HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Nisan 2010 Cumartesi - 00:00

Karaburun başkanının isyanı

Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, hükümet tarafından 2007 yılında gündeme getirilen fakat bir türlü değiştirilmeyen Yeni Mahalli İdareler Kanunu'nun çıkmamasına isyan etti.’

Karaburun başkanının isyanı

Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, hükümet tarafından 2007 yılında gündeme getirilen fakat bir türlü değiştirilmeyen Yeni Mahalli İdareler Kanunu'nun çıkmamasına isyan etti.’
 
İZMİR- Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Yeni Asır TV'de Ali Talak'ın hazırlayıp sunduğu Şehir ve İmar programında, Gizli Cennet Karaburun'un genel bütçeden yeteri kadar pay alamamasından yakındı. Başkan Yasa, yerleşik nüfusa göre İller Bankası'ndan pay aldıklarını, alınan paranın Karaburun'un temel ihtiyaçlarını karşılamadığını söyledi.
 
Kışın 3 bin olan nüfusun, yazları 7 kat artarak 20 binin üstüne çıktığını belirten Başkan Yasa, "2007 yılında Hükümet tarafından yerel yönetimlerin gelir paylarını arttıracak yeni düzenlemer içeren kanun değişikliği uzun zamandır yapılmadı. Belediye başkanlığı yapmış Sayın Başbakanımız Türkiye Belediyeler Birliği toplantılarına katılıp bu sorunları çok yakından takip etti. Ama bu konuda hiç bir adım atılmadı. Karaburun'da kışın 3 bin nüfus yerleşik yaşıyor. Fakat nüfusumuz yaz döneminde 20 binlerin üstüne çıkıyor. İller Bankası'ndan 3 bin nüfusa göre para alıyoruz. Aldığımız bu parayla yazın 20 bin nüfusa hizmet götürmek zorundayız. Bu sorun bir takım hizmet aksamalarına sebep oluyor. Özellikle sahil belediyelerinde bu durum gözönünde tutularak yeni düzenleme yapılması şart" dedi..
 
SGK BORCUMUZU ÖDEYEMİYORUZ
Karaburun Belediyesi olarak İller Bankası'ndan aylık, kesintilerden sonra 25 bin lira aldıklarını söyleyen Başkan Serdar Yasa, "Uzun zamandır belediyemiz borçsuz bir şekilde hizmetlerini götürmekteydi. Ama son bir yıldır SGK primlerini ödeyemez duruma düştük. Deyim yerindeyse adeta "Cambazlık" yapıyorum. Aldığımız 25 bin lira temel belediye hizmetlerini yapmaya çalışıyoruz. Yıllardır bakir kalan Karaburun'a yatırım yapacak yeterli kaynak elimize geçmiyor. Biz de kendimize yeni kaynaklar  yaratmanın yollarını aramaya başladık" dedi. Karaburun'da belediyenin 1902 yılında kurulduğunu söyleyen Başkan Yasa, bu kadar eski ve köklü bir kurumun gözardı edilmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.
 
KARABURUN'U MİDİLLİ'YE, YUNANİSTAN'A MI BAĞLAYALIM?
Şehir ve İmar programı sunucusu Ali Talak'ın soruları cevaplarken adeta içini döken Başkan Serdar Yasa, "Karaburun Türkiye'nin en batısında Ege'nin, Anadolu'nun bir ilçesi. 6 bin yıllık tarihi ile bir çok kültüre ev sahipliği yapmış. İnsanlığın insan olma mücadelesi verildiği Şeyh Bedrettinler'in Börklüce Mustafalar'ın yaşadığı topraklar... Artık unutulmuşluğu bir dur demek istiyoruz. 40 yıldır yılan hikayesine dönen karayolumuz bitmiş değil. Artık Ankara'nın bizi görmesini istiyoruz. Bunu hep  durumu dramatize etmek için espri olarak söylüyorum ama, kaynak alabilmek için Midilli'ye mi bağlansın Karaburun? Yunanistan'a mı bağlansın? Hükümet, belediyeler konusunda adil ve objektif davranmıyor. Kendinden olan ve kendinden olmayan olarak ayırıyor" diyerek isyanını dile getirdi.
 
TURİZM İÇİN ATAKTAYIZ
Doğası, denizi, havası, zeytini, enginarı ve çiçekleriyle Gizli Cennet olan Karaburun'un cennetliğini koruyarak ilçeye daha fazla turist istediklerini belirten Başkan Yasa, bunun için gerekli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Yasa, yurtiçinde ve yurtdışında bir çok turizm fuarına katıldıklarını, bu fuarlarda Karaburun'u tanıtma fırsatı bulduklarını söyleyerek, "Hatta bu konuda çok fazla tanıtım yaptığımızı düşünerek çalışmalarımıza ara verdik. Çünkü çok sayıda turisti ağırlayacak yeterli alt yapımız da yok. Özellikle sağlık turizmi için özel çalışmalar yapmaktayız. Karaburun'un geleceği aydınlık bir gelecektir. Her türlü sıkıntıya rağmen çalışmalarımız gece gündüz devam ediyor" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyük Kanal’’a ’“ikinci hat’” geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyük Kanal Projesi kapsamında Gümrük ...
Çeşme İmar Planı onaylandı
İzmir İl Genel Meclisi toplantısında yaklaşık 3 yıl önce SİT dereceleri ...
Buca Belediyesi’’nde faaliyet raporu kabul edildi
Buca Belediyesi olağan meclis toplantısında 2009 yılı faaliyet raporu ...
 
Çiğli Meclisi'nde ilginç önerge
1 yılını dolduran Çiğli Belediyesi'nde Nisan ayı birinci olağan ...
Başkan Sındır’’dan Pınarbaşı çıkartması
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır Pınarbaşılı esnaf ve ...
İnce: İşleri imkansızlıklar içinde yürüttük
29 Marttan bugüne kadar geçen bir yıllık süreci değerlendiren Güzelbahçe ...
 
İzmir’’de arıtma rekoru
Çevre yatırımlarında Türkiye'ye örnek çalışmalar yapan Büyükşehir ...
Bergama’’nın 2009 geliri 20 milyon lira
Belediye Başkanı Gönenç, 2009 yılında su, emlak, ilan reklam ve kira gelirleriyle ...
Maliye’’den İzmir’’e büyük şok!
Maliye Bakanlığı’’na bağlı Hazine Müsteşarlığı borcunu düzenli olarak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva