HABERLER>YEREL MEDYA
13 Ekim 2010 Çarşamba - 00:00

Kent gündemine damga vuran program

Ege TV’’de yayınlanan ve üç usta kalemin birlikte hazırladığı ’‘Söz Meclisten İçeri’’ programı bu hafta da gündemin röntgenini çekti.’

Kent gündemine damga vuran program


İZMİR - Usta kalemleri Gönül Soyoğul, Nedim Atila ve Ümit Yaldız’’ın birlikte hazırladığı, Ege TV ekranlarından canlı yayınlanan ’‘Söz Meclisten İçeri’’ programında bu hafta da Türkiye ve ülke, kent gündemine damgasını vuran olaylar masaya yatırıldı.
 
CHP’’nin Abant Toplantısı, Saadet Partisi’’ndeki istifalar gibi ulusal politika gündeminin değerlendirilmesiyle başlayan programda, İzmir Barosu ve EGİAD seçimlerinin kulisleri, İzmir’’de özellikle aday adayı kaynaması yaşanan CHP’’nin olası milletvekili adayları, İzmir Ticaret Odası tarafından organize edilen ’‘Acil Turizm Zirvesi’’ndeki perde arkası gelişmeler, Çeşme Ilıca Plajı’’ndaki kirlilik, Eylül ayı zam şampiyonu domates, Buca ve Bayraklı Meclisleri’’ndeki tartışmalar, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’’nın Atatürk Mask’’ının kurşunlandığına ilişkin iddiaları ele alındı.

90 dakika boyunca birbirinden ilginç konuların konuşulduğu programa, sıcağı sıcağına izleyicilerden gelen telefon, faks ve e-postalar renk kattı.

Pazar günü saat 12.00’’da tekrarı yayınlanacak olan ’‘Söz Meclisten İçeri’’de ele alınan bazı konu başlıkları şöyle:
 
ABANT ZİRVESİ PARTİ İÇİ TARTIŞMALARI BİTİRMEYE DÖNÜKTÜ
CHP’’nin Abant Toplantısı’’nın perde arkasının anlatımıyla başlayan programda Gazeteci Ümit Yaldız, 8 yıl aradan sonra yapılan Abant toplantısının, referandum sonrası alevlenen parti içi tartışmaları bitirmeye dönük bir operasyon olduğunun altını çizdi ve bu yönüyle toplantının başarılı olduğunu vurguladı.
 
İZMİR BAROSU’’NDA DÖRT LİSTE YARIŞIR
Gazeteci Gönül Soyoğul, 24 Ekim’’de sandık başına gidecek olan yaklaşık 6 bin üyeli İzmir Barosu seçimlerine 7 listenin katılacağını ama yarışın 4 liste arasında geçeceğini savundu. 3 listeye bölünen Cumhuriyetçi avukatlardan iki liste ile Bağımsızlar’’ın ve Çağdaş avukatların listesinin çekişeceğini söyleyen ve alabilecekleri oyları sıralayan Soyoğul, şu an sonuca en yakın listenin blok oy kullanacak Çağdaş Avukatlar’’ın listesi olduğunu da belirtti. Soyoğul, dört liste arasında çok yüksek oy farkı görülmeyeceğini iddia etti.
 
 
BAŞKAN TÜTÜNCÜOĞLU SUSKUN KALMAMALI
Dünyaca ünlü Çeşme Ilıca Plajı’’ndaki aşırı kirlenmenin Hıfsısıhha Raporları’’yla ortaya çıktığına değinen Gaceteci Nedim Atila, bu konuda suskun kalan Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’’nu açıklamaya davet etti. Konuyu gündeme getiren ÇEŞTOP Başkanı Vesyi Öncel ve Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger’’e de teşekkür eden Atila, kirliliğin her yönüyle araştırılması gerektiğini belirterek, açıktaki orkinos çiftliklerinin de kirlilikte pay sahibi olabileceğini vurguladı. Gönül Soyoğul da orkinos çiftliklerine karşı savaş açan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’’le Çeşme’’nin işbirliği yapması halinde bu güçbirliğinin bölge halkına büyük yarar sağlayacağına dikkat çekti.
 
EGİAD’’DAKİ ÜSLUP SERTLİĞİNE DİKKAT!
Temel Şen ve Ayşe Akın Yamaç’’ın aday olduğu EGİAD seçimleri yaklaşırken, üslubun giderek sertleştiğine ve tarafların birbirlerini inanılmaz sözlerle itham ettiğine dikkat çeken gazeteci Nedim Atilla, dil kirliliğinin kuruma zarar vermeye başladığını söyledi. Deneyimli sanayicilerin, genç işadamlarının bu kavgasından rahatsızlıklarını dile getirdiğini belirten Atilla, ’“Sonuçta kim kazanırsa kazansın, EGİAD’’ın kaybedeceği bir seçim, hiç kimseye yarar sağlamaz. Genç işadamları bir an önce bu yanlıştan kurtulmalı’” diye konuştu.
 
ATATÜRK MASKI KURŞUNDI MI?
Haftanın gündemine damga veren olaylardan Buca Belediyesi’’nin Yeşildere yolu üzerinde yaptırdığı Atatürk Maskı’’nın kurşunlanması iddiası da tartışma konuları arasındaydı. Başkan Ercan Tatı’’nın maskın kurşunlandığı iddiasıyla 8 silahlı güvenlik almak istemesi üzerine yazılı basında yaşanan tartışmalara Vali Kıraç’’ın ’‘böyle bir kurşunlanma polis kayıtlarında yok’” demesi ile nokta konulduğunu belirten Gönül Soyoğul, kentteki Atatürk heykellerinin bundan sonra silahlı güvenlikle mi korunacağını sordu. Atatürk’’ü koruyoruz görüntüsü adı altında ’‘kemalist takiyyecilik’” yapıldığını savunan Soyoğul, Buca Belediye Başkanı’’nı ilçedeki acil sorunlara çözüm bulmaya davet etti. Şirinyer ve Buca pazaryerlerinin yağmur yağdığında balçık hale geldiğini, ilçenin temizliğinin çok kötü olduğunu ve iki yıla yakın süredir Buca’’da gözle görülür hiçbir olumlu değişiklik gözlemediğini söyleyen Soyoğul, ’“Atatürkçülük, maskın etrafına güvenlik duvarı, silahlı koruma oluşturmak demek değildir. Atatürkçülük seçildiğin ilçeye hizmet etmek, seçmenine verdiğin sözleri tutmak demektir’” dedi.
 
KOCAOĞLU NEDEN SUSKUN?
Hafta sonu Aydın’’ın 150 yıllık hayali Çine Barajı’’nın açılışında konuşan Başbakan Erdoğan’’ın aynı anda canlı yayınla hizmete aldığı Manisa Gördes Barajı’’ndan İzmir’’e içme suyu taşıyacak isale hatları üzerine yaptığı konuşmada İzmir’’in yönetimini topa tuttuğunu hatırlatan gazeteciler, Başbakan Erdoğan’’ın sert sözlerine Kocaoğlu’’nun suskun kalmasını değerlendirdi.
Başkan Kocaoğlu’’nun Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’’na karşı izlediği politikanın 6 yıldır değişmediğini, Kocaoğlu’’nun siyasi bir taktik gereği suskun kaldığını söyleyen gazeteciler, Erdoğan’’ın eleştirmesiyle Kocaoğlu’’nun kent kamuoyundan daima artı puan topladığını vurguladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dursunbey’’de namus cinayeti
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bir kadın, kendisine sarkıntılık ...
Söz Meclisten İçeri bomba gibi!
Deneyimli gazeteciler Nedim Atilla, Gönül Soyoğul ve Ümit Yaldız, her ...
Atatürk Maskı’’na saldırı yok!
Milliyet Ege’’nin usta kalemi Hamdi Türkmen, geride kalan haftanın polemiğini ...
 
İGC üyeleri yazlıkları çok sevdi
İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye’’de bir ilke imza atarak ...
Yazarımız Halit Tunç’’un kara günü: Yeğenini kaybetti!
Egedesonsöz yazarı Halit Tunç ve ailesi Konya’’da korkunç bir kaza geçirdi. ...
’“Anıt Adam’” Sabri Suphandağlı anıldı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin efsane başkanlarından Sabri Suphandağlı, ...
 
Basın Müzesi'ne bağışlar hız kazandı
İGC, Ege Üniversitesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle İzmir'e ...
TSK tek tipte son sözünü söyledi
Savunma Bakanı Gönül, TSK tarafından yapılan tek tip askerlikle ilgili ...
Habertürk TV İzmir Gülçin Ayçe’’ye emanet
Daha önce KANAL D ve SHOW TV 'de çeşitli görevlerde bulunan Gülçin ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva