HABERLER>GÜNCEL
14 Aralık 2011 Çarşamba - 11:10

Kordon'daki tente sorununa Bayır modeli

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kordon esnafı arasında krize neden olan tente konusunda yeni bir gelişme yaşandı. CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ın bizzat projesini çizdiği yeni sistem uygulamaya konuldu.

Kordon daki tente sorununa Bayır modeli

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ/ÖZEL - Göreve geldiği ilk günlerde Buca ve Konak Belediyeleri’nde devam eden işçi eylemlerini sonlandıran CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Kordon esnafının şiddetli tartışmalar yaşamasına neden olan tente sorununu el atmıştı. Olaya radikal bir çözüm getirerek yeni projeyi bizzat kendisi çizen Bayır, yazın güneşten kışın ise yağmurdan koruyan ahşap görünümlü alüminyum doğramaların takılmasını sağlamıştı. Başta Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı olmak üzere birçok esnafın yaptırdığı ‘Bayır Modeli’ tente uygulaması Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından onaylanmasa da zabıtaya verilen talimatla kaldırılması engellenmişti.
 
CAMLAR TAKILIYOR
Bayır’ın söz verdiği ve uygulamaya geçirdiği ilk bölümünün ardından projenin ikinci aşaması da geldi.  Kordon’da işletmelerin önünde bulunan belediyeye ödenen işgal harçları ile kiralanan bölümün üç tarafı 1metre 10 santim yüksekliğinde cam ile kapatıldı. Belediyenin uyarı yapıp ceza kesmesine neden olan bez parçalarının kaldırılmasının da önünü açacağı söylenen proje böylece tamamlanmış oldu. Müşterilerin oturduğundan boy hizasında kalan cam duvar birbirine demir kilitlerle bağlanırken tabanına da yine üstte daha önce uygulanan alüminyum gibi sızdırmaz taban yapıldı.
 
Kordon’da bulunan 50’nin üzerinde işyerinde uygulanması planlanan yeni model ile ilgili konuşan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, “Göreve geldiğimin ilk günlerinde bu sorun esnaf tarafından önüme getirildi. Ben de kendilerine ‘arkadaşlar bana süre verin çözeceğim’ demiştim. Bunu bir program dahilinde uygulamaya koyduk. Önce yanlarda uzatılan alüminyum ekler yapıldı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hemen ardından bu uygulamayı yapan firmaya zabıta kanalıyla ceza kesti. Sonra zaten, başta orayı kullanan İzmirliler olmak üzere herkes tarafından çok beğenildi. Şimdi de projenin devamı olan camlar takıldı. Kötü görüntüler ortadan kalkacak” dedi.
 
ÖNEMLİ OLAN ESNAFIN EKMEĞİ
Mesleği gereği çalışmayı yakından takip ettiğini ve Avrupa’da bunun uygulamalarını gördüğünü anlatan Başkan Bayır, “Benim eski mesleğim olduğu için konuyu ve sorunu anlayarak çözüm ürettim. Belediye başkanı da AKP ve müfettişlerin baskısı nedeniyle gelen şikayetleri değerlendirerek işlem yapmak zorunda kalıyor. Burada hem esnaf hem de belediye haklı fakat orta yolun bulunması gerekiyor. Bu kentin sivil toplum kuruluşları, odaları ve ilgili kurum ve kuruluşları var. Belediye itiraz ederse ve onay vermezse bu işi oralara sorar öyle karar veririz. Siyasetçiler olarak bizim çözüm öneren taraf olmamız gerekiyor. Zaten siyaset sorun değil çözüm üreten bir olgudur. Önemli olan insanların eve nasıl ekmek götürdüğüdür. Bizim bunun mücadelesini vermemiz gerekiyor. Bu insanlar bize sorunlara çözüm bulmamız için oy veriyor” dedi.
 
İZMİRLİ DIŞARIYI İSTİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “kışın dışarıyı değil içeriyi kullansınlar. Yangın çıkarsa sorumluluğunu alamam” ifadelerini de değerlendiren Bayır, “Sayın başkanın bu konudaki hassasiyetine ben de katılıyorum. Bornova ve Balçova’da insanlarımız çıkan yangından yaşamlarını yitirdi. Ama İzmirli dışarıda oturmayı, hem sigarasını içip hem de yemeğini yemek istiyor. Otururken denizi görmek, kokusunu içine çekmek isteyen insana engel olamazsınız” diye konuştu. Bayır, tente konusunun uzmanlık alanı olmasına rağmen kesinlikle malzeme temini yapmadığını, proje ile bir bağlantısının olmadığının da altını çizdi.
 
KONTROLÜ SAĞLADIK
Yapılan projeyle birlikte esnafın dışarı taşmasının önüne geçileceğini anlatan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, “Yeni sistem ile birlikte hem kötü görüntü ortadan kalkacak hem de sınırlar belirlenecek. Yıllardır bu konunun çözümü için bekliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmelerden bir sonuç alamayınca Sayın CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’a gitmiştik. Aradan geçen süreçte proje son şekline geldi. EXPO adayı bir şehre çirkin görüntüler yakışmıyor. Gelen insanları sağlıklı yerlerde oturtmanız gerekiyor. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da projeye sıcak bakacağını ve uygulamaya onay vereceğini umuyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
rumeli balkan gençliği 15 Aralık 2011 Perşembe 02:13

balkanların küçük priştinası balkan gençliği seninle davanda hep haklısın izmirliler balkanlara bir gitsin bunların hepsi oralarda mevcut bunun aksini idda edenler avrupayı görmemiş insanlardır

Yorumu oyla      26      9  
chp liler 14 Aralık 2011 Çarşamba 21:17

chp halktan yana esnaftan yana onların sorunlarını dinleyen örnek parti genel başkanımızın dediği gibi cafelerinize sahip çıkın ben hem tacatin başkanı hem aziz başkanı kutluyorum umarım bu sorun çözülür işte chp bu çözüm üreten parti

Yorumu oyla      42      15  
metin 14 Aralık 2011 Çarşamba 21:11

sayın bayır artık kordandaki bar. pavyon. meyhane işletenler seni omuzlarında taşırlar herhalde.hatta birde heykelini yaparlar,gelecek nesillere böyle alkollü eserler bıraktığın için veliler sana minnetkar olacaktır.

Yorumu oyla      22      44  
metin 14 Aralık 2011 Çarşamba 20:54

KORDON SEVERE CEVAP.kordondaki bar ve pavyonlar senin kültürün olabilir.ama izmirlinin değildir.oralardan kültürümüz diye bahsetmenizi şiddetle kınıyorum

Yorumu oyla      23      39  
İZMİRLİ 14 Aralık 2011 Çarşamba 20:13

Ha tente ha aleminyum pen tente daha masum deyilmi bırakın o insanları ekmek parasını kazansınki sizede vergi versin müslümana gavur eziyeti yapmayın,gavurada müslüman eziyeti.

Yorumu oyla      41      14  
kordon sever 14 Aralık 2011 Çarşamba 18:19

kordon bizim kültürümüz izmirlinin okulu orda iş görüşmeleri siyaset her şey orda yapılıyor kordonun tenteyle gündeme gelmesi bizleri üzüyor kordon izmirlinin kalbi turistler içinde aynı akşam olunca oraya akın ederiz günün yorgunluğunu atmak için artık bunu çözün gidin avrupaya görün gelin uygulayın hala daha bu inatlaşma niye sadece izmirin değil ege bölgesininde eylence yeri oldu kordon çözüm istiyoruz başkan bu sese kulak ver genel başkan cafelerinize sahip çıkın dedi mitingte çıkıyoruz

Yorumu oyla      48      13  
YORUMCU BABA 14 Aralık 2011 Çarşamba 18:18

Çirkinlik Görmek İsteyenler,Gitsinler Konakta Belediyenin Çevresindeki,Halkın Geçiş Yolu Üzerindeki Birahaneleri Görsünler,Bilhassa Akşamları Buradan Geçmeniz İmkansız.İstedikleri Kadar Alanı GASP Edebiliyorlar ve Toplam Kaç M.Kare İşgal Ödüyorlar,Allah Bilir.Bütün Sokaklar Aynen Böyle.KORDON Esnafı Yerden Göğe Kadar Haklıdır.Önce Belediye Kendi Binasının Etrafı KONAK Meydanını Düzeltsinde Gerisi Kalsın.

Yorumu oyla      55      7  
izmirli 14 Aralık 2011 Çarşamba 17:55

aren sen harbiden avrupa görmemişsin nerde yokmuş bu cafeler ayıptır git selanik e git fransaya nıce şansalizeye en yakın sakızadası çeşmenin karşısında bilmeden cevap verme sen çok istiyorsan git kordonda o çimlerin üstünde eylen mani olan yok bırak izmirliler adına karar verme kardeşim bu kamu malını işgal diyorsun bedavamı bu işgal ordan geçinen aileler varmı bacasız bir sanayi ordan peynircisi sucusu vs birçok firma mal verip ailesini geçindiriyor avrupa gez biraz doğu değil

Yorumu oyla      66      13  
AREN 14 Aralık 2011 Çarşamba 17:22

avrupada buna benzer tenteler yasaktır.bir örnek bile gösteremessin.kamunun malını işgale ne kadar meraklısınız.googla meraklıysan kamu malını işgal eden bir örnek göster.bu işgal işleri partileri kariştırmayın.halk çimlerdede eglenir. herşey para degil

Yorumu oyla      20      65  
AREN LAKAPLI ARKADAŞA 14 Aralık 2011 Çarşamba 13:11

ÖNCE TENTEYE GECEKONDU DEMİYCEKSİN AVRUPAYA BİR GİDİP GÖRÜCEKSİN YADA GOOGLE AVRUPA CAFELERİ YAZ GÖR ATATÜRKÇÜLÜĞÜMÜZE DİL UZATAMAZSIN SEN MADEM GERÇEK ATATÜRKÇÜSÜN ÖNCE CHP Lİ MİLETVEKİLİĞİNE BİR BAK TUNCELİ Lİ ORDA KİMSE PARASIZ YER İŞGAL ETMİYOR YILDA 3.5 TRİLYON ÖDENİYOR GİT İSTE BELEDYEDEN BELGELERİ İÇKİ SATILAN YERDE DEVLET BÜYÜKLERİNİN İSMİNİ VERSEYDİ ESNAF TÜRKÇE İSİM KULLANMIŞLAR NE GÜZEL AMACIN NE ACABA EXPO BÖYLE DÜŞÜNENLERLE ÇOK ZOR ATATÜRK İŞİNİN EN İYİSİDİ ORDA CHP TABANI EYLENİYOR

Yorumu oyla      75      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum'daki tutsak yunuslar Kaş'a taşındı
Geçen yıl Kaş'taki Dolphin Park kapanmış ve Belediye Başkanı Abdullah ...
HSYK’dan O savcılara kötü haber
Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu, Büyükşehir operasyonu için yaptığı açıklamalarla ...
Çandarlı'da 30 köpeği zehirli köfteyle öldürdüler
Geçtiğimiz yıl toplu köpek ölümleriyle gündeme gelen Çandarlı'da, son ...
 
Ve Cumhurbaşkanı Gül, bedelliyle şikeyi onayladı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bedelli askerlik ve Şike Yasası'nı onayladı.
Antalya'da trajikomik bir teşhis: Hangisi İrina?
Antalya'da zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen çete çökertildi. 5 ülkeden ...
Avukatların da birinci sorunu geçim sıkıntısı!
İzmir Barosu’nun araştırması, avukatların yargının ağır işlemesinden ve ...
 
Buca'daki tarihi su kemerinde can pazarlığı
Buca’da, sevgilisinden ayrıldığı için girdiği bunalım sonucu tarihi su ...
Boşanınca, kocasına verdiği böbreği geri istedi
Ankara’da Hülya A., şiddetli geçimsizlikten boşandı. Eski kocası rahatsızlanıp ...
Bedrettin Dalan Almanya'da görüntülendi
Ergenekon davasının firari sanığı Bedrettin Dalan, adı şike soruşturmasına ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva