HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Eylül 2024 Salı - 11:00

Karabağlar'a 'kardeş' geldi

Karabağlar Belediyesi Eylül ayı olağan meclis oturumunda Adıyaman Belediyesi ile kardeş şehir olunması kararı alındı. 6 Şubat depreminde hasar gören iller arasında yer alan Adıyaman ile iş birliği kurma kararı alan Karabağlar Belediyesi meclisten oy birliği ile 'kardeş şehir' olma kararı aldı.

Karabağlar a  kardeş  geldi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi Eylül ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Emine Helil İnay Kınay başkanlık yaptı.

ADIYAMAN İLE KARDEŞLİK KARARI
Deprem bölgesindeki illerin yeniden inşa süresi ve bölge belediyelerinin vatandaşlara daha rahat hizmet etmesi amacıyla bir çok belediye deprem bölgesindeki belediyeler ile işbirliği kararı alırken, Karabağlar Belediyesi’de Adıyaman ile kardeş şehir olma kararı aldı.

Karar kapsamında Adıyaman Belediyesi arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkileri ile işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin (p) fıkrası uyarınca Kardeş Kent ilişkisi kurulması önerisi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

KINAY: BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ 
Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün kurulması hakkında teşekkür eden Başkan Kınay, "Karabağlar için en önemli çalışma alanlarımızdan ve çözüm gerektiren sorunlarımızdan birisi olan kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımızı daha da hızlandıracak ve güçlendirecek kentsel dönüşüm şube müdürlüğümüzün kurulmasına oy birliğiyle kabul ettik. Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Kentsel dönüşüm komisyonumuz dirençli kentsel komisyonumuz, imar komisyonumuzla beraber biz Karabağlar'da afet işleri müdürlüğümüz, AR-GE Müdürlüğümüzle beraber dirençli, dayanıklı, hem anlamlı hem de toplumsal anlamda karşı dayanıklı kentler için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Hepinize hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

AYNI KARARLILIK VE İNANÇLA DEVAM EDİYOR
Gündem dışında konuşan Başkan Kınay, "Ülkemizin tarihinde kurtuluştan kuruluşa giden yolda Ağustos ayını konuşurken Eylül ayı meclis yaparken bizler bir avuç insanın büyük inanç ile Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bir cümle ile başlayan sürecin içinde bütün mücadele ile bugün burada hep birlikte bu ülkenin demokrasi yaşamı, hukuku, adaleti için savaşımıza, mücadelemize devam ediyoruz. Eylül ayına baktığımızda Zafer Bayramından sonra  1 Eylül Barış Günü'nden itibaren 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşunu kutlarken Belkahveden onun gözleri ve inancı ile baktığımızı ifade etmek istiyoruz. BU kentin bir parçası olmaktan hepimiz gurur duyuyoruz. 4 Eylül Sivas kongresini anmadan geçmemek gerekiyor. Tam bağımsız Türkiye inancının başlangıcı ile Sivas Kongremiz kurtuluş mücadelemizi o günden bugüne ülkemizin aydınlık geleceği için mücadele eden tüm mücadelenin paydaşlarını anıyoruz. Bu mücadele savaşlarla, kayıplarla,acılarla yolundan vazgeçmeden kentlerin adaleti çin, halkımızın güvenliği için tüm yapılanlara karşı  aynı inanç ve kararlılıkla devam ediyor" dedi.

 
Başkan Önal Zabıta Haftası'nı kutladı
 
İzmir'de kadın cinayeti: Katil koca için istenen ceza belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
E.s 7 Eylül 2024 Cumartesi 07:11

Ooo daha kaç deprem olur görürüz bekle bakalım bunlar daha imza derdinde icraat yapın artık senelerdir aynı tantana devam ediyor bir yol varilmiyor

Yorumu oyla      0      0  
Hayırlı 5 Eylül 2024 Perşembe 00:07

Hayırlı olsun inşallah 50 60 yıllar beklemeyin Salih omurtak mahallesi hala kentsel dönüşüm gelecek çok umudumuz yok

Yorumu oyla      0      0  
Doğa 3 Eylül 2024 Salı 21:36

Artık daha yenilikçi ve sonuç odaklı işbirlikleri lazım. Şu ana kadar kardeş şehir olunan il veya ilçeler ile hangi çalışmalar/projeler yapıldı? Varsa bir açıklansın lütfen.

Yorumu oyla      0      0  
Derya 3 Eylül 2024 Salı 21:13

Neden artık si Karabağlar gelişmiyor sobalı hala. Kentsel dönüşüm bir an önce hizlanmali yıllardır konisuluyor bir yol alinmiyo

Yorumu oyla      0      0  
Kemal Balkanli 3 Eylül 2024 Salı 19:46

Karabağlar belediyemizin Eylül ayı ilk meclis Toplantisin da Adıyaman belediyemizle Karabağlar belediyemiz arasında kardeş belediyecilik sağlanması konusunda meclis toplantısında o karar saglandi bu alınan karar belediyeler arasinda çok verimli çalışmaların olacağına bir partili olarak inancım tamdır her iki beldiye için hayırlı olsun diyorum

Yorumu oyla      0      0  
Nesim Çoruh 3 Eylül 2024 Salı 18:43

İnsalar mağdur ihsanalyana mahallesi 50yil dir tapulari verirmiyor belediye geldim ve tapuyu almak istiyorum ama bizim le ilgilelen yok başkanim yardım ci olursanız sevinirim bu konu hakkında sevinirim şimdiden teşekkür ederiz

Yorumu oyla      0      0  
Seyhan 3 Eylül 2024 Salı 14:25

Adıyaman karabaglar dan daha fazla hizmet veren yer karabaglar belediyesi berbat yollar berbat hala imar planı yok kentsel dönüşüm projesi itiraz ediyorlar mezbelelik izmir karabaglar enbuyuk ilçesi acınası halde

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Önal Zabıta Haftası'nı kutladı
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Zabıta Haftası kapsamında Zabıta ...
Başkan Çerçioğlu üreticilerin yanında
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kırsal kalkınmayı destekleyen ...
İEF'e Çiğli damgası!
93. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alan Çiğli Belediyesi ...
 
İzmir Enternasyonal Fuarı'nda dijital deneyim
Bu yıl teknoloji teması ile 93’üncü kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal ...
Buca'da okullarda temizlik seferberliği
Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Buca Belediyesi, ...
Çerçioğlu öncü oluyor, çocuklar geleceğe kulaç atıyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Aydın’da yaşayan çocukların yaz ...
 
EFEST 2024 heyecanı başlıyor!
Selçuk Belediyesi tarafından bu yıl 54.sü düzenlenecek olan kültür, sanat ...
İzmir'de sahipsiz hayvanlar için planlama hazır!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlarla ilgili ...
Başkan Eşki’den SGK tepkisi: Bizi yıkamazlar!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva