HABERLER>GÜNCEL
12 Mart 2012 Pazartesi - 16:54

'Kazandıran adam Emre' eğitim danışmanlığında çok iddialı

Eğitim Danışmanı Emre Çiğdem, aralarında Türkiye dereceleri de yapan, lise ve üniversite sınavlarında başarılı öğrencilere, Eğitim danışmanlığı yapıyor.

 Kazandıran adam Emre  eğitim danışmanlığında çok iddialı

İZMİR - “Kazandıran adam” Emre Çiğdem konusunda öylesine iddialı ki, benimle yola çıkan her öğrenci hedefine ulaşacağını da iddia ediyor.  Şimdiye kadar hiçbir öğrencisinin açıkta kalmadı hatta aralarında Türkiye birincilikleri ve dereceleri olanların olduğunu da dile getiren “kazandıran adam” Emre Çiğdem,  Kendisine bu işin sırrı nedir diye sorulduğunda, doğru eğitim diyor. Ve ekliyor,  “ Eğitim danışmanlığı çocuk ve ergen psikolojisini kapsamış olsa da psikologluk değildir, eğitim danışmanlığı”  adı üzerinde olduğu gibi aslında bir eğitimcinin esas görevidir. Ben öğrencimin önce bakış açısını incelerim, objeleri algılama ve öğrenme yetisini ve kalıcı hafızaya giden en sağlam yolu tespit ederim. Bu kalıcı hafızaya bilgi aktarım yolculuğu öyle pek de dümdüz bir yol değildir, çocuğun ya da gencin, bu yolculuktan zevk alması ve bu yolculuğun onun kişiliğine de bir şey katması ile oluşur.
 
“Kazandıran Adam” Çiğdem, Bu hafıza yolculuğunda herkesin yol şartları farklıdır, kişiye özel yol bulunmalı ve duygular da işin içine alınmalıdır. Öyle ki, çocuk ya da genç de başarının hazzı bağımlılık yaratmalı. Nasıl bilgisayar oyununda kazanmanın yarattığı haz kişiyi bilgisayara oyunu bağımlısı yapıyorsa, başarının getirdiği haz da öğrenciye aynı hissi ve bağımlılığı yaratmalı. Tabii bu süreç çok da kolay olmuyor. Günümüzün sorunu ve birçok öğrencide bulunan dikkat dağınıklığı ile günümüz ebeveyni mücadele ediyor. Birçok ebeveyn öğretmenlerden, “çocuğunuz zeki ama başarılı olmuyor” cümlesini duyduğu için, çocuğuyla didişip duruyor. Oysa ki benim böyle çocuklarla aldığım yol hiç de zor olmadı, onların analizi sonucunda, derin hayal güçleri nedeniyle, mutlu olabilecekleri hedefleri belirleyip, maceralı ve zevkli bir öğrenme tekniğiyle akademik başarısı düşük bu çocuklar, başarının ve onaylanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir gerçektir.
 
“Kazandıran Adam”  akıl almaz eğitim sistemini anlatmaya söyle devam etti., “ Sınavlara elbette sistemli hazırlanmalı, ancak hiçbir çocuğu eğitim kitaplarındaki gibi standartlaştıramazsınız, bana göre her çocuk kendi kitabını yazar. Her çocuk için standart ders programlarını uygulatamazsınız. Önce onun özel hayatına saygı duymak zorundasınız, uykuyu sevebilir, sabahları pek de öğrenme açısından performanslı olmayabilir, kişileri standartlaştıramazsınız, Ona uygun ve uygulayabileceği program bulunmalı çünkü ancak böyle bir program çocukta başarı sağlar.
 
Kazandıran adam Emre Çiğdem iddia ediyorum, öğrencilerle sınavlara doğru giden bu süreç de, kendi yöntemimle öğrencileri başarı ile buluşturuyorum. ki şimdiye kadar hiç böyle bir başarısızlık yaşanmamıştır, bu küçük başarısızlık olasılığı da gerçekleşirse Belçika merkezli, online bir üniversite olan, Bruselles Capital Universty’ de %70 burslu eğitim imkanını benle çalışan öğrencilere sağlıyorum. Başarının sırrı kazandıran adamdan geçer.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başpiskopos Ateşyan: Ana gibi Anayasa istiyoruz
TBMM Anayasa Uzlaşma Alt Komisyonu'nu ziyaret eden Türkiye Ermeni Patrikliği ...
İşte 11 işçinin ölüm nedeni!
Dün gece plastik çadırın içinde altlı üstlü yattıkları ranzalarda yanarak ...
'Rahatsız olan' Aczmendilerden protesto yürüyüşü
Şanlıurfa'da bir grup Aczmendi son zamanlarda sürekli kimlik kontrolü ...
 
Kuvvetli yağış uyarısı
Hava sıcaklığının İç ve Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, Batı ...
30 bin dolarlık saat çalan, iki kişi yakalandı
Gaziemir’de lüks saat hırsızlığında bulundukları iddiasıyla iki kişi gözaltına alındı.
İzmirli kadınlar kürsüyü işgal etti
Türkiye Belediyeler Birliği'nin Antalya'da düzenlediği 'Kadın Yerel Politikacılar ...
 
Medyada çıkan AB haberleri doktora tezi oldu
Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Huriye ...
Öğretim üyelerinden, Profesör Hamzaoğlu’na destek
Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Cem Terzi ve Prof. ...
Müzikhol sahibini bıçaklayıp aracını gasp ettiler
Basmane’de, borç nedeniyle husumetli oldukları müzikhol sahibi F.E.'yi ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva