HABERLER>GÜNCEL
17 Haziran 2011 Cuma - 13:32

Karaman’dan 100 milyon TL’lik müjde

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İzmir’in Aliağa Menderes Projesi’nin Torbalı’ya uzatılması için ihaleye çıktıklarını söyledi.

Karaman’dan 100 milyon TL’lik müjde

Egedesonsöz/İZMİR - TCDD Genel Müdürü Karaman, Aliağa ile Menderes’i birbirine bağlayan İZBAN banliyö hattını Torbalı’ya kadar uzatacak projeyi ihaleye çıktıklarını vurguladı. Adnan Menderes Havalimanı’ndan Torbalı’ya kadar olan 30 kilometrelik hat için ihaleye çıktıklarının altını çizen Süleyman Karaman, hattın iki yıl içinde açılacağına dikkat çekti. Karaman, 4 yıl içerisinde de hattın Selçuk’a kadar uzatılacağını açıkladı. Şuanda Aliağa, Menderes’e kadar hizmet veren İZBAN’ın Kuzey’de Bergama ve Manisa, Güney’de de Selçuk’a kadar uzatılacağını ifade etti. Anakara–İzmir hızlı tren hattını programa aldıklarını, projelerle ilgili düzenlemeler yaptıklarını hatırlatan Karaman, bu sene ihaleye çıkacaklarını anlattı. Torbalıları sevindirecek haberin ayrıntılarını dile getiren Karaman, “Torbalı ihalesine çıkıyoruz. Adnan Menderes–Torbalı arası 30 kilometre daha uzatıyoruz. Muhammen bedeli 70 milyon TL civarında, araçlarla birlikte 100 milyon TL’ye çıkacak bir proje. İki yılda bitirmeyi hedefliyoruz. Şuanda çalışan sistemimiz İZBAN için ne gerekiyorsa yapacağız.” diye konuştu.
 
NELER YAPILDI?
EGERAY Projesi'nin İZBAN bölümü 6 Mart 2011 günü Alsancak Garı’nda düzenlenen törenle hizmete girdi. Aliağa ile Menderes’i birbirine bağlayan İZBAN'ın açılış törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Proje, İzmir'in kent içi toplu taşımacılığa çözüm amacıyla Ulaştırma Bakanlığı, TCDD Genel Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hazırlandı.

TCDD Genel Müdürlüğü, proje çerçevesinde banliyö hattını çift hatta çıkartarak, çift hatlı 79 kilometrelik Aliağa-Menemen-Basmane ve Alsancak-Cumaovası hattında elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon tesisleri kurdu, altyapı eksikliklerini giderdi, hattı ihata altına aldı ve Egekent 2 ile Ulukent istasyonlarını metro standardında yeniden inşa etti. Bu kesim yaklaşık 5 yıl boyunca yolcu ve yük taşımacılığına kapatıldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ise 5,2 kilometrelik iki tünel ile 25 istasyonun yeniden inşası, 25 karayolu alt ve üst geçidi ile bakım–onarım ve aktarma merkezleri inşaatlarını gerçekleştirdi. Banliyö sisteminin işletilmesinden sorumlu olmak üzere TCDD Genel Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBAN A.Ş’yi kurdu ve proje için 99 vagondan oluşan 33 dizi araç yurt dışından satın alındı. Türkiye’nin havalimanı bağlantılı en uzun banliyö sistemi olan İZBAN, Kuzey’de Aliağa'dan başlayarak, Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Alsancak, Şirinyer, Gaziemir, Adnan Menderes Havaalanı ve Cumaovası'na kadar toplam 31 istasyon ile günde 550 bin yolcuya hizmet verecek.Metro sistemiyle Alsancak–Aliağa arası 60 dakika, Alsancak-Cumaovası arası 26 dakika olmak üzere toplam 86 dakikaya indi.
 
Türkiye’de yeni bir akım başlattıklarını dile getiren TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İzmir’den sonra Gaziantep, Konya, Diyarbakır’da, merkezinde demiryolu geçen şehirlerde ortak banliyö sistemleri kurmaya çalıştıklarını kaydetti. Bunun yeni bir model olduğunu aktaran Karaman, Marmaray ve Başkentray’ı da belediye ve hükümet işbirliğiyle işlettiklerini sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirden 17 Haziran 2011 Cuma 14:59

Sayın Karaman, Hattın yolcu ve yük trenlerine kapatıldığı yok. Güpegündüz, ben istasyonda beklerken tombur tumbur toz toprak yük trenleri istasyondan geçiyor. Ankaradan başkamı görünüyor, bi bak istersen

Yorumu oyla      14      6  
Gökhan 17 Haziran 2011 Cuma 14:56

Bence Torbalı uzatması bir yana, Halkapınar-Şirinyer arasına el atılmalı..Bu bölgede CAF'lar çok yavaşlıyor..

Yorumu oyla      14      7  
Menderes-Torbalı güzergahı 17 Haziran 2011 Cuma 13:59

Menderes Torbalı arasındaki hat çok dolaşarak gitmektedir. Asıl yolcu potansiyelinin bulunduğu bölüm Yeniköy- Ayrancılar - Yazıbaşı-Kuşçuburun -Torbalı-Tepeköy güzergahıdır.( Yani mevcut eski İzmir -Torbalı karayolunun parelelidir.) Toplu taşımada ana amaç en çok yolcuya mümkün olan en kısa güzergah ile hitap etmek olmalıdır. Madem Devlet imkanları ile yeni bir proje yapılıyor, bu projede modası geçmiş ve çok yolcuya hitap etemeyen eski güzergah değil, büyük çoğunluğun kullanabileceği güzergah seçilerek yatırım ona göre yapılmalıdır. Projeye başlayıp para yatırmadan bu önerinin dikkate alınmasını öneriyorum

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kıraç: EXPO 2020 İzmir'in olacak
İzmir Valisi Cahit Kıraç, EXPO'yu düzenleyen BIE’nin Paris'te yapılan ...
‘Çocuk Samast’a 27 yıl hapis istendi
Gazeteci Hrant Dink'in katledilmesiyle ilgili yargılanan Ogün Samast'ın ...
Şen: Yeni matruşkalar istemiyoruz
Kültür ve Turizm Bakanı Günay’ın EXPO için İnciraltı dışında başka bir ...
 
Büyükşehir’de bıçaklı eylem
İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde otobüsünün çarptığı oğluna ödenen tazminattan ...
Selçuk'ta kaza: 1 ölü 1 yaralı
Selçuk’ta tüp kamyonuyla otomobil çarpıştı 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.
'Uçan ateş savaşcıları' göreve hazır
Selçuk Efes Havaalanında konuşlanan 4 yangın söndürme uçağı ve 1 yangın ...
 
'Avrupa Başkenti' sular altında
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Avrupa Başkenti” dediği ...
İEÜ Güzel Sanatlar'dan defileli mezuniyet töreni
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı ...
Belediye şoförleri sakal bıraktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak çalışan otobüs şoförleri yeterli ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva