HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Nisan 2010 Cumartesi - 00:00

Aydınlanma Onur Ödülü Genco Erkal’’a

Köy Enstitüleri’’nin 70. kuruluş yıldönümünü bir panelle kutlayan Balçova Belediyesi, panelde ayrıca daha önce çeşitli aydın ve eğitim gönüllü kişilere verilen Aydınlanma Onur Ödülü’’nü, sanatçı Genco Erkal’’a verdi.’

Aydınlanma Onur Ödülü Genco Erkal’’a

Köy Enstitüleri’’nin 70. kuruluş yıldönümünü bir panelle kutlayan Balçova Belediyesi, panelde ayrıca daha önce çeşitli aydın ve eğitim gönüllü kişilere verilen Aydınlanma Onur Ödülü’’nü, sanatçı Genco Erkal’’a verdi.’ 
 
İZMİR - Balçova Belediyesi Cumhuriyet’’in ilk yıllarında kurulan ve Dünyadaki en önemli eğitim programlarından birisi dolarak kabul edilen Köy Enstitüleri’’nin 70. kuruluş yıldönümünü bir panelle kutladı. Panel’’de konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Köy Enstitüleri’’ni kapattıran an zihniyetle Anayasa’’yı kendi istediği gibi değiştirmek isteyen zihniyetin aynı olduğunu söyledi.
 
Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş’’ın yönettiği Dr. Engin Tonguç,  Gazeteci Yazar Hıfzı Topuz ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’’nin konuşmacı olarak katıldığı  panel, İzmir Ekonomi Üniversitesi’’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
 
Yazar Prof. Dr. Oğuz Makal’’ın Köy Enstitüleri’’nin kurucusu İsmail Hakkı Tonguç’’un hayatını anlattığı ’“Ülkeyi Kucaklayan Adam’” isimli belgeselin gösterimi ve Köy Enstitüleri mezunları ile emekli öğretmenlerin mandolin dinletisinin ardından panelin açılış konuşmasını yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Köy Enstitüleri’’nin Atatürk Devrimleri’’nin devamı olan bir aydınlanma ışığı olduğunu ifade ederek ’“Biz de Balçova’’yı bu şekilde yönetmeye gayret ediyoruz. Köy Enstitüleri’’nde olduğu gibi başta eğitim olmak üzere, spor, el becerileri ve sanatsal aktivitelerle halkımıza ücretsiz hizmetler veriyoruz. Günümüz eğitim sisteminin çöktüğünü hepimiz kabul ediyoruz. Eleştirmek yerine gelin hep birlikte Köy Enstitüleri ruhunu beraber yaşatalım. Bugünü olmasa bile gelecek kuşakları garanti altına alalım’” diye konuştu. 
 

 
Ülkemizde eğitimin çok önemli olduğunu ifade eden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de şöyle dedi:
’“87 yıl önce Cumhuriyet’’i kuranların bu yönetim biçimini yerleştirmek için eğitimi kullandılar, Köy Enstitülerini açtılar. Bugün Cumhuriyet Değerlerine karşı olanlar yine eğitimi kullanıyorlar. Ulusalcı, bilimin önceliğine önem veren eğitim yerine başka kavramlar yerleştirmek istiyorlar. O zaman, Halkı işledikleri toprakların sahibi yapmak istedikleri, feodaliteye karşı geldiği için Köy Enstitülerini kapattılar. Şimdi Anayasa’’yı değiştirmek için çalışıyorlar. Çünkü Anayasa değişikliğinin altında üç neden yatıyor. Birincisi başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm bakanlıklara karşı açılan davaları kendi lehlerine çevirmek. İkincisi yaptıkları özelleştirmelere karşı açılan davaları kendilerine göre atadıkları hakim ve savcılarla kendi lehlerine çevirmek. Üçüncüsü ise bu yolun sonunda karşılaşacakları Yüce Divan’’dan kaçmak’” diye konuştu. Son söz olarak panele katılanları uyaran Muharrem İnce ’“Önümüzdeki seçimler son seçimlerimiz olacak. Bu seçimden sonra bir daha böyle bir seçim olmayacak. Ancak Irak’’taki Baas Partisi’’nin yaptığı seçimler gibi seçimler yaşarız.’”  
 
Köy Enstitülerinin kurucusu İsmail Hakkı Tonguç’’un oğlu aynı zamanda Köy Enstitüleri’’nde hekimlik yapan Dr. Engin Tonguç Köy Enstitüleri’’nin kapatılması ile ülkenin eğitim ve ilerle atağının durduğunu belirtirken; Gazeteci Yazar Hıfzı Topuz da Köy Enstitüleri’’nin Dünya’’nın bir çok gelişmiş ülkesinde örnek model olarak gösterildiğini ifade etti.
 
Panelde ayrıca daha önce çeşitli aydın ve eğitim gönüllü kişilere verilen Aydınlanma Onur Ödülü Sanatçı Genco Erkal’’a verildi. Eğitime yaptığı katkılar ve aydın kişiliği nedeniyle Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’’nın elinden 2010 Aydınlanma Onur Ödülü’’nü alan Genco Erkal ’“Hepimiz bu ülkenin Cumhuriyet Değerleri ile yaşatılması için elimizi taşın altına sokmamız gerekiyor. Nazım’’ın dediği gibi ’‘Ben yanmasam, sen yanmasan, biz yanmasak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa’’’” diyerek paneli izleyenlere ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri’’ne teşekkür etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla’’nın imar itirazını Büyükşehir de onayladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Kentsel Bölge ...
Güzelbahçe Köy Enstitülerinin izini sürdü
Güzelbahçe Belediyesi Köy Enstitülerinin 70. yılı nedeniyle Güzelbahçe ...
Gaziemir’’de ’‘yabancı çocuk’’ heyecanı
Bu yıl 13.’’sü düzenlenecek şenliğe 8 ayrı ülke ile Türkiye’’nin 3 ...
 
İzmir’’den dünyaya barış mesajları
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen TRT ...
Köy Pazarı İzmir’’in gözdesi olacak
Bornova Belediyesi ve Köy Koop İzmir Birliği arasında imzalanan protokol ...
Tartışmalı meclisten zam çıktı
Büyükşehir Belediyesi Meclisi, İzmir 4. idare Mahkemesi'nin ...
 
Gaziemir’’e 2.4 milyon liralık kanal yatırımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’’de yağışlarda sıkıntı yaşanan ...
’“Küçük Prenses’” hizmete giriyor
İzmir İl Özel İdaresine ait olan ve 20 yıllığına kiraya verilen Ödemiş ...
Buca’’nın Süper Lig şöleninde ’‘engeller kalkacak’’
Zübeyde Hanım Huzurevi bahçesinde bulunan Buca Engelliler Derneği’’ni ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva