HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Eylül 2024 Çarşamba - 14:44

Karayakup’ta yangının yaraları sarılıyor

Gördes’te geçtiğimiz ay meydana gelen orman yangınından etkilenen Karayakup Mahallesi’nde yangının yaraları sarılıyor. Büyükşehir Belediyesi ve Gördes Belediyesi işbirliğiyle evleri kullanılamaz duruma gelen mahalle sakinleri için geçici konteynır evler kurulacak. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Ferdi Zeyrek, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak tüm destekleri vereceklerini vurguladı.

Karayakup’ta yangının yaraları sarılıyor

14 Ağustos’ta Gördes’e bağlı Boyalı Mahallesi’nde başlayan ve Salihli ilçe sınırlarına kadar ulaşan orman yangını yoğun uğraşların ardından söndürülmüştü. Gördes ve Salihli’de birçok mahalleyi etkileyen yangından en büyük hasarı ise Gördes’e bağlı Karayakup Mahallesi aldı. Yangın sonrasında mahallede birçok ev de kullanılamaz hale geldi.

Yangının ardından barınma ihtiyacı ortaya çıkan mahalle sakinlerinin yardımına Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Gördes Belediyesi koştu. Mahallede belirlenen alana 25 adet konteynır kurulacak. 24 konteynır ev olarak, 1 konteynır ise mescit olarak mahalle sakinlerinin kullanımına sunulacak. Konteynır kurulacak alanın altyapı çalışmaları ise MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Mahalle sakinleri, mahallede yapılacak olan kalıcı konutlar tamamlanana kadar konteynır evlerde misafir edilecek. 

Başkan Zeyrek: “Konteynır evlerin altyapı çalışmaları bitirildi”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke ve Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, CHP Gördes İlçe Başkanı Zafer Arslan yangından etkilenen mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Mahallede konteynır evlerin kurulacağı alanda incelemelerde bulunan Başkan Ferdi Zeyrek, Büyükşehir Belediyesi Gördes Belediyesi işbirliğiyle konteynır evlerin altyapı çalışmasının bitirildiğini söyledi. Başkan Zeyrek, “İnşallah bir buçuk ay içerisinde de burada konteynırlarınıza kavuşacaksınız. Yaşam şartlarınızı en azından şu an için iyileştirmek, yarınlarda da yanan ormanlarımızın yerine ağaçlarımızı dikmek bizim öncelikli görevlerimizden. Allah bir daha böyle kötü günler yaşatmasın. Kalıcı konutların yapılma aşamasına kadar sizleri konteynırlarda misafir ederiz. Ondan sonra kalıcı yerleşik bir düzene geçinceye kadar da elimizden gelen her şeyi yaparız” dedi.  

“En kısa sürede destek ve yardımlar ulaşacak”
Büyükşehir Belediyesi olarak tüm desteği vereceklerini belirten Başkan Zeyrek, “Burada anılar var, yaşanılanlar var, yarınlara bırakacağımız bir miras var. Sizler bize bir emanet verdiniz. Bu emanetin gereğini yapıyoruz. Keşke hiç olmasaydı ama yangın esnasında Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Büyükşehir ekiplerimiz devamlı buradaydı. Yaklaşık 3 bin hektarlık bir alanı kaybettik. Kaybettiğimiz zeytinlik alanlarının yerine konması konusunda da Büyükşehir olarak size destek vereceğiz. Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de kararı çıkardık. Bu karar doğrultusunda da en kısa süre size bu destek ve yardımlar ulaşacak” ifadelerini kullandı. 

İl Başkanı Özalper; “Sizlerle birlikteyiz”
CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ise, “Devletin yardım elini uzatmadığı bu köyümüzde sosyal ve halkçı belediyeciliğin nasıl olduğunu hem Büyükşehir Belediye Başkanımız hem de İbrahim Başkanımız gösterdiler. Biz hep sizlerle birlikteyiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin başlattığı bir kampanya ile konteynırların içindeki eşyalar da Manisa’da hazır durumda sizleri bekliyor. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Hepimizin canı yandı, çok üzüldük, tüm Türkiye üzüldü. İnşallah çok daha güzel günlerde birlikte olacağız. Köyümüzü hak ettiği günlere yeniden kavuşturacağız” şeklinde konuştu. 

Başkan Büke; “Yaşamı tekrar normale çevireceğiz”
Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke de, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’e teşekkür etti. Büke, “İlk günden beri arkamızda durdu. İtfaiye daire başkanlığı ekipleri de fedakarca çalıştılar. Altyapısını MASKİ yaptı. En kısa sürede konteynırları da getireceğiz. Yaşamı tekrar normale çevireceğiz. Kalıcı konut alanı için de valilik işlemleri bitip başladığında Büyükşehir’den gerekli yardımları talep edeceğiz. Hedefimiz sizi burada sürekli tutmak değil. Kalıcı konutlara taşımak. Ama en azından bu kışı rahat geçirmenizi istiyoruz. Onunla ilgili elimizden ne gelirse yapacağız” diye konuştu. 

Başkan Aykan; “Sosyal belediyecilik adına her şeyi yapmaya hazırız”
Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan ise Karayakup mahallesi ile doğal bir bağları olduğunu söyledi. Aykan, “Elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Elimizde neyimiz varsa tam kadro olarak arkasındayız. Karayakup’u eski günlerine geri getirelim, bu köyümüz buradan gitmesin. Ferdi Başkanımızın büyük destekleri var. Sosyal belediyecilik adına her şeyi yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı. 
Hayvan üreticilerine sağlanan destekler devam edecek

Öte yandan yangından etkilenen Karayakup, Boyalı ve Yeniköy Mahallelerinde hayvan üreticilerine yonca desteğinde bulunuldu. İlk etapta Karayakup Mahallesi’nde 250 balya, Boyalı ve Yeniköy mahallelerinde 350 balya yonca hayvan üreticilerine teslim edildi. Başkan Ferdi Zeyrek, Başkan İbrahim Büke ve Başkan Cem Aykan, hayvan üreticilerine sağlanan desteklerin de devam edeceğini belirtti. 

 
Lojistik sektörüne fuar dopingi
 
GS'li eski başkanın projesi bakanlık masasında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lojistik sektörüne fuar dopingi
İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Logistech–Lojistik, Depolama ...
İzmir'de beyazsineğe karşı ilaçlama çalışması
İzmir Büyükşehir Belediyesi, park ve bahçelerde görülen beyazsineğe karşı ...
Efeler'de rüşvet iddiası!
Efeler’de müteahhitlerin karşı karşıya kaldığı rüşvet krizi tansiyonu ...
 
Manisa'da Hareketlilik Haftası'na özel etkinler
Bu yıl ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlar’ temasıyla düzenlenecek olan Avrupa ...
Karşıyaka Belediyesi’nden çevre dostu kampanya
Doğanın korunmasına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Karşıyaka ...
Torbalı'da 'hobi bahçesi' reklamlarına ceza!
Torbalı Belediyesi Çapak, Bozköy, Saipler, Çakırbeyli ve Dağkızılca köylerinde ...
 
Bayraklı’da bitkisel atık yağ denetimi
Bayraklı Belediyesi, çevre ve halk sağlığını tehdit eden bitkisel atık ...
Manisa'da sokak hayvanları için iş birliği!
Sokak Hayvanları Komisyonu, Eylül ayı toplantısını Salihli Belediyesi’nde ...
Duman'dan iktidar mesajı: Anahtar belediyelerin elinde!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından başlatılan “Kardeş ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva