HABERLER>GÜNCEL
14 Aralık 2011 Çarşamba - 11:43

Kamyon şoförüne durduk yere 15 yıl

İzmir'de 4 ay önce, yönetimindeki otomobille karşı şeride geçip, yol kenarında duran çöp kamyonuna çarpan otomobil sürücüsü İsmail Efe öldü. Savcının kovuşturmaya gerek kararına rağmen, Efe'nin yakınlarının itirazı üzerine şöför Emral Mutlu için 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kamyon şoförüne durduk yere 15 yıl

İZMİR - Kaza, Çınarlı Semti 1561 Sokak 51 numara önünde meydana geldi. Bayraklı'dan Alsancak yönüne giden, içinde 5 kişinin bulunduğu, 38 yaşındaki İsmail Efe yönetimindeki, 35 AF 0905 plakalı otomobil, virajı alamayarak karşı şerinde geçti. Yol kenarında durup çöp toplayan, 44 yaşındaki Emral Mutlu yönetimindeki, 35 R 6402 plakalı, Konak Belediyesi'ne ait çöp kamyonuyla da kafa kafaya çarpıştı. Yaralılardan 13 yaşındaki Olcay Efe, 19 yaşındaki Müslüm Köçer, 17 yaşındaki Yücel Erdoğan ve 39 yaşındaki Hatice Efe, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, sürücü İsmail Efe de Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan müdahalelere rağmen sürücü Efe kurtarılamadı. Çöp kamyonu şoförü Emral Mutlu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, bilirkişi raporuna göre, kazada ölen İsmail Efe'nin 'Asli kusurlu' olduğunu, Emral Mutlu'nun herhangi bir kusurunun olmadığını belirtip, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Ölen İsmail Efe'nin avukatı Sibel Bolevin, savcının verdiği karara, Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir dilekçe vererek itiraz etti. Dilekçeyi inceleyen Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Emral Mutlu'nun yargılanması yönünde karar verip, dosyayı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.
 
Bu karar üzerine Cumhuriyet Savcısı Ömer Zafer Koç, sanık Emral Mutlu, hakkında 1 kişinin ölümüne, birden fazla kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla, 15 yıl hapis cezası istemiyle İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Koç, hazırladığı iddianamede, "Kusur oranının tespitinin yargılamayı gerektirmesi, delillerin takdir ve münakaşasının mahkemece yapılmasının gerekmesi ve şüpheli Emray Mutlu hakkında dava açılması için yeterli suç şüphesinin bulunması nedeniyle, sanık hakkında TCK'nın 85/2 maddesi gereğince dava açılmasına karar verilmiştir" dedi.
 
Kazada ölen İsmail Efe'nin eşi Hatice Efe, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Kazada kendisi ve oğlunun da yaralandığını belirten Hatice Efe, "Eşimin üzerindeki, içinde zati eşyaları bulunan cüzdanı kayboldu. Bunun da bulunmasını istiyorum" dedi.
 
Çöp kamyonu şoförü Emral Mutlu ise kazada kendisinin herhangi bir kusuru olmadığını belirterek, şöyle dedi: "Çöpleri almak için yol kenarında bekliyordum. Ben aracın arka kısmında, arkadaşlarım konteynerleri alırlarken yanlarında duruyordum. Birden ön taraftan büyük bir gürültü geldi. Gitiğimde, siyah renkli bir aracın kamyonun önüne çarptığını gördüm. İçerisinde, insanlar vardı. Çıkarmak için yardım edip, ambulansa bilgi verdim. Benim suçum yok."
 
Sanık Emral Mutlu, önümüzdeki günlerde İzmir 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanacak.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eren 15 Aralık 2011 Perşembe 09:03

sakın arkadaşlar araçlarınızı yol kenarına park etmeyin yoksa sizde yanarsınız ha?

Yorumu oyla      13      6  
izmirli. 14 Aralık 2011 Çarşamba 21:10

Garip bir ülkeyiz vesselam. adam duran araç içerisinde ve kendi şeridinde ne gibi bir kusura sahip olur anlamak mümkün değil. karşı taraf av. hadi çıkarı uğruna davayı uzatmak istiyor da ortada bariz raporla tespitli bir kazaya yargılama kararı verenlere ne demeli! allah akıl fikir versin.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YÖK'ten türban gözdağı
YÖK, “yakından izlediğini” açıkladığı türban karşıtı öğretim üyelerine ...
Kordon'daki tente sorununa Bayır modeli
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kordon esnafı arasında krize neden olan ...
Bodrum'daki tutsak yunuslar Kaş'a taşındı
Geçen yıl Kaş'taki Dolphin Park kapanmış ve Belediye Başkanı Abdullah ...
 
HSYK’dan O savcılara kötü haber
Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu, Büyükşehir operasyonu için yaptığı açıklamalarla ...
Çandarlı'da 30 köpeği zehirli köfteyle öldürdüler
Geçtiğimiz yıl toplu köpek ölümleriyle gündeme gelen Çandarlı'da, son ...
Ve Cumhurbaşkanı Gül, bedelliyle şikeyi onayladı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bedelli askerlik ve Şike Yasası'nı onayladı.
 
Antalya'da trajikomik bir teşhis: Hangisi İrina?
Antalya'da zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen çete çökertildi. 5 ülkeden ...
Avukatların da birinci sorunu geçim sıkıntısı!
İzmir Barosu’nun araştırması, avukatların yargının ağır işlemesinden ve ...
Buca'daki tarihi su kemerinde can pazarlığı
Buca’da, sevgilisinden ayrıldığı için girdiği bunalım sonucu tarihi su ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva