HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Nisan 2010 Pazar - 00:00

Karabağlar ilk yaşını kutladı

İzmir'in en büyük ilçesi Karabağlar'ın Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, bir yıllık çalışma döneminin pek çok olumsuzluğa rağmen başarıyla geçtiğini söyledi.’

Karabağlar ilk yaşını kutladı


İleriye dönük adımları atılan projelerle, ilçede değişimin şimdiden başladığını vurgulayan Kürüm; ’“Önümüzdeki 5 yılda, İzmir'le bütünleşen, dünya kentleriyle yarışan bir ilçe yaratacağız’” dedi.

İZMİR - Uğur Mumcu Parkı'ndaki Sosyal Tesisler'de düzenlenen, 1. yıl değerlendirmesinde Başkan Kürüm, ilk yılda belediyenin kuruluşunu, ilçenin kaderini değiştirecek önemli proje ve planlamalarının adımlarını attıklarını söyledi.

İlçenin ilk Belediye Başkanı olmaktan duyduğu mutluluğu ve gururu ifade eden Başkan Kürüm'ü CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, CHP İzmir Milletvekili Abdürrezzak Erten, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Kürüm'ün Eşi Fatma Kürüm, Karabağlar Belediyesi meclis üyeleri, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş yalnız bırakmadı.


Etkinlik, Uğur Mumcu Parkı Sosyal Tesisleri'ndeki Atatürk Heykeli'nin açılışıyla başladı. Karabağlar Belediyesi Spor Kulübü öğrencilerinin jimnastik ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Daha sonra ise belediyenin bir yıllık çalışmalarının yer aldığı ’“Sizi Dinlemeye Devam Ediyoruz diyerek Bir Yılda Neler Yaptık?’” isimli fotoğraf sergisi gezildi. Karabağlar Belediyesi'nin kuruluşundan bu güne yaptığı hizmetler ve projelerde tanıtım filmiyle davetlilerle buluşturuldu. Karabağlar'ın en önemli sorunun plansız yapılaşma ve işsizlik olduğunu belirten Kürüm, ilçeyi hak ettiği noktaya taşımak için projelere ilişkin önemli adımlar attıklarını anlattı. Başkan Kürüm, yerel yönetimde çocuktan, yaşlısına kadar insana en üst noktada hizmet anlayışıyla yola çıktıklarını belirterek; ’“Önce insan’” anlayışını benimsediklerini dile getirdi. Karabağlar'ı el ele gönül gönüle daha iyi bir noktaya taşıyacaklarını söyleyen Başkan Kürüm, gelinen noktada belediyeye katkı sunanlara da teşekkür plaketi verdi. CHP İzmir Milletvekili Abdurrezzak Erten, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan adına CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, Karabağlar Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Mehmet Emin Aşkın, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Akın Kazançoğlu ve İşadamı Yaşar Çalışır'a plaket verildi. Karabağlar Belediyesi Meclisi adına ise Karabağlar Belediyesi CHP Meclis Üyesi Suat Erdil Başkan Kürüm'e katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi sundu.

Bir yılda pek çok olumsuzluğa rağmen önemli mesafeler kat ettiklerine dikkati çeken Kürüm, 50 gün gibi kısa bir sürede ilk hizmet binasını oluşturduklarını, alt yapısı ve teknolojisiyle Karabağlar'a yakışır bir belediye hizmet binası kazandırdıklarını anlatarak; temizlik hizmetlerine büyük önem verildiğini söyledi. İlçedeki tüm kurum ve kuruluşların temsilcileriyle işbirliği içinde bir yönetim anlayışı sergilediklerini belirten Kürüm, ilçe halkına en iyi hizmeti sunmak için temizlik hizmetlerinden başlayarak; ’“Ülkede, denk bütçeye sahip olan ve hiçbir kuruma borcu bulunmayan nadir belediyeler arasındayız’” dedi.


HAYAT VERECEK PROJE
Göreve başladıklarında, ilçede belediyecilik hizmet ve yatırımlarının yanı sıra ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi sağlayacak, ilçenin kaderini değiştirecek projeleri de hayata geçirmeyi hedeflediklerini anlatan Kürüm, ilk yıl içinde bu hedefler paralelinde önemli adımlar attıklarını söyledi. Yeni ve modern bir kent inşa etmek için çaba göstereceklerine işaret eden Kürüm, ’“İlk kepçeyi vurduğumuz projelerimizden biri de Uzundere Rekreasyon Alanı. Göletler, restoranlar, piknik alanları, düğün salonu, kültür merkezi, gençlik merkezi, kapalı yüzme havuzu, kayak tesisinin de içinde bulunacağı bu proje, Yurtoğlu ve Uzundere Mahalleri'ne hayat verecek. 230 hektar alanda gerçekleştireceğimiz bu proje, İzmir'in yeni dinlence, eğlence ve spor merkezi olacak. Çevre düzenlemesi, yeşil alanlarıyla bölgenin sosyal-kültürel gelişimini sağlarken, istihdam da yaratacak. Projemizin alt yapı düzenlemesi yılsonuna kadar bitecek, üst yapı yatırımlarına da hemen başlayacağız’” dedi.

YERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM
Karabağlar'ın en önemli sorunun imar olduğunu, yerinde kentsel dönüşüm ve gelişim projelerine büyük önem verdiklerini vurgulayan Kürüm, ’“İlçemizi modern şehircilik anlayışıyla yeniden inşa edeceğiz. Bu noktada önemli roller üstlenecek, kentsel dönüşüm ve gelişim projelerini gerçekleştirmek üzere Etüt Proje Müdürlüğü'nü kurduk. Plansız yapılmış ve bozulmuş kent dokularının dönüşüm ve gelişimini sağlayacak önemli kararların ve planlamaların ilk adımlarını attık. Bu planlar çerçevesinde rekreasyon alanı, konut, yol, yeşil alan, otopark, okul, pazaryeri ve sosyal tesis gibi kentin ihtiyaçlarını karşılayacak alanların imar uygulamalarını yaparak kente kazandıracağız’” dedi.

BOZYAKA'YA UZAY ÇATILI PAZARYERİ
Bozyaka SSK Hastanesi karşısında kurulan ve trafiği olumsuz etkileyerek, kötü görüntülere yol açan pazaryerini, uzay çatılı çağdaş bir mekana taşımak için harekete geçtiklerini anlatan Kürüm, projenin hafriyatını belediye olanakları ile gerçekleştirdiklerini, 2010 yılı içinde tamamlayarak, hizmete açmayı hedeflediklerini vurguladı. Göreve gelir gelmez, ilçedeki tüm parkları ele alıp, yeniden düzenlemeye başladıklarını anlatan Kürüm, en önemli parklardan biri olan Uğur Mumcu Parkı'nın da adına yakışır bir şekilde yeniden düzenlendiğini söyledi. Kürüm, Uğur Mumcu anısına, Uğur Mumcu Parkı'nda 3.20 metre yüksekliğinde yüksek rölyef bronz heykel de yaptırıldığını belirtti.


MOBİLYA İLE DÜNYA MARKASI
Mobilya sektörünü uluslararası pazarlarda marka yapma hedefinde ısrarlı olduklarını belirten Kürüm, özel sektör belediye işbirliğiyle, ilçenin lokomotif sektörüne ivme kazandıracak projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Mesleki Eğitim Merkezi'nin temelini atıldığını hatırlatan Kürüm, ’“Mobilya Karabağlar'ın lokomotifi. İlçemizin gelişimini sağlayacak önemli bir sanayi. Biz de sektörü kalkındırmak ve önünü açmak için projeler hazırlıyoruz. Sektörün tasarımlarıyla da uluslararası alanda ön plana çıkmasını sağlamak amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi ile işbirliğiyle, Mobilya Tasarım Meslek Yüksekokulu ve Meslek Lisesi'ni kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kentsel dönüşüm ve gelişim planlamaları dahilinde ise Yeşillik Caddesi'ni de yılın 365 günü açık bir fuar alanı olarak düzenlemek istiyoruz’” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ
Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek, dar gelirlilere bedava ekmek, herkese ücretsiz sağlık, ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere ilaç toplama kampanyası gibi pek çok çalışmayı uygulamaya koyduklarını belirten Kürüm, özellikle sağlık alanına yaptıkları yatırımların halkın takdirini topladığını söyledi. Semt merkezlerindeki çamaşırhanelerle, evinde çamaşır makinesi olmayan ailelere de ulaştıklarını belirten Kürüm, ilçedeki engellileri tespit etmek için kapı kapı dolaşarak, envanter çalışması başlattıklarını anlattı. Kürüm, Ramazan ayında ilçenin değişik noktalarında kurulan iftar çadırları ile her gün yüzlerce insana iftar yemeği verilmesini sağladıklarına değindi.

KAVACIK'A FESTİVAL
Göreve geldiklerinde, Karabağlar'da sinema ve tiyatro salonları, kültür merkezi gibi hiçbir mekanın bulunmadığına dikkati çeken Kürüm, ilk olarak belediye hizmet binasının zemin katını Çalıkuşu Nikah Kongre ve Sergi Salonu düzenlediklerine dikkati çekti. Burada düzenlenen pek çok kültürel etkinlikle, Karabağlar'ı İzmir'den kopan değil İzmir'le bütünleşen bir ilçe yaratma hedefine ulaştırmak için çalıştıklarını belirten Kürüm, düzenlenen Reşat Nuri Güntekin Edebiyat Günleri'nin ünlü edebiyatçıları, sanatseverlerle buluşturduğunu söyledi. İlçenin iki köyünden biri olan, organik özellikler taşıyan siyah üzümü ve doğal güzellikleriyle dikkati çeken Kavacık için festival düzenlediklerini de hatırlatan Kürüm, festivalin önümüzdeki yıllarda da geleneksel hale getirilmesi ve uluslararası nitelik kazanması için çalışmalar yaptıklarını anlattı. Kürüm, ayrıca köyde ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlayacak projelerine de önem verdiklerine değindi. Eğitime büyük önem verdiklerini belirten Kürüm, Türkan Saylan'ın anısına bir kız öğrenci yurdu ile engelliler okulu projelerinin temellerinin de önümüzdeki aylarda atılmasını hedeflediklerini söyledi. Bu yıl, tüm okulların bakım onarım, boya badana ve temizliğinin yapıldığını belirtti.


4 BİN KİŞİ SPOR YAPIYOR
Göreve geldikten sonra ilçenin çeşitli noktalarında bulunan 11 ayrı tesisi yeniden ele alıp düzenlediklerini, eksiklerini giderdiklerini anlatan Kürüm, bugün 12 farklı dalda, çocuk, genç ve yetişkin 4 bine yakın insanın spor yapmasını sağladıklarını söyledi.
İlçede sporu bir yaşam biçimi haline getirmeyi hedeflediklerini, sporda yetiştirici olmayı hedeflediklerini belirten Kürüm; ’“Tesis ve sporcu sayısını arttırarak sporcularımızın yeteneklerini keşfedip önce kulüplerimize daha sonra İzmir ve ülke sporuna kazandırmak istiyoruz. 40 kişilik akademik kariyeri olan eğitici kadro ve 50 kişilik uzman personelimizle sürdürülen çalışmalar sonucu takımlarımız şimdiden güzel başarılara imza attı, madalyalar ve kupalar aldı. Bu da bizim en büyük gururumuz’” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özdere de salonuna kavuşuyor
Küçük yerleşimlerin spor ve sosyal etkinlik merkezi ihtiyacını karşılamak ...
Herşey temiz Körfez için
Deniz yüzeyinde biriken atıkları rahatça toplayabilecek yeni bir tekne ...
Aydınlanma Onur Ödülü Genco Erkal’’a
Köy Enstitüleri’’nin 70. kuruluş yıldönümünü bir panelle kutlayan ...
 
Urla’’nın imar itirazını Büyükşehir de onayladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Kentsel Bölge ...
Güzelbahçe Köy Enstitülerinin izini sürdü
Güzelbahçe Belediyesi Köy Enstitülerinin 70. yılı nedeniyle Güzelbahçe ...
Gaziemir’’de ’‘yabancı çocuk’’ heyecanı
Bu yıl 13.’’sü düzenlenecek şenliğe 8 ayrı ülke ile Türkiye’’nin 3 ...
 
İzmir’’den dünyaya barış mesajları
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen TRT ...
Köy Pazarı İzmir’’in gözdesi olacak
Bornova Belediyesi ve Köy Koop İzmir Birliği arasında imzalanan protokol ...
Tartışmalı meclisten zam çıktı
Büyükşehir Belediyesi Meclisi, İzmir 4. idare Mahkemesi'nin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva