HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Nisan 2010 Cuma - 00:00

Başkan Sındır’’dan Pınarbaşı çıkartması

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır Pınarbaşılı esnaf ve vatandaşlarla buluşarak sorunlarını dinledi ve çözüm sözü verdi. ’

Başkan Sındır’’dan Pınarbaşı çıkartması



İZMİR - Pınarbaşı esnafıyla Değirmenaltı mevkiin de sabah kahvaltısında buluşan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, önce bölgenin sorunları dinledi ve ardından Pınarbaşı’’nı gezerek sorunları yerinde görerek çözüm için çalışmalar başlattıklarını en kısa sürede çözüme kavuşturacağını dile getirdi. 

Başkan Sındır özellikle Pınarbaşı Değirmenaltı mevkiinde bulunan düğün salonları sahiplerinin açık bir yol istemeleri sorununa değinerek bölgede bulunan işletme sahiplerine Belediye olarak çalışmalar yapmaya başladıklarını ve çözümle sonuçlanma olasılığı sinyallerini verdi.

Başkan Sındır, ’“Değirmen altı, mevki düğün salonlarının özelikle yazın hareketlenir. Araç trafiği gidiş geliş olduğu için tıkanıklıklar, yarım saat bekleyenler. Düğüne yetişemiyenler, ciddi bir keşmekeş sorunudur. Düğün salonlarının bulunduğu bölümde yolun sonunda çıkışı yok. O yol devamında bir yol açabilir miyiz? diye talepleri oldu. Bizde zaten o konu üzerinde çalışma yapıyoruz’” diye konuştu. 
 

 
Esnafın özellikle Pınarbaşı merkezinde, park yeri meydan ve etrafında ki seyyar sorunu, park ve camiinin de onarım bakımı ile ilgili talepleri olduğunun  altını çizen Kamil Okyay Sındır, bu sorunlarının çözülmeleri noktasında çok büyük paralar gerekmediğini organizasyonlar gerektiğini söyledi. Sındır, seyyar sorunu içinde Bölgeye Zabıta Amirliği kurulduğunu da sözlerini ekleyerek, ’“Pınarbaşi Cumhuriyet meydanında özellikle kokoreççiler ve bazı seyyarlar mafya oluşturmuş durumda. Zabıtamıza bıçak çektikleri de oluyor. Onlarla mücadele ediyoruz. Zabıta amirliği kurunca daha kalabalık bir zabıta ekibi olacak. Ama bizim işimiz kolluk değil. Zabıta birlik düzeni sağlar halkın daha rahat yaşamasına yönelik çalışmalar yapar. Asayişi ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından sağlanıyor. Genel tüm sorunları ilçe emniyet müdürlüğümüzle birlikte aşacağız. Zabıta ekiplerimiz hem seyyarla hem de otoparkla ilgili  esnafın huzur içinde yaşaması için çaba sarf edecek Bunun için böyle bir toplantıda Pınarbaşalı esnafımız vatandaşımızla olduk’” dedi. 


TAŞ OCAKLARIYLA MÜCADELEYE DEVAM

Esnafın sorunlarına önem veren Başkan Sındır bölgede yaşayan vatandaşın da sağlığına verdiği değeri ortaya koydu.

Sındır, ’“Bir yandan taş ocaklarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yasadışı ne varsa biz onun karşısında durup gereğini yapıyoruz. Herkes yasalara ve yönetmeliklere uygun davranmak zorundadır. Kimse kimsenin sağlığıyla oynayamaz, ne esnaf, sanayici ne de taş ocağı’” diyerek tepkisini koydu.  

Pınarbaşı’’nın Bornova’’nın ve İzmir’’in en eski mesire yerlerinden olduğunu söyleyen Bornava Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Değirmenaltı’’nın bölge nüfusunun artarak kentin içinde kaybolduğunu onun için doğal güzelliklerini korumak öne çıkarmanın çabaları içersinde olduğunu savundu.    

Toplantıda yapılan isteklerin Pınarbaşı halkının uzun zamandır talepleri olduğuna da dikkat çeken Başkan Sındır’’ın yanında Meclis üyeleri, Mahalle muhtarları, Pınarbaşı Esnaf Kefalet Başkanı, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı ve Düğün salonu işletmecileri de yalnız bırakmadı. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnce: İşleri imkansızlıklar içinde yürüttük
29 Marttan bugüne kadar geçen bir yıllık süreci değerlendiren Güzelbahçe ...
İzmir’’de arıtma rekoru
Çevre yatırımlarında Türkiye'ye örnek çalışmalar yapan Büyükşehir ...
Bergama’’nın 2009 geliri 20 milyon lira
Belediye Başkanı Gönenç, 2009 yılında su, emlak, ilan reklam ve kira gelirleriyle ...
 
Maliye’’den İzmir’’e büyük şok!
Maliye Bakanlığı’’na bağlı Hazine Müsteşarlığı borcunu düzenli olarak ...
Arkeoparkta kazı mesaisi yeniden başlıyor’…
Altınpark kazıları yeniden başlıyor. Kazıların tamamlanmasının ardından ...
Karşıyaka Meclisi komisyon üyelerini belirledi
Karşıyaka Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan toplantısında yeni ihtisas ...
 
Karşıyaka-Çiğli sınırı İl Genel Meclisi’’ni gerdi!
Karşıyaka ve Çiğli ilçeleri arasında yıllardır süren sınır sorunu ...
Buca’’da sular duruldu
Yaşanan tartışmalarla gündemden düşmeyen Buca Meclisi’’nin Nisan ayının ...
Başkan Solak’’tan merhum Bulut’’a ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, vefat eden eski Çiğli Belediye Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva