.

Euroasia Sağlık Turizm ve Spa Kongresi İzmir in oldu

İZMİR - Sağlık yatırımcıları, sigorta firmaları ile sağlık çalışanlarının yer aldığı ve 2 bin kişinin katılacağı EuroAsia Sağlık Turizm ve Spa Kongresi'ni İzmir kaptı. Kongre, 23-27 Nisan 2012 tarihlerinde İzmir'de yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın talebiyle İzmir'e alınan kongre, kente sağlık turizmi alanında 'çağ' atlatacak. Sağlık turizmi kongrelerini aynı yıl Amerika, Asya ve Avrupa'da düzenleyen merkezi Amerika'da olan Dünya Sağlık Turizm Birliği'nin Türkiye Temsilcisi Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, "Avrupa ve Asya kongresi 2012'de birleştirilerek 'EuroAsia' ismiyle İzmir'de yapılacak. Kongreye 50 ülkeden, birlik üyesi, sigortacı, sağlık yatırımcısı ve sağlık çalışanlarından oluşan 2 bin delege katılacak. Delegelerin içerisinde yurtdışına hasta, termal kaplıcalara turist gönderen yaklaşık 400 seyahat acentası ve sigorta firması da yer alıyor. İzmir, ev sahipliği yapacağı kongre ile sağlık turizminde çağ atlayacak. Kent, dünya litaratürünün sağlık turizmi bölümüne oturmuş olacak. Termalde atıl kalan tesisler dolacaktır. Yeni açılan hastaneler için önemli bir potansiyel oluşacaktır" dedi.
 
İKİ KITAYI BİRLEŞTİRECEK
Dünya Sağlık Turizm Birliği, her yıl Amerika, Asya ve Avrupa'da üç sağlık kongresi düzenliyor. Sağlık yatırımcıları, sağlık sigorta şirketleri, ülkelere hasta ve sağlık turizmi amacıyla turist gönderen firmalar, sağlık turizmiyle ilgilenen doktor, sağlık çalışanı ve araştırmacılar İzmir'deki bu kongrede bir araya gelecek. Bu yıl İspanya'nın Barcelona kentinde gerçekleşen kongre hakkında geçtiğimiz Mayıs ayında İzmir'deki bir otelde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüşme yaptıklarını anlatan Emin Çakmak, "Kongrenin Türkiye'de yapılması kararlaştırılmıştı ancak hangi ilde yapılacağı kesinlik kazanmamıştı. Sayın bakanımız, kongrenin İzmir'de yapılması yönünde görüş bildirdi. Bakan Günay, İzmir'in sağlık turizm bölgesi olmasını arzuluyor. Kongrenin İzmir'de yapılması talebimizi, bu yıl Nisan ayında düzenlenen Barcelona'daki sağlık kongresinde Dünya Sağlık Turizm Birliği Başkanı Reene Mary Stafano'na ilettim. Stafano teklifimizi kabul etti" dedi.
Dünya Sağlık Turizm Birliği'nin her yıl Amerika, Avrupa ve Asya kıtalarında sağlık kongresi düzenlediğini belirten Çakmak, bu yıl Avrupa'daki toplantının Barcelona'da, Asya'dakinin ise Kore'de düzenlendiğini belirterek, "Bu yıl Asya ve Avrupa'da iki kongre yapmak yerine her iki kıtayı birleştiren Türkiye'de bir kongre yapılması kararlaştırıldı. Kongreye sağlık yatırımcısı, sağlıkçı, sigorta firmalarından oluşan 2 bin birlik delegesi katılacak. Avrupa ve Asya'nın tüm sağlık sigortası kuruluşları İzmir'e gelecek. Ayrıca bu kongreyle birlikte Sağlık Sigorta Kongresi de eşzamanlı olarak İzmir'de yapılacak. Bu kongreye de 100'e yakın sağlık sigorta firması katılacak" diye konuştu.
 
50 ÜLKE YER ALACAK
İzmir'de düzenlenecek kongrenin 50 ülkenin katılımıyla bugüne kadar gerçekleştirilen bölgenin en büyük kongresi olacağını vurgulayan Çakmak, Avrupa ve Asya kıtalarında yapılan kongrelere en fazla 30 ülkenin katıldığını ifade etti. Dev organizasyonun Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK), Türkiye Seyehat Acenteları Birliği (TÜRSAB), Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kurduğu Sağlık Turizm Platformu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) işbirliğinde gerçekleştirileceğini bildirdi. İzmir'de 2012 yılında düzenlenecek kongrenin kentteki termal kaplıcaları ve hastanelere önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Çakmak, şöyle devam etti: "Yurtdışına hasta gönderen, termal kaplıcalara turist gönderen seyahat acenta ve sigorta firmaları da kongreye katılacak. Sayılarının 400'ü bulacağını tahmin ediyoruz. Organizasyon atıl kapasitiyle çalışan termal merkezleri ve hastaneler için önemli bir artı sağlayacaktır. İzmir'in sağlık turizmi konusunda önü açılacak. Doğru tabirle İzmir bu alanda çağ atlayacak. Dünya litaratürüne sağlık turizmine oturmuş olacak. Sayın Bakan Günay'ın kongrenin İzmir'de yapılması noktasındaki yönlendirmesi çok yerinde ve doğru oldu."
 
Amerika'da anlatacaklar
İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, İzmir İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Özkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüllaziz Ediz, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Emin Çakmak'ın içerisinde bulunduğu 35 kişilik heyet, 23-28 Ekim tarihlerinde Amerika'nın Cihicago şehrinde düzenlenecek Dünya Sağlık Kongresi'ne katılacak. Kongre alanında kurulacak 150 metrekarelik stantta İzmir ve Türkiye'nin tanıtımı yapılacak. Dr. Özkan, kongrede EuroAsia Sağlık Turizm ve Spa Kongresi'nin yapılacağı İzmir hakkında 'Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı' konulu bir sunum yapacak.
 
Bir dev kongre de İstanbul'a
Türk Nöroşirurji Derneği Dünya Beyin Cerrahları Dernekleri Federasyonu (WFNS) Delegesi, İzmirli Beyin Cerrahı Prof. Dr. Saffet Mutluer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da desteğiyle 'Dünya Beyin Cerrahisi Kongresi'ni İngiltere, Arjantin gibi rakipleri geride bırakarak Türkiye'ye kazandırdıklarını açıkladı. İstanbul'da 2017'de yapılacak bilimsel toplantıya 5 bin bilim adamının eşleriyle geleceğini belirten Mutluer, "Federasyona bağlı 190 üyenin 101'nin oyunu Türkiye aldı. Asya, Avrupa, Ortadoğu ve Balkan ülkeleri bize destek verdi. Çok mutluyuz" dedi. Türk kafilede 2'si İzmirli 16 üye olduğunu anlatan Dr. Mutluer, bilimsel toplantının Türkiye'nin ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Dünyadaki tüm beyin cerrahisi derneklerinin 4 yılda bir yapılan Dünya Beyin Cerrahları Dernekleri Federasyonu (WFNS) Kongresi'nde bir araya geldiğini ifade eden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saffet Mutluer, bu yılki kongrenin bu ay içerisinde Brezilya'da yapıldığını söyledi.
 
ERDOĞAN'DAN DESTEK
Brezilya'daki toplantıda dünya bilim dünyası açısından büyük bir öneme sahip kongrenin 2017 yılında hangi ülkede yapılacağı konusunda bir oylama yapıldığını kaydeden Mutluer, "Türk Nöroşirurji Derneği kongreyi Türkiye'ye almak için çaba gösterdi. İstanbul'da bu amaçla 5 uluslararası kongre düzenlendi. Federasyonun kongreleri ile yoğun olarak ilgilendik. Ve Brezilya'da yapılan seçimlerde açık ara birinci geldik. Türkiye ile birlikte İngiltere, Çek Cumhiriyeti, Kolombiya, Arjantin de adaydı. Türkiye olarak 190 üyenin 101'nin oyunu alarak seçildik. Kolombiya 29 oyla bize en yakın oyu aldı. Kongre 2014'de Kore'de, 2017 ise İstanbul'da gerçekleştirilecek. Çok mutluyuz" dedi.
Kongrenin Türkiye'ye getirilmesi noktasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da desteği olduğunun altını çizen Mutluer, "Geçtiğimiz Temmuz ayında Başbakan Erdoğan, İstanbul Dolmabahçe'de bir resepsiyon düzenledi. Federasyonun tüm yönetim kurulu üyeleri ve delegelerin büyük çoğunluğu Başbakan'ın verdiği yemekte ağırlandı. Kendilerine İstanbul hakkında bilgi verildi. Başbakan Erdoğan, Harbiye Kongre Merkezi'ni ücretsiz olarak tahsis etme sözü verdi. Bu kongreyi ülkemize kazandırmamızda Başbakanımızın desteği oldu" dedi. Brezilya'daki kongre ve seçimlere Türk Nöroşirurji Derneği'ni temsilen Türkiye'den 2'si İzmirli 16 üye ile katıldıklarını anlatan Mutluer, İzmir'den ben ve Profesör Doktor Mehmet Zileli katıldı" dedi
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egeli sanayici endişeli
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
PET SHOW 2011'e yarışmalar damga vuracak
Kediler, köpekler, kuşlar, balıklar ve çocuklar PET SHOW 2011 14. Evcil ...
Avea, 6. Çağrı Merkezi'ni İzmir'e açtı
Avea geçtiğimiz ay Bingöl’de açtığı çağrı merkezinden sonra İzmir Çağrı Merkezi’ni de devreye soktu.
 
Kadın girişimciler sandığa gidiyor
Üye sayısı 50'den 561'e çıkacak TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun, ...
İtfaiyecilerin “gurur haftası”
26 Eylül- 1 Ekim 2011 tarihleri arasında kutlanacak İtfaiye Haftası etkinlikleri ...
Altın iki ayın en sert düşüşünde
Altın yüzde 4.5 düşüşle iki ayın en düşük seviyesine geriledi.
 
Yonca'dan yeni makarna sosu
Yonca Gıda’nın yeni ürünü Makarna Sosları, Acı – Fesleğenli ve Kekikli ...
'Pamuk fiyatlarındaki düşüş mantık dışına çıktı'
Ulusal Pamuk Konseyi (UPK) Başkanı Barış Kocagöz, Türk pamuğunun dünyadaki ...
İzmir "Digital Arşiv Kenti" olacak
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'i 'Digital arşiv kenti' yapacaklarını, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva