HABERLER>GÜNCEL
21 Şubat 2012 Salı - 14:30

Kemal Gürüz’e 'ordu göreve' pankartı sorusu

18 tutuklu 118 sanıklı İkinci Ergenekon Davası'nın 158. duruşmasında tutuksuz sanıklardan YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz'ün savunmasının ardından çapraz sorgusuna geçildi.

Kemal Gürüz’e  ordu göreve  pankartı sorusu

İSTANBUL - Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, 2003 yılında yürüyüş sırasında 'Ordu Göreve' yazılı bir pankartın açıldığı şeklindeki iddiaları sorması üzerine sanık Gürüz, "O yürüyüşü 2003 yılı Ekim ayında Ankara Üniversitesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği ortaklaşa düzenlemişti. Benim de başka toplantılarım vardı. O dönem Ankara Üniversitesi Rektörü olan Nusret Aras'ın ısrarları üzerine yürüyüşe katıldım. Arkamda pankart açılmış, haberim yok. O pankartı açanlar yargılanmış, beraat etmişler. Pankartı açanlar Türk Solu diye bir derginin etrafında toplanan bir grupmuş. Benim aleyhime yazılarda yazdılar. Benim pankart ile ilgim, bilgim yok" dedi.
 
GÜRÜZ, BALBAY'IN SORULARINI CEVAPLADI
CHP İzmir Milletvekili tutuklu sanık Mustafa Balbay da sanık Kemal Gürüz'e soru sormak istediğini belirterek söz aldı. Balbay," İddianamede benim sizinle 8 defa görüştüğüm söyleniyor. Ben sizinde 8 defa görüştüm mü?" diye sorması üzerine sanık Gürüz, "Görüşmedin" dedi. Sanık Gürüz, "Cumhuriyet Gazetesi'nden eğitim muhabirleri eğitimle ilgili fikirlerime başvururlardı. Ben de onlara dönüş yaparak gazeteyi cevaben arardım. Sizi bir kez aradım. Ancak 8 görüşme gerçekleşmedi, ayrıca Balbay ile başka yerlerde görüşmedim" diye konuştu. Sanık Balbay,"Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara bürosunun telefonu iddianamede benim üzerime gösterilmiş. Santral görüşmelerini benim üzerime yazmışlar" diye konuştu.
 
"HATIRLAMIYORUM"
Tutuklu sanıklardan Fatih Hilmioğlu, 2000 yılında Malatya Üniversitesi'ne rektör olarak atandığını belirterek, 2000 yılından önce sizinle tanışıklığım var mıydı?' diye sordu. Sanık Gürüz ise "Hatırlamıyorum" dedi. Sanık Hilmioğlu, "Yüz yüze gelmişliğimiz var mı sizinle?" diye sorması üzerine sanık Gürüz, "Zannetmiyorum. Bir irtibatımız yok" şeklinde konuştu.
 
"BANA DA MANTIKLI GELMİYOR"
Fatih Hilmioğlu'nun, "Rektör olduğum 2000-2003 yılları arasında sizinle rektörlük dışında bir irtibatımız ilişkimiz oldu mu?" şeklindeki sorusuna sanık Gürüz, "Hayır olmadı" diye cevap verdi. Fatih Hilmioğlu, "İddianameye göre sizinle benim yapmış olduğum telefon tapeleri var. Telefon konuşmalarında bir takım rektör adaylarının seçilmesinin engellendiği iddiası var. Siz beni arayarak bir rektör adayı hakkında fikrimi sordunuz mu ya da ben bir rektörü size karaladım mı? diye sordu. Sanık Gürüz ise, 'Hayır' diye cevap verdi. Sanık Hilmioğlu, "İddianameye göre sizine 98 defa görüştüğümüz iddia ediliyor. Biz görüşmüş olabilir miyiz? diye sorması üzerine sanık Gürüz, " Bana da mantıklı gelmiyor. yanlış bir şeyde söylemek istemiyorum. Ben ayrıca iddia edilen tarihlerinde yurtdışında bilim ve teknikle ilgili toplantılara katıldım" diye konuştu.
 
"ISRARLI DAVETLERİ KIRAMADIĞIM İÇİN YÜRÜYÜŞE KATILDIM"
Sanık Hilmioğlu, Jandarma Genel Komutanlığında bazı rektörlerin katıldığı yemekli toplantıda, 25 Ekim 2003 tarihindeki söz konusu yürüyüş kararının alındığının iddia edildiğini anımsatması üzerine sanık Gürüz, Jandarma Genel Komutanlığındaki toplantıdan haberim yok. Israrlı davetleri kıramadığım için yürüyüşe gittim. Gösteri ve yürüyüşlere katılmaktan haz etmem" diye cevap verdi. Sanık Gürüz, Nusret Aras'ın Rektörler Komitesi toplantısında bütün rektörleri bu yürüyüşe davet ettiğini belirterek, "Bu yürüyüşle YÖK'ün alakası yoktur. Rektörler Komitesinde, rektörler neyi uygun görüyorlarsa onu söylerler, faaliyetlerini bildirirler" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Nusret Aras'ın davetinin öncesinde ve sonrasında Jandarma Genel Komutanlığındaki toplantaya katılıp katılmadığını, tutuksuz sanık emekli Orgeneral Şener Eruygur ile görüşüp görüşmediğini sordu. Sanık Gürüz de, bu toplantıdan iddianame çıktıktan sonra haberdar olduğunu anlatarak, diyalog grubu, iktidar hareketi ve kırklar meclisini de duymadığını belirtti.
 
GÜRÜZ: "HABERAL İYİ BİR İNSANDIR"
Mahkeme Başkanı Özese, tutuklu sanıklardan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ı tanıyıp tanımadığını sorması üzerine sanık Gürüz, "Haberal'ı Başkent Üniversitesi Rektörü olarak tanırım. İyi bir insandır. Haberal ile görüşlerimiz taban taban zıttır. Aramızda zaman zaman münakaşalar olurdu. Kendisinin farklı görüşleri vardı. Çok yakın dostluğum yoktu. Kendisini şükranla yad ederim" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 22 Şubat 2012 Çarşamba 16:53

SEN ONUNLA GÖRÜŞTÜNMÜ? FİLANCA İLE KAÇ KEZ GÖRÜŞTÜN. İDDİANAME BU MU? BAŞBAKAN DA FİLANCAYI TANIMAM DEDİ SONRA RESİMLERİ ÇIKMADI MI? BÖYLE ŞEY OLUR MU? BU ÜLKEDE MUHALİF OLMAK SUÇ OLDU. LAKİN ESAD KARŞITI MUHALİFLERE İSTEDİĞİN YARDIMI YAPIYORSUN. ORDA SURİYE DE DEMOKRASİ YOK. BİZDE İLERİ DEMOKRASİ VAR. KATAR DA SUUDİ ARABİSTANDA SUPER DEMOKRASİ VAR. ONLARLA BİRLİKTE SURİYENİN REJİMİNİ YARGILIYORSUN.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 milyon liralık kaçak 127 bin rulman ele geçirildi
İzmir'de, ithalatı izne bağlı rulmanları, yurda izinsiz sokulabilen özelliksiz ...
Son dakika! Bayraklı'da tren kazası: 1 ölü
Bayraklı'daki İZBAN Turan istasyonu yakınlarında demiryolundan karşıya ...
'Derin Sular'daki tecavüz davasına şartlı tahliye
İzmir'de çekilen ve ulusal bir kanalda yayınlanan 'Derin Sular' dizisinde ...
 
Tacize karşı 'pembe metrobüs' öneresi!
Whitney Houston’un ölümü hakkında basın açıklaması yayınlayan ve sanatçının ...
MEB’ten özür grubu atama bekleyenlere kötü haber!
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), öğretmenlerin özür gruplarına bağlı yer ...
Tarihi çarşıda yangın! 7 dükkan kül oldu
Ankara'nın tarihi çarşılarından Çıkrıkçılar yokuşunda bir işyerinde çıkan ...
 
Torununu ziyaretten dönen kadına kapkaç şoku
İzmir'de, rahatsızlanan torununu ziyaret için gittiği İstanbul'dan dönen ...
Mavişehir'de tilki heyecanı
Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar, yaşamı olumsuz yönde etkilerken, ...
Sabahattin Ali'nin kızından CHP'ye katil suçlaması
Sabahatti Ali'nin kızı Prof. Dr. Filiz Ali Habertürk TV'de canlı yayında ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva