HABERLER>EGE
30 Temmuz 2011 Cumartesi - 09:45

Kendini ve oğlunu yaktı

Hurdacılık yapan Dursun Ergünyürek, 12 yaşındaki oğlunu ve kendini belediye önünde benzin dökerek ateşe verdi.

Kendini ve oğlunu yaktı

AYDIN - Aydın'ın Buharkent ilçesinde hurdacılık yapan Dursun Ergünyürek, elindeki mallara zabıta el koyduğu gerekçesiyle 12 yaşındaki oğlunu ve kendini belediye önünde benzin dökerek ateşe verdi. Çevre sakinleri tarafından hastaneye kaldırılan baba ve oğlunun sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi. Babası tarafından yakılan Ahmet Ergünyürek, "Babama yapılanlar gerçekten haksızlık. Babam bir anda beni yanına alarak zabıtalarla tartıştı ve hem kendi üzerine hem de benim üzerime benzin döktü. Üzgün değilim, babam doğrusunu yaptı" dedi.
 
AİLESİYLE BİRLİKTE BELEDİYEYE GELDİ
Buharkent'te hurdacılık yapan Dursun Ergünyürek (34), belediyenin mallarına el koyduğu gerekçesiyle sinir krizi geçirdi. Belediye binası önüne gelerek başkanla görüşmek isteyen Ergünyürek, bunu başaramayınca yanında getirdiği 5 liralık benzini kendisinin ve yanında bulunan 12 yaşındaki oğlunun üzerine dökmeye başladı. Durumun ciddiyetini anlayan zabıta ekipleri müdahale etmek istese de Ergünyürek elindeki çakmağı bir anda ateşleyerek diğer çocuğu ve eşinin gözleri önünde kendisini ve oğlu Ahmet'i ateşe verdi. Bir anda alev topuna dönen baba ve oğlu, anne Sevgi Ergünyürek (28) ve zihinsel engelli çocuğu Sabri Ergünyürek'in (14) gözyaşları arasında alev alev yanarken; itfaiyeciler tarafından olaya hemen müdahale edildi. Kısa sürede söndürülen baba oğul ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Baba oğulun vücutlarında, el ve kollarında yanıklar olduğu öğrenildi. Olayın yaşandığı sırada Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu'nun belediye binasında olmadığı öğrenilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
"MALLARIMA EL KOYDULAR"
Hastanede tedavisi süren Dursun Ergünyürek, 12 yıllık hurdacı olduğunu, ancak 6 ay önce zabıtanın şikayet olduğu gerekçesiyle evine gelip mallarını almaya kalktığını, bunun üzerine cam parçasını boğazına dayadığını anlattı. Polisin kendisini ikna etmesi üzerine sadece 1 traktör dolusu kağıdının alındığını söyleyen Ergünyürek, bir süre sonra ise kendisine "malı teslim aldım" diye bir kağıdın okutulmadan imzalatıldığını savunarak, "Ancak burada 'Bu işi yapmayacağım' diye yazıyormuş. 1 ay önce de biz evde yokken polis, zabıta ve muhtar gelip mallarıma el koymuş. Şikayet için gittiğim polis ?Belediye encümen kararı yapacağımız bir şey yok' dedi. 1 aydır başkanın yanına gidiyorum. Defalarca kendisine ?Ben çoluğumun çocuğumun ekmeğini çöpten kazanarak çıkarıyorum, kimsenin malında, ırzında gözüm yok' diyerek derdimi anlatmaya çalışıyorum. 15-20 gündür ?Bugün git yarın gel, sonra gel vereceğim' diyerek oyalıyor. Hatta zabıta ekipleri bile ?Bu evde bir sorun yok ama bize böyle talimat verildi' dedi. Biz ne yaptık, hırsızlık mı yapalım? Kendi paramızı çöpten kazanıyoruz. Herkes iyi iş yapacak diye bir şey yok" dedi.
 
"BİR ANLIK SİNİRLE YAKTIM"
Kendisiyle beraber oğlunu yaktığı için çok pişman olduğunu belirten Ergünyürek, borçları olduğunu, başkanın kendisine "İş bul, malını geri vereceğim" dediğini, aramalarına rağmen iş bulamayınca başkandan iş istediğini, ancak "belediye kadrosu dolu" yanıtını aldığını anlattı. Sonunda evine 30 kilometre uzakta Kuyucak'ta birahanede 25 TL günlük yevmiye ile iş bulduğunu belirten Ergünyürek, "Dün malımı alma ümidiyle belediyeye gittim. Başkanla görüşemeyince zabıtaların yanına gittim, tartıştık. Artık dayanacak gücüm kalmadı ve bir anlık sinirle oğlumla kendimi yaktım. Çok pişmanım oğlum böyle acı çekerken görmek beni kahrediyor. Keşke bana bir şey olsaydı oğluma hiçbir şey olmasaydı" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
 
YAKTIĞI OĞLUNUN SÖZLERİ BABAYA GÖZYAŞLARINA BOĞDU
Babasıyla aynı odada tedavi gören 12 yaşındaki Ahmet Ergünyürek, babasının başına gelenlerden dolayı çok üzüldüğünü dile getirerek, "Babama yapılanlar gerçekten haksızlık. Kendisi bizim için çöpten para kazanıyor. Yaz tatilinde kendisine ben de yardım ediyorum. Yaşananlardan çok üzgünüz, ama oldu. Babam bir anda beni yanına alarak zabıtalarla tartıştı ve hem kendi üzerine, hem de benim üzerime benzin döktü. Dalga geçtiler babam bir anda bizi yaktı. Üzgün değilim, babam doğrusunu yaptı. Onu çok seviyorum" dedi. Oğlunun duygu yüklü sözlerini duyan baba Ergünyürek yatağından kalkarak oğluna sarılarak bir yandan oğlunu öptü, bir yandan hıçkıra hıçkıra ağladı.
 
BAŞKAN: "HASTA BİRİ"
Konuyla ilgili olarak MHP'li Buharkent Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu; "Dursun Ergünyürek isimli kişi psikolojik olarak hasta birisidir. Konu polise ve adli mercilere intikal etmiştir. Bu konuyla ilgili açıklama yapmak istemiyorum" dedi.(AHT)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ertuğrul Özkan 30 Temmuz 2011 Cumartesi 11:38

Bu adama h..n demek gerçek hayvanlara hakarettir.Kendi oğlunu yakabilecek bir kişiye BABA demek babalık kavramına terstir.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Beş yıldızlı' tuvaleti için radyoya ilan verdi
Dalaman Sahil FM Radyosu'nda daha önce eşine hiç rastlanmayan bir reklam ...
Boğazındaki pille 15 gün yaşadı
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, yuttuğu 25 kuruş büyüklüğündeki yuvarlak ...
Işıklı Gölü S.O.S veriyor
Denizli'de DOSEV Başkanı Ümit Şıracı, Çivril İlçesi'nde bulunan Işıklı ...
 
Pamukta olağanüstü toplantı
Pamukta yaşanan olağanüstü düşüş, Aydın Ziraat Odaları’nın Didim’de yapılan ...
Menekşe Balıkesir'den vazgeçmiyor
İmkansızlıklar içinde büyük bir başarıya imza atarak emanet kitaplarla ...
"Kahraman"a iş teklifi yağıyor
Denizli'de yangında canını tehlikeye atarak bir aylık bebeği kurtaran ...
 
‘Onunla yine uçmak isterim’
Ölüdeniz semalarında yamaç paraşütü yaparken beraber uçtuğu pilota, "Allahım ...
Turizm yatırımcıları Denizli için sıraya girdi
Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, yatırımcıların, kültür ...
Tarihe ışık tutacak kemikler
Denizli'nin Pamukkale Beldesi yakınlarındaki Hierapolis Antik Kenti'nde ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva