HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2022 Salı - 22:41

Karaburun tartışmaları meclise taşındı... CHP’li Kılıç: Kaymakamın arsalarını almaya hazırız!

Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin hakkında bulunan haksız kazanç, mal edinme, imar planlarında değişiklik ve arazi satışları üzerine ilişkin iddialar TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç tarafından meclis kürsüsüne taşındı. Kılıç, konu hakkında arsa bedellerinin düşük gösterildiğini söyledi ve "Hakikaten bu araziler tapuda gösteridiği değerlerdeyse biz bu taşınmazları bu bedellerden almaya hazırız" dedi.

Karaburun tartışmaları meclise taşındı... CHP’li Kılıç: Kaymakamın arsalarını almaya hazırız!

EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliğinin haksız kazanç, mal edinme, imar planlarında değişiklik ve arazi satışlarıyla üzerinden araştırma yaptığı Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin, meclis kürsüsüne taşındı. TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Çetin üzerinde olan iddiaları bakanlara sordu.

‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SANSÜRLENDİ’
Vekil Kılıç, Çetin’in mahkeme kararıyla haberlerine erişim engeli getirmesi hakkında halkın haber alma özgürlüğünün ve basın özgürlüğünün önüne geçildiğini söyledi. Kılıç, “Karaburun Kaymakamı hakkında haksız kazanç, mal edinme, arazi satışlarıyla ilgili bir takım iddialar ortaya çıktı. Biz de İzmir milletvekilleri olarak bunu araştırmaya başladık ancak halk gerçekleri öğrenmesin diye kaymakamın talebiyle İzmir 6. Sulh Ceza Mahkmesi Hakimliği tarafından olayla ilgili 154 haberine erişim engeli getirdi. AKP iktidarı yargı sopasıyla hem halkın haber alma özgürlüğünü hem basın özgürlüğünü hem de milletvekillerinin yasama yetkisini sansürlemiş oldu” dedi.

ONLARIN DERDİ YARGI SOPASINI BAŞKANIMIZIN SIRTINDA GEZDİRMEK’
Bakanların konu hakkında sessiz kaldığını söyleyen Kılıç, “Onların tek derdi var, kaymakam ve yetkili savcı olan eşiyle birlikte yargı sopasını Karaburun Belediye Başkanımız’ın sırtında sürekli gezdirmek” dedi. Kılıç konu hakkında sözlerine şöyle devam etti:

Değerli milletvekilleri; sayın kaymakamın görevi kötüye kullanmak suretiyle haksız menfaat sağladığı iddiaları ayyuka çıktı ama İçişleri Bakanı suspus, tapu işlerini hallettiği Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı suspus. Çam ağaçları söküldü, zeytin salamura tesisi için İzmir İl Tarım Müdürlüğü izin verdi ve arazi çok değer kazanınca satıldı ama Tarım ve Orman Bakanı suspus. Tapuda bedeller çok az gösterildi yani vergi kaybı oluştu ama Hazine ve Maliye Bakanıı suspus. Onların tek derdi var, kaymakam ve yetkili savcı olan eşiyle birlikte yargı sopasını Karaburun Belediye Başkanımız’ın sırtında sürekli gezdirmek.

KAYMAKAM HANIMIN KAYYUM HAYALLERİ SOKAKLARDA KONUŞULUYOR’
Değerli milletvekilleri, Karaburun’da sürekli bir kadın belediye başkanımız var. Sonuna kadar mücadele ediyor. Hakkında davalar açılıyor. Karaburun halkından bir kişi bile şikayetçi olmayı kabul etmiyor. AKP ilçe başkanı davalarda şikayetçi, her seferinde müşteki durumunda. Öyle iddialar var ki; bu dosyaların kaymakamın evinde savcı olan eşiyle birlikte hazırladığına ilişkin iddialar var. Sokaklarda kaymakam hanımın kayyum olma hayalleri konuşuluyor ama hiçkimse kusura bakmasın ne Karaburun’da ne de İzmir’de kumpaslarınıza biz geçit vermeyeceğiz.

'KAYMAKAMIN ARSALARINI ALMAYA HAZIRIZ'
Bir taraftan kaymakam bunlarla uğraşırken, değeri 1,5 – 2 milyon olan yerleri tapuda değerinin çok altında gösteriyor. 100 bin gibi rakamlara aldığını iddia ediyor ve tapu harç ve vergisini de ona göre ödüyor. Buradan bakanlara seslenmek istiyorum: Hakikaten bu araziler tapuda gösteridiği değerlerdeyse biz bu taşınmazları bu bedellerden almaya hazırız. Buradan da bakanlara çağrımı yapıyorum. Erişim engeli var, haberleri açıp bakınca bulamayacaksınız ama en azından bu konuşmamın meclis tutanaklarından iktidar eliyle çıkarılmayacağı ümidiyle hepinizi selamlıyorum.

 
Korkmaz’ın ABD'ye iade talebi kabul edildi
 
Cami avlusunda uyuşturucu satarken yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığı kaldırıldı
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzelin yasama dokunulmazlığı, TBMM ...
Erdoğan'dan AB'ye: Aynı hassasiyeti Türkiye için de gösterin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosovalı mevkidaşı ile Osmani ile ...
Bakan Akar, Rus mevkidaşı ile görüştü
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile ...
 
Erdoğan: Acil ateşkes için çabalıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ile telefonda görüştü. ...
Kılıçdaroğlu'dan 'Güvenlik zirvesi' tepkisi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklama ...
CHP'nin 'iktidar' söylemine sert tepki: 'İl binasına anket yapsalar bile…'
Muhalefetin 'temel hedefimiz iktidarı indirmek' sözlerini değerlendiren ...
 
HDP'li Semra Güzel için karar günü
PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlık ...
Erdoğan: Montrö'yü kullanma kararındayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Montrö Sözleşmesi'nin boğazlardaki gemi trafiği ...
CHP'li Beko'dan Ukrayna saldırısı yorumu
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, iktidara Atatürk'ün, "Yurtta barış, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva